Genua
Bastia
Färjor till Korsika
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Genua - Bastia är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Genua till Bastia

Genua Bastia-rutten går mellan Italien och Korsika. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Moby Lines. Färjor avgår upp till 9 gånger vecka med en resetid på ca 5 timmar.

Färjetrafiken på Genua Bastia-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Genua till Bastia färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Italien till Korsika
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Genua till Bastia?

  Färjeresan från Genua till Bastia tar ungefär 5h. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Genua till Bastia?

  Priserna för färjan mellan Genua - Bastia varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 0 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Genua - Bastia?

  1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Genua och Bastia, dessa är
  • Moby Lines
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Genua - Bastia?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Genua - Bastia, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Genua - Bastia?

  Ja, mellan Genua - Bastia kan du resan utan bil med
  • Moby Lines
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Genua - Bastia?

  Ja, du kan resa med bil mellan Genua - Bastia med
  • Moby Lines
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Genua - Bastia?

  Nej, husdjur är inte tillåtna ombord på färjorna.
 • Vad är avståndet från Genua till Bastia?

  Det är uppskattningsvis 0 sjömil mellan Genua och Bastia.

Guide till Genua

Genua är en hamnstad i Italien och huvudstad i regionen Ligurien, som ligger vid Medelhavet. Den gamla staden i staden förklarades som världsarv av UNESCO år 2006 och staden i allmänhet har en rik historia av konst, musik, arkitektur och gastronomi. Staden förklarades därför till Europas kulturhuvudstad 2004. Genua är också födelseplatsen för Christopher Columbus och Niccolo Paganini.

Genuas historiska centrum är en labyrint av torg och smala caruggi (typiska Genuesiska gränder), med medeltida egenskaper från 1600-talet och barocken (San Matteo torget och gamla via Aurea, nu via Garibaldi). Rester av de gamla 1700-talsmurarna är fortfarande synliga i närheten San Lorenzo katedralen, som är den mest besökta platsen för tillbedjan i Genua.

Genuas hamn är den största italienska kommersiella och industriella hamnen och en av Europas mest aktiva hamnar i Medelhavet. Färjeterminalen ligger i Calata Chiappella, mellan Ponte Assereto och Ponte Colombo. Från hamnen avgår färjorna främst till Sardinien, Sicilien, Korsika, Spanien, Tunisien och Marocko. Färjeterminalen har många våningar och är tillgänglig med rullstol. På den översta våningen finns väntrum och ett stort shoppingcenter.


Guide till Bastia

Bastia är Korsikas näst största stad och ligger på Korsikas östkust med utsikt til Italiens toscanska skärgårdar. Direkt till norr och nås med bil eller buss finnsle Cap Corse, en vild halvö översållad med Genua-torn och ett stort naturreservatet som har blivit ett vandrare paradis. Liksom många korsikanska städer utgör historien om Bastia som börjar med Genua som kontrollerade ön från den 14: e århundradet, även om senare århundraden har satt sina spår - Särskilt från barocken till 1900-talet. Den gamla hamnen (Vieux Port) på den södra delen av staden är ett bra ställe att ta en promenad runt hamnen för att se de fina byggnader ( påminner om de vi kan se i Venedig) grupperade runt fiske och njutningsport. Från hamnen kan du vandra genom Romieu Garden Att nå citadellet ovanför dörren Vilken är den ursprungliga Genua stad som skyddas av försvarsmurar tillkom under 15th Century, Inklusive Porte Ludvig XVI genom vilken du anger Citadellet.

Den hamn i Bastia tar dig till Frankrike (Marseille, Nice och Toulon) och Italien (Genua, La Spezzia, Livorno, Piombino, Savona, Portoferraio).


Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.