Savona
Bastia
Färjor till Korsika
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Savona till Bastia

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 7 avångar i veckan mellan Savona och Bastia. Sträckan mellan Savona och Bastia trafikeras av Corsica Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Savona och Bastia.

Tidtabeller Savona till Bastia

Färjor mellan Savona och Bastia avgår vanligtvis från Savona, ca 06:30. Överfarten tar ungefär 8h 14m.

Färjepriser mellan Savona och Bastia

Priserna på en överfast från Savona till Bastia varierar oftast mellan 1491kr och 6072kr*. Genomsnittspriset är 3685kr*. De billigaste priserna mellan Savona och Bastia är ca 221kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 1601kr*. Genomsnittspriset för en bil är 3809kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Bastia och Savona?

Det är ungefär 127.3 miles (204.9km) eller 110.6 sjömil mellan Savona och Bastia.

Kan jag resa med bil mellan Savona och Bastia?

Ja, med Corsica Ferries kan du resa med bil på sträckan mellan Savona och Bastia. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Savona och Bastia.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Savona och Bastia?

Ja, fotpassagerare kan resa med Corsica Ferries mellan Savona och Bastia.

Savona till Bastia färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Italien till Korsika
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Savona - Bastia Sammanfattning av rutt
Land för avresa Italien
Destination Land Frankrike
Antal operatörer 1
Operatörer Corsica Ferries
Genomsnittligt pris 3668 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 7
Genomsnittlig seglingstid 8h 12m
Snabbaste seglingstid 6h 30m
Första färjan 06:30
Sista färjan 23:55
Avstånd 110 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Savona till Bastia?

  Färjeresan från Savona till Bastia tar ungefär 6h 30m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Savona till Bastia?

  Priserna för färjan mellan Savona - Bastia varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 191 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Savona - Bastia?

  1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Savona och Bastia, dessa är
  • Corsica Ferries
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Savona - Bastia?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Savona - Bastia, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Savona - Bastia?

  Ja, mellan Savona - Bastia kan du resan utan bil med
  • Corsica Ferries
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Savona - Bastia?

  Ja, du kan resa med bil mellan Savona - Bastia med
  • Corsica Ferries
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Savona - Bastia?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Corsica Ferries
 • Vad är avståndet från Savona till Bastia?

  Det är uppskattningsvis 110 sjömil mellan Savona och Bastia.

Så tycker våra kunder om Färjor från Savona till Bastia

 • "Korsika"

  Savona till Bastia tog 10 hrs. Så vi hade bokat en hytt utan fönster, men när vi kom på färjan så ändrade vi det till en med fönster så vi kunde kika ut. Det var det värt. Hade varit bra om vi hade tänkt på det innan dock. Men man vet ju liksom inte. Innan vi gick och la oss så käkade vi mat i restaurangen och det var bra med bra kvalietet. Dagen efter tog vi det lungt och slappade i sängen osv. Så vi anlände väldigt avslappnande till vi destination. Frukosten var cokså god. Vi käkade även lunch innan vi gick av färjan.

  'Mega Express Two' travelled on Mega Express Two

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Livorno-Golfo Aranci med Corsica ferries"

  'Mega Express Two' travelled on Mega Express Two

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Mega fartyg"

  Åkte med Mega Express 2 på vägen tillbaka från Korsika i förra veckan. Boarding tog lite längre tid än väntat, men en gång på färjan var det en stor upplevelse. Rekommendera detta fartyg!

  'Mega Express Two' travelled on Mega Express Two

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Fyras timmar avslappning"

  Tyckte om att vara utomhus men poolen, solstolarna och baren - då kändes det som en riktig semester.

  'Mega Express Two' travelled on Mega Express Two

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Savona

Savona är en stad och hamn som ligger i den norditalienska regionen Ligurien i Riviera de Ponente på medelhavskusten. Staden brukade vara ett av de viktigaste centra för den italienska järnindustrin, med järnbruk och gjuterier, skeppsbyggnad, ingenjörsbutiker och ett mässingsgjuteri. En av de mest kända tidigare invånarna i Savona var Christopher Columbus, som odlade mark i området samtidigt som han skrev om sina resor. "Columbus hus", en stuga som ligger i Savona hills, låg mellan köksväxter och fruktträd och är en av flera bostäder i Ligurien som förknippas med Columbus.

Bakom Savonas utbredda hamnanläggningar, väl värt ett besök, ligger stadens oväntat graciösa medeltida centrum. Bland den gamla stans viktiga byggnader för att överleva förstörelsen av Genuas trupper på 1600-talet är Cattedrale di Nostra Signora Assunta och lufsa Fortezza del Priamar. Denna imponerande fästning vaktar ett par skulpturmuseer och Civico Museo Storico Archeologico, som visar arkeologiska fynd.

Från stadens hamn är Corsica Ferries den huvudsakliga färjeoperatören till Korsika, som erbjuder en segling i veckan till Bastia och en segling i veckan till Ile Rousse och Calvi. Överfarten tar cirka 3 timmar för alla tre destinationer.


Guide till Bastia

Bastia är Korsikas näst största stad och ligger på Korsikas östkust med utsikt til Italiens toscanska skärgårdar. Direkt till norr och nås med bil eller buss finnsle Cap Corse, en vild halvö översållad med Genua-torn och ett stort naturreservatet som har blivit ett vandrare paradis. Liksom många korsikanska städer utgör historien om Bastia som börjar med Genua som kontrollerade ön från den 14: e århundradet, även om senare århundraden har satt sina spår - Särskilt från barocken till 1900-talet. Den gamla hamnen (Vieux Port) på den södra delen av staden är ett bra ställe att ta en promenad runt hamnen för att se de fina byggnader ( påminner om de vi kan se i Venedig) grupperade runt fiske och njutningsport. Från hamnen kan du vandra genom Romieu Garden Att nå citadellet ovanför dörren Vilken är den ursprungliga Genua stad som skyddas av försvarsmurar tillkom under 15th Century, Inklusive Porte Ludvig XVI genom vilken du anger Citadellet.

Den hamn i Bastia tar dig till Frankrike (Marseille, Nice och Toulon) och Italien (Genua, La Spezzia, Livorno, Piombino, Savona, Portoferraio).


Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.