Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Så här hittar du till Savona hamn

 • Savona hamn med bil

  Från Genua motorväg ta avfart Albisola, sväng sedan höger och efter 800 meter ta Aurelia mot Savona Ovest. Hamnen är ca 3 km bort och lätt att hitta härifrån. Från Turin (motorväg Torino - Savona), eller väster om Ligurien (t.ex. från Imperia) ta avfart Savona - Vado och följ anvisningar för centrum och Savona hamn.

 • Savona hamn med tåg

  Savona järnvägsstation är i Savona centrum. För mer information, besök Trenitalia hemsida.

 • Savona hamnadress

  Corso Roma, 9, 17025 Loano, Savone (Ligurie), Italien

 • Savona övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Savona färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Savona övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!

Savona färjetjänster

Guide till Savona

Guide till Savona

Savona är en hamnstad och en kommun i provinsen Savona i norra italienska regionen Ligurien i Riviera di Ponente vid Medelhavet. Savona har en lång och ganska brutalt förflutet, delvis på grund av dess närhet till Genua som har en kontinuerlig rivalitet mellan de två städerna. Det drabbades också tungt med bombningar under andra världskriget och dagens Savona är resultatet av betydande ombyggnad. Men trots allt detta är staden nu en av Italiens största hamnar och exporterar många produkter till både Storbritannien och USA, även bland annat italienska bilar. Om ni flyttar bort från hamnen hittar ni mycket av den medeltida stadskärnan. Tyngdpunkten ligger på imponerande Priamar fästning. Detta stora fäste har utsikt över havet och byggdes på 15-talet av Genua. Idag kommer ni att finna att det är också är ett hem för ett antal museer, ett konstgalleri och även ett vandrarhem.

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.