Färja från Santa Teresa di Gallura till Bonifacio

Santa Teresa di Gallura Bonifacio-rutten går mellan Sardinien och Korsika och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Moby Lines trafikerar den här sträckan upp till 24 gånger per vecka med en restid på runt 50 minuter när Ichnusa Lines servicen kör upp till 3 gånger per dag med en resetid från 1 timme.

Det finns totalt 45 linjer att välja på vecka om du vill åka Santa Teresa di Gallura Bonifacio-rutten mellan Sardinien och Korsika. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Santa Teresa di Gallura och Bonifacio

  • Moby Lines
    • 24 avgångar per vecka 50 min
    • Få pris
  • Ichnusa Lines
    • Avgår 3 gånger per dag 1 timme
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Santa Teresa di Gallura Bonifacio

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Santa Teresa di Gallura Bonifacio-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Santa Teresa di Gallura

Santa Teresa Gallura är en stad belägen på den norra spetsen av den italienska ön Sardinien, på Bonifaciosundet. Den södra kusten på Korsika kan tydligt ses från stadens stränder. Stortorget har ett antal turistbutiker och restauranger, även om besökare bör notera att många av dem är stängda under lågsäsong. Strax norr om staden ligger Rena Bianca, Santa Teresa största strand, som på sommaren nästan alltid är fullproppad av besökare som njuter av det klara och varma vattnet. Av intresse i staden är Longosardo torn som reser sig på den steniga udden med utsikt över havet. Det uppfördes på 1600-talet under Aragonienperioden, och har en utsikt mot bukten Porto Longone och i bakgrunden de vita klipporna som omger den korsikanska staden Bonifacio. På den vänstra sidan sänker sig kusten mot stranden Rena Bianca som slutar på kort avstånd från klipporna på "Isola Monica", där spåren av en övergiven grotta finns.

Under romerskt styre, var Santa Teresa Gallura (Longonis) Sardiniens främsta hamn med sin djupa naturliga hamn som erbjuder en skyddad landningspunkt. Idag den nya hamnen i Santa Teresa är en av de mest moderna och bäst utrustade maritima centra i hela området, och en ankomst/avresepunkt för dagliga färjor som förbinder Sardinien och Korsika.

Guide till Bonifacio

Staden Bonifacio ligger på den södra spetsen av Korsika i Frankrike. Staden ligger på Medelhavets kust och är separerad från Sardinien av den 11 km breda Bonifaciosundet. Det är en stad placerad på bästa och den enda större hamn på sydkusten. Staden är ett populärt turistmål på sommaren delvis på grund av dess närhet till vackra stränder och också på grund av dess historia och besöksattraktioner som inkluderar Torra di Sant 'Amanza, Torra di Sponsaglia, Église Saint-Dominique de Bonifacio och Église Sainte-Marie-Majeure de Bonifacio.

Bonifacio har två förhistoriska platserna viss betydelse: den gamla grottan skyddas av Araguina-Sennola nära byn Capello strax norr om staden och en kammargrav Vasculacciu längre norrut nära Figari. Den första är platsen för Lady of Bonifacio, en kvinnlig begravning kol-daterats till ca 6570 f.Kr., som antingen är sen mesolitiska eller tidiga neolitiska. Den andra tillhör Megalithic kultur och är daterat till mitten neolitiska. Anpassningen av de två och den omfattande användningen av chert från Monte Arci på Sardinien visar att bukten Bonifacio var en väg till inre Korsika från äldsta tider.