Nice
Porto Vecchio
Färjor till Korsika
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Nice till Porto Vecchio

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 2 avångar i veckan mellan Nice och Porto Vecchio. Sträckan mellan Nice och Porto Vecchio trafikeras av Corsica Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Nice och Porto Vecchio.

Tidtabeller Nice till Porto Vecchio

Färjor mellan Nice och Porto Vecchio avgår vanligtvis från Nice, ca 07:15. Överfarten tar ungefär 13h 16m.

Färjepriser mellan Nice och Porto Vecchio

Priserna på en överfast från Nice till Porto Vecchio varierar oftast mellan 1339kr och 7604kr*. Genomsnittspriset är 4610kr*. De billigaste priserna mellan Nice och Porto Vecchio är ca 345kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 1753kr*. Genomsnittspriset för en bil är 5369kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Porto Vecchio och Nice?

Det är ungefär 199.8 miles (321.5km) eller 173.6 sjömil mellan Nice och Porto Vecchio.

Kan jag resa med bil mellan Nice och Porto Vecchio?

Ja, med Corsica Ferries kan du resa med bil på sträckan mellan Nice och Porto Vecchio. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Nice och Porto Vecchio.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Nice och Porto Vecchio?

Ja, fotpassagerare kan resa med Corsica Ferries mellan Nice och Porto Vecchio.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Frankrike till Korsika
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Nice - Porto Vecchio Sammanfattning av rutt
Land för avresa Frankrike
Destination Land Frankrike
Antal operatörer 1
Operatörer Corsica Ferries
Genomsnittligt pris 4303 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 2
Genomsnittlig seglingstid 13h 8m
Snabbaste seglingstid 11h 15m
Första färjan 07:15
Sista färjan 23:55
Avstånd 173 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Nice till Porto Vecchio?

  Färjeresan från Nice till Porto Vecchio tar ungefär 15h 15m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Nice - Porto Vecchio?

  1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Nice och Porto Vecchio, dessa är
  • Corsica Ferries
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Nice - Porto Vecchio?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Nice - Porto Vecchio, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Nice - Porto Vecchio?

  Ja, mellan Nice - Porto Vecchio kan du resan utan bil med
  • Corsica Ferries
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Nice - Porto Vecchio?

  Ja, du kan resa med bil mellan Nice - Porto Vecchio med
  • Corsica Ferries
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Nice - Porto Vecchio?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Corsica Ferries

Guide till Nice

Nice är en stad belägen på den sydöstra kusten av Frankrike vid Medelhavet och är den näst största staden i Provence-Alpes-Cote d'Azur-regionen efter Marseille. Nice har njutit av, på senare år, en verklig ekonomisk, kulturell, konstnärlig och arkitektonisk revolution. Nice har varit ett populärt turistmål i århundraden och är inom köravstånd till andra populära semesterorter som Cannes, Antibes och Villefranche-sur-Mer. Nice har också ett bra urval av hotel, allt från backpacker vandrarhem och lyxiga alternativ. Många av de bästa finns runt Promenade des Anglais. Fina villor har aldrig varit mer populärt och de bästa har utsikt över den franska rivierakusten, medan andra har utsikt över de omgivande kullarna och vingårdarna.

Hamnens läge är i hjärtat av staden och förbinder korsiska destinationer med Nice. Nice är ett trendigt turistcentrum, och erbjuder en idealisk bas för att utforska den franska rivieran. Faciliteterna i de två färjeterminalerna inkluderar en turistbyrå, luftkonditionerad hall, parkeringsanläggning, telefon, toaletter, duschar. Från hamnen kan färjor tas till Korsika, Calvi, Bastia, Ajaccio och Ile Rousse.


Guide till Porto Vecchio

Den korsikanska staden Porto Vecchio ligger ca 65 km öster om Sartene och 25 km från Bonifacio. Marinan delen av staden är byggd på ex-salta våtmarker och salt fortsätter att spela en viktig roll i livet i staden. Det var på grund av myrarna att denna region inte har utvecklats tidigare, eftersom de var infekterad myggor och malaria tills långt in på 20-talet, även om citadellet på kullen går tillbaka till 1600-talet. Under mitten av 20-talet träsken var dränerad, vilket i kombination med förbättrade kommunikationslänkar har gjort det möjligt för staden att utveckla sin nuvarande roll som badort. Staden har två skilda områden populära med besökare: Citadellet och gamla stan, och småbåtshamnen. Det marina området är mycket attraktiv, med massor av kaféer och restauranger med utsikt över hamnen och är en populär plats att promenade, och det perfekta stället att tillbringa en sommarkväll. Citadellet och gatorna i den gamla staden går tillbaka till 1600-talet när Genua kontrollerade Korsika. Inom den gamla staden runt Place de la Republique besökare kan upptäcka de ursprungliga försvar och vallar, vackra gamla byggnader trycka in på smala gator och torg fulla av pittoreska hus.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.