Sardinien

Såhär bokar du färjor från Sardinien till Korsika

Det finns flera olika färjerutter som traffikerar resan från Sardinien till Korsika. Färjorna förbinder för tillfället 3 hamnar in Sardinien med 4 hamnar i Korsika.Det finns ett kombinerat antal på upp till 54 färjeöverfarter varje vecka där du kan välja mellan 5 färjelinjer som traffikeras av 4 färjerederier där Corsica Ferries, Moby Lines, La Meridionale & Blu Navy är inkluderat, och där den kortaste rutten tar ca 50 minuter (Santa Teresa di Gallura till Bonifacio).Det här är en generell sammanfattning av det vi kan erbjuda mellan Sardinien och Korsika, för mer exakt information använd vår Tider & Priser.

Sardinien-Korsika-färjekarta

Klicka här för karta

Om Sardinien:

Sardinien är den näst största ön i Medelhavet (Sicilien är den största) som ligger mellan Italien, Spanien och Tunisien, södra Korsika.

Än ligger knappt 193 km från det italienska fastlandet, något mer längre ifrån än den nordafrikanska kusten vid Tunisien.

Ett skäl till att besöka Sardinien är en kombination av vanlig nyfikenhet och en längtan efter rena stränder.

Ön är relativt fri från stora städer eller tung industri och dess stränder är verkligen några av de renaste i Italien.

Sardinien har mycket att erbjuda förutom enbart sol och hav – om du är beredd på att tränga in i dess mindre kända insida.

Om Korsika:

Korsika är en ö i Medelhavet , som ligger väster om Italien, söder om franska fastlandet och strax norr om Sardinien.

Dess fantastiska 1000 km långa kustlinje har mer än 200 stränder, medan inlandet erbjuder en blandning av bergslandskap , fantastiska dalar och idylliska kulle städer, och man kan se varför lokalbefolkningens smeknamn är "ön av skönhet".

Även om de tillhör Frankrike, har Corsica en unik känsla till sig. Detta är kanske tydligast i den lokala dialekten och kulturella besattheten med flöjt instrument. Huruvida har de likheter med fastlandet , korsikaner älskar också god mat och vin, särskilt färska skaldjur och charkuterier.

Längs med kusten finns flera portar och tack vare öns lämpliga läge i Medelhavet , är den inom räckhåll från det franska fastlandet , Italien och de omgivande öarna. Det finns gott om val, med de frekventa rutterna som erbjuds av många olika rederier.