Ajaccio
Marseille
Färjor till Frankrike
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Ajaccio - Marseille är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Ajaccio till Marseille

Ajaccio Marseille-rutten går mellan Korsika och Frankrike och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Corsica Linea trafikerar den här sträckan upp till 5 gånger per vecka med en restid på runt 11 timmar när La Meridionale servicen kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid från 12 timmar 30 minuter.

Det finns totalt 8 linjer att välja på vecka om du vill åka Ajaccio Marseille-rutten mellan Korsika och Frankrike. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Ajaccio till Marseille?

  Färjeresan från Ajaccio till Marseille tar ungefär 11h 45m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Ajaccio till Marseille?

  Priserna för färjan mellan Ajaccio - Marseille varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 170 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Ajaccio - Marseille?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Ajaccio och Marseille, dessa är
  • Corsica Linea
  • La Meridionale
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Ajaccio - Marseille?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Ajaccio - Marseille, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Ajaccio - Marseille?

  Ja, mellan Ajaccio - Marseille kan du resan utan bil med
  • Corsica Linea
  • La Meridionale
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Ajaccio - Marseille?

  Ja, du kan resa med bil mellan Ajaccio - Marseille med
  • Corsica Linea
  • La Meridionale
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Ajaccio - Marseille?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Corsica Linea
  • La Meridionale
 • Vad är avståndet från Ajaccio till Marseille?

  Det är uppskattningsvis 219 sjömil mellan Ajaccio och Marseille.

Guide till Ajaccio

Ajaccio är den största byn på den franska ön Korsika. Napoleon Bonaparte föddes i Ajaccio 1769 i Casa Bounaparte, som nu är öppet för allmänheten. Annat som tillägnat honom i staden är bl.a. Napoleon Bonaparte flygplats. Staden ligger i den sydvästra delen av Korsika, ungefär 338 km sydöst om Marseilles. Staden har ett skyddat läge vid nedanför de skogskullarna på Gulf av Ajaccios norra strand. Stadens hamn ligger öster om fästningen, nedanför en kulle med utsikt över halvön som skyddar hamnen.

Hamnen i Ajaccio förbinds med Marseille, Toulon och Nice på det franska fastlandet på så gott som daglig basis. Det finns också vissa förbindelser till Italiens fastland (Livorno) och till Sardinien, och även säsongsförbindelser mellan Calvi och Propriano. De två största rederierna som står för dessa förbindelser är SNCM och Corsica Ferries.

Ajaccio har också blivit ett uppehåll för färjor med totalt 418,086 passagerare sedan 2007 - överlägset den största på Korsika och den näst största i Frankrike (efter Marseille, men före Nice/Villefranche-sur-Mer och Cannes).


Guide till Marseille

Marseille, som ligger på Medelhavskusten i södra Frankrike , är den näst största staden i Frankrike och är känd för sin fantastiska kustlinje och stora hamn. På andra plats är Paris i så många aspekter, är Marseille bland Frankrikes mest historiska, attraktiva och populära städer, och är full av karaktär och terrakotta tak. Dock har Marseille en stor skillnad, det är ett hem för ett antal underbara soldränkta sandstränder, kantade med Corniches och massor av kustnära attraktioner. Strosa runt i staden där besökarna hittar massor av charmiga stadsdelar, där livliga basarer och marknader väntar, särskilt runt den gamla hamnen, som är en utmärkt plats att utforska. Turister som besöker Marseille kommer att bli överväldigade av de historiska sevärdheter som erbjuds. Bland höjdpunkterna finns den Basilique Notre Dame de la Garde, som ligger på södra sidan av Vieux Port; Château d'If, känd för sitt utseende i den kritikerrosade romanen Greven av Monte Cristo "; Centre de la Vieille Charité, ett stort utställningscentrum ligger inom Marseilles Panier distriktet och med anor från 17-talet; La Cathedrale de la Nouvelle Major, en särskilt vacker katedral byggdes på en enorm kostnad och med utsikt över havet; och Palais du Pharo, som är en grand palace, när vattnet residens Napoleon III och nu hem för många tillfälliga utställningar.


Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.