Färja från Propriano till Marseille

Propriano Marseille-rutten går mellan Korsika och Frankrike och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Corsica Linea trafikerar den här sträckan upp till 3 gånger per vecka med en restid på runt 13 timmar 30 minuter när La Meridionale servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 13 tim.

Det finns totalt 4 linjer att välja på vecka om du vill åka Propriano Marseille-rutten mellan Korsika och Frankrike. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Propriano och Marseille

  • Corsica Linea
    • 3 avgångar per vecka 13 tim 30 min
    • Få pris
  • La Meridionale
    • 1 avgång(ar) per vecka 13 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Propriano Marseille

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Propriano Marseille-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Propriano

Staden Propriano ligger vid kusten i sydvästra Korsika vid Valincoviken och nordväst om Sartene. Många av stadens byggnader går tillbaka till början av 1900-talet samtidigt som hamnen bildades. Staden kan dock spåra sin historia tillbaka till romarna och tidiga grekerna, även om lite av den perioden återstår. Stadens huvudattraktion är förmodligen den imponerande kyrkan Notre Dame de la Miséricorde som dominerar centrum av staden. Om du strosar runt staden kommer du att se en pittoresk plats i stadens hamn med lyxbåtar förtöjda bredvid små fiskebåtar. Stadens centrum har många lyxiga butiker, barer, kaféer och restauranger där du kan fördriva tiden.

Eftersom staden har många stränder är det en av de mest populära semesterorterna på Korsika. Många av dem är vackra och inkluderar Plage de Lido som ligger ca 1 km från staden.

Från stadens hamn går turbåtar till Marseille med en restid på ca 12 timmar och 30 minuter.

Guide till Marseille

Marseille, som ligger på Medelhavskusten i södra Frankrike , är den näst största staden i Frankrike och är känd för sin fantastiska kustlinje och stora hamn. På andra plats är Paris i så många aspekter, är Marseille bland Frankrikes mest historiska, attraktiva och populära städer, och är full av karaktär och terrakotta tak. Dock har Marseille en stor skillnad, det är ett hem för ett antal underbara soldränkta sandstränder, kantade med Corniches och massor av kustnära attraktioner. Strosa runt i staden där besökarna hittar massor av charmiga stadsdelar, där livliga basarer och marknader väntar, särskilt runt den gamla hamnen, som är en utmärkt plats att utforska. Turister som besöker Marseille kommer att bli överväldigade av de historiska sevärdheter som erbjuds. Bland höjdpunkterna finns den Basilique Notre Dame de la Garde, som ligger på södra sidan av Vieux Port; Château d'If, känd för sitt utseende i den kritikerrosade romanen Greven av Monte Cristo "; Centre de la Vieille Charité, ett stort utställningscentrum ligger inom Marseilles Panier distriktet och med anor från 17-talet; La Cathedrale de la Nouvelle Major, en särskilt vacker katedral byggdes på en enorm kostnad och med utsikt över havet; och Palais du Pharo, som är en grand palace, när vattnet residens Napoleon III och nu hem för många tillfälliga utställningar.