Ajaccio
Nice
Färjor till Frankrike
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Ajaccio till Nice

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 2 avångar i veckan mellan Ajaccio och Nice. Sträckan mellan Ajaccio och Nice trafikeras av Corsica Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Ajaccio och Nice.

Tidtabeller Ajaccio till Nice

Färjor mellan Ajaccio och Nice avgår vanligtvis från Ajaccio, ca 06:45. Överfarten tar ungefär 8h 38m.

Färjepriser mellan Ajaccio och Nice

Priserna på en överfast från Ajaccio till Nice varierar oftast mellan 1042kr och 7185kr*. Genomsnittspriset är 4005kr*. De billigaste priserna mellan Ajaccio och Nice är ca 379kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 1705kr*. Genomsnittspriset för en bil är 4885kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid.

Hur långt är det mellan Nice och Ajaccio?

Det är ungefär 157.1 miles (252.9km) eller 136.6 sjömil mellan Ajaccio och Nice.

Kan jag resa med bil mellan Ajaccio och Nice?

Ja, med Corsica Ferries kan du resa med bil på sträckan mellan Ajaccio och Nice. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Ajaccio och Nice.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Ajaccio och Nice?

Ja, fotpassagerare kan resa med Corsica Ferries mellan Ajaccio och Nice.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Ajaccio - Nice Sammanfattning av rutt
Land för avresa Frankrike
Destination Land Frankrike
Antal operatörer 1
Operatörer Corsica Ferries
Genomsnittligt pris 4128 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 2
Genomsnittlig seglingstid 8h 38m
Snabbaste seglingstid 7h 0m
Första färjan 06:45
Sista färjan 23:59
Avstånd 136 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2024-04-02.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Ajaccio till Nice?

Färjeresan från Ajaccio till Nice tar ungefär 9h 15m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vad kostar färjan från Ajaccio till Nice?

Priserna för färjan mellan Ajaccio - Nice varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 347 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Ajaccio - Nice?

1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Ajaccio och Nice, dessa är
 • Corsica Ferries

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Ajaccio - Nice?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Ajaccio - Nice, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Kan jag resa utan bil på färjan mellan Ajaccio - Nice?

Ja, mellan Ajaccio - Nice kan du resan utan bil med
 • Corsica Ferries

Kan jag ta med bilen på färjan mellan Ajaccio - Nice?

Ja, du kan resa med bil mellan Ajaccio - Nice med
 • Corsica Ferries

Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Ajaccio - Nice?

Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
 • Corsica Ferries

Vad är avståndet från Ajaccio till Nice?

Det är uppskattningsvis 136 sjömil mellan Ajaccio och Nice.

Så tycker våra kunder om Färjor från Ajaccio till Nice

 • "Färjan punktlig i strejktid"

  Corsica ferries tuffade på när övriga strejkade. Tack för det!

  'Mega Express' travelled on Mega Express

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Färjeresa till Korsika"

  När man är fyra personer på var sin motorcykel, och alla vill dela hytt, är det inte helt självklart, hur man skall gå till väga. (Nu tror jag mig veta det.) Men Er service var i det fallet OK, även om det tog lite tid. Intressant var också, att vi avsiktligt inte bokade återresan från Korsika tidigt, då vi ville ha visst handlingsutrymme. Under resan till Korsika hittade vi en nattfärja till Nice, som vi inte sett i tidtabellerna ett par månader tidigare, och som passade oss perfekt. Den köptes i terminalen i Bastia, och kostade oss c:a 100 € mer än resan, som köptes av Er, trots att vi fick en trängre hytt! I övrigt skötte sig Corsica Ferries föredömligt - utom i ETT flagrant avseende. Inför återresan kl. 21 skulle man samlas på plattan kl 19 - 20, men färjan kom inte ens till kaj förrän bortåt 20.30. Det borde vara världens enklaste sak för rederiet att via högtalare ropa ut, att färjan beräknas inkomma kl XX, varpå ilastning beräknas börja kl. YY. Nu stod i stället hundratals resenärer på en varm asfaltsplatta i uppemot två timmar, innan det var dags att köra ombord. Det hade varit SÅ enkelt att förbättra resenärernas komfort med ett meddelande - och ändå gjordes inget. Varför?

  'Mega Express' travelled on Mega Express

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa"

  Åkte med nattfärjan från Toulon till Ajjaco och från Bastia till Savona. Bra resor- Rekommenderar top class hyttn. Okej mat för bra pris.

  'Mega Express' travelled on Mega Express

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa"

  Generallt var resan bra. Det enda dåliga var att det inte fanns så många som pratade franska. Snack maskinerna var sönder. Och ganska högljut under natten.

  'Mega Express' travelled on Mega Express

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Ajaccio

Ajaccio är den största byn på den franska ön Korsika. Napoleon Bonaparte föddes i Ajaccio 1769 i Casa Bounaparte, som nu är öppet för allmänheten. Annat som tillägnat honom i staden är bl.a. Napoleon Bonaparte flygplats. Staden ligger i den sydvästra delen av Korsika, ungefär 338 km sydöst om Marseilles. Staden har ett skyddat läge vid nedanför de skogskullarna på Gulf av Ajaccios norra strand. Stadens hamn ligger öster om fästningen, nedanför en kulle med utsikt över halvön som skyddar hamnen.

Hamnen i Ajaccio förbinds med Marseille, Toulon och Nice på det franska fastlandet på så gott som daglig basis. Det finns också vissa förbindelser till Italiens fastland (Livorno) och till Sardinien, och även säsongsförbindelser mellan Calvi och Propriano. De två största rederierna som står för dessa förbindelser är SNCM och Corsica Ferries.

Ajaccio har också blivit ett uppehåll för färjor med totalt 418,086 passagerare sedan 2007 - överlägset den största på Korsika och den näst största i Frankrike (efter Marseille, men före Nice/Villefranche-sur-Mer och Cannes).


Guide till Nice

Den franska staden Nice är huvudstaden i Côte d'Azur och är en verkligt kosmopolitisk turistmål. Denna del av den franska Rivieran är den perfekta semesterorten för soldyrkare, med många människor väljer att koppla av längs Nices spektakulära kust under de soliga sommarmånaderna och milda vintrar, där du har möjlighet att sola, paddla i det azurblå havet, simma, vattenskidor, parascend, jet-ski, eller bara smutta på en jämn cocktail. Trevligt är hem för många fria stränder och även totalt 15 privata strand områden, kallade "Plages concédées", där solstolar kan hyras för en nominell avgift. Många besökare som vistas i Nice njuta av en promenad längs Promenade des Anglais strandpromenaden i den engelska, som går tillbaka nästan 200 år och linjer stadens Medelhavskust på Baie des Anges Änglabukten. Centralt för livet i Nice, är denna legendariska boulevard mer känd som bara "Promenade" och sträcker sig cirka 6 km / 4 miles, med många ljusa blå stolar där man kan sitta och koppla av och njuta av fantastisk havsutsikt. Kustlinjen i Nice är full av turistattraktioner, och i närheten finns också ett antal tilltalande Côte d'Azur städer. Också nära Nice är många traditionella provensalska byar, som är full av tecken.


Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.