Ajaccio
Toulon
Färjor till Frankrike
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Ajaccio till Toulon

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 10 avångar i veckan mellan Ajaccio och Toulon. Sträckan mellan Ajaccio och Toulon trafikeras av Corsica Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Ajaccio och Toulon.

Tidtabeller Ajaccio till Toulon

Färjor mellan Ajaccio och Toulon avgår vanligtvis från Ajaccio, ca 07:00. Överfarten tar ungefär 10h 18m.

Färjepriser mellan Ajaccio och Toulon

Priserna på en överfast från Ajaccio till Toulon varierar oftast mellan 839kr och 6820kr*. Genomsnittspriset är 3478kr*. De billigaste priserna mellan Ajaccio och Toulon är ca 339kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 1448kr*. Genomsnittspriset för en bil är 4465kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid.

Hur långt är det mellan Toulon och Ajaccio?

Det är ungefär 210.3 miles (338.4km) eller 182.7 sjömil mellan Ajaccio och Toulon.

Kan jag resa med bil mellan Ajaccio och Toulon?

Ja, med Corsica Ferries kan du resa med bil på sträckan mellan Ajaccio och Toulon. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Ajaccio och Toulon.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Ajaccio och Toulon?

Ja, fotpassagerare kan resa med Corsica Ferries mellan Ajaccio och Toulon.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Ajaccio - Toulon Sammanfattning av rutt
Land för avresa Frankrike
Destination Land Frankrike
Antal operatörer 1
Operatörer Corsica Ferries
Genomsnittligt pris 3581 kr.*
Genomsnittliga dagliga avgångar 1
Genomsnittliga veckovisa avgångar 10
Genomsnittlig seglingstid 10h 18m
Snabbaste seglingstid 7h 0m
Första färjan 07:00
Sista färjan 23:59
Avstånd 182 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2024-04-02.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Ajaccio till Toulon?

Färjeresan från Ajaccio till Toulon tar ungefär 7h 15m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vad kostar färjan från Ajaccio till Toulon?

Priserna för färjan mellan Ajaccio - Toulon varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 301 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Ajaccio - Toulon?

1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Ajaccio och Toulon, dessa är
 • Corsica Ferries

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Ajaccio - Toulon?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Ajaccio - Toulon, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Kan jag resa utan bil på färjan mellan Ajaccio - Toulon?

Ja, mellan Ajaccio - Toulon kan du resan utan bil med
 • Corsica Ferries

Kan jag ta med bilen på färjan mellan Ajaccio - Toulon?

Ja, du kan resa med bil mellan Ajaccio - Toulon med
 • Corsica Ferries

Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Ajaccio - Toulon?

Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
 • Corsica Ferries

Vad är avståndet från Ajaccio till Toulon?

Det är uppskattningsvis 182 sjömil mellan Ajaccio och Toulon.

Så tycker våra kunder om Färjor från Ajaccio till Toulon

 • "Bastia till Nice"

  Färjan var försenad och anlände till Bastia inom en timme. Det gjorde det jobbigt för mig för jag kom försent till min fest. Maten var väldigt god dock och det var soligt vilket gjorde det bättre.

  'Mega Express Five' travelled on Mega Express Five

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Färjan punktlig i strejktid"

  Corsica ferries tuffade på när övriga strejkade. Tack för det!

  'Mega Express' travelled on Mega Express

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Overall Good"

  Worked surprisingly smooth compared to other Ferry companies, and Direct Ferries really helped out with friendly staff when we wanted to change route from Nice to Savona. Only drawback was the very rude person in the cafeteria on the boat, but small problem overall...

  'Mega Express Five' travelled on Mega Express Five

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Färjeresa till Korsika"

  När man är fyra personer på var sin motorcykel, och alla vill dela hytt, är det inte helt självklart, hur man skall gå till väga. (Nu tror jag mig veta det.) Men Er service var i det fallet OK, även om det tog lite tid. Intressant var också, att vi avsiktligt inte bokade återresan från Korsika tidigt, då vi ville ha visst handlingsutrymme. Under resan till Korsika hittade vi en nattfärja till Nice, som vi inte sett i tidtabellerna ett par månader tidigare, och som passade oss perfekt. Den köptes i terminalen i Bastia, och kostade oss c:a 100 € mer än resan, som köptes av Er, trots att vi fick en trängre hytt! I övrigt skötte sig Corsica Ferries föredömligt - utom i ETT flagrant avseende. Inför återresan kl. 21 skulle man samlas på plattan kl 19 - 20, men färjan kom inte ens till kaj förrän bortåt 20.30. Det borde vara världens enklaste sak för rederiet att via högtalare ropa ut, att färjan beräknas inkomma kl XX, varpå ilastning beräknas börja kl. YY. Nu stod i stället hundratals resenärer på en varm asfaltsplatta i uppemot två timmar, innan det var dags att köra ombord. Det hade varit SÅ enkelt att förbättra resenärernas komfort med ett meddelande - och ändå gjordes inget. Varför?

  'Mega Express' travelled on Mega Express

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Ajaccio

Ajaccio är den största byn på den franska ön Korsika. Napoleon Bonaparte föddes i Ajaccio 1769 i Casa Bounaparte, som nu är öppet för allmänheten. Annat som tillägnat honom i staden är bl.a. Napoleon Bonaparte flygplats. Staden ligger i den sydvästra delen av Korsika, ungefär 338 km sydöst om Marseilles. Staden har ett skyddat läge vid nedanför de skogskullarna på Gulf av Ajaccios norra strand. Stadens hamn ligger öster om fästningen, nedanför en kulle med utsikt över halvön som skyddar hamnen.

Hamnen i Ajaccio förbinds med Marseille, Toulon och Nice på det franska fastlandet på så gott som daglig basis. Det finns också vissa förbindelser till Italiens fastland (Livorno) och till Sardinien, och även säsongsförbindelser mellan Calvi och Propriano. De två största rederierna som står för dessa förbindelser är SNCM och Corsica Ferries.

Ajaccio har också blivit ett uppehåll för färjor med totalt 418,086 passagerare sedan 2007 - överlägset den största på Korsika och den näst största i Frankrike (efter Marseille, men före Nice/Villefranche-sur-Mer och Cannes).


Guide till Toulon

Den franska staden Toulon ligger på Medelhavets kust öster om Marseille i departementet av Provence . Det ligger runt en stenig vik, skyddad av kalkstensklippor i "Faron" krönt med gamla befästningar. Den skyddade ställning har gett upphov till en stor hamn och Toulon roll som hem till den franska flotta. Besökare till Toulon bör ta en promenad runt Gamla stan som är nu mycket återställd och är den mest intressanta sektorn med smala gator kantade av butiker som leder till små öppna torg och många kaféer. Den bästa tiden att besöka är på morgonen när den dagliga marknaden på Cours Lafayette ger lite färg till staden. De arsenal av Toulon, som kanske är det platsen mest besökta av turister, går tillbaka till tiden av Henrik IV; Det invigdes 1680. Det är in via ett 1738 portik och innehåller många målningar, till exempel den vackra bilden av Antoine Morel Fatio (19th century) kallas "Hamnen i Toulon 1854", där också målningar av Emil Mathon, med "Retour de l'amiral de Courbet aux Cendres salins d 'Hières'; Vincent Cordouan och "Combat de Vaisseau, Romulus, 13 fevrier 1814", och av J. Vernet är "Les vues des Ports de France" finns..


Ajaccio till Toulon Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 10/06/2024 och 2024-06-16


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Corsica Ferries 08:30 17:30 9 timmar Mån, Lör, Sön
Corsica Ferries 20:00 06:30 10 timmar 30 minuter Tors
Corsica Ferries 20:00 07:00 11 timmar Mån, Ons, Fre, Lör
Corsica Ferries 20:00 08:00 12 timmar Sön

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.