Ile Rousse
Savona
Färjor till Italien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Ile Rousse till Savona

Vi erbjuder upp till 1 dagliga avgångar och 1 i veckan mellan Ile Rousse och Savona. . Sträckan mellan Ile Rousse och Savona trafikeras av Corsica Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Ile Rousse och Savona.

Tidtabeller Ile Rousse till Savona

Den tidigaste färjan mellan Ile Rousse och Savona avgår vanligtvis från Ile Rousse ca 07:15. I genomsnitt tar en överfart 7h 51m, som snabbast tar rutten ungefär 6h 15m.

Färjepriser mellan Ile Rousse och Savona

Priserna på en överfast från Ile Rousse till Savona varierar oftast mellan 524kr och 4379kr*. Genomsnittspriset är 2190kr*. De billigaste priserna mellan Ile Rousse och Savona är ca 215kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 497kr*. Genomsnittspriset för en bil är 2485kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid.

Hur långt är det mellan Savona och Ile Rousse?

Det är ungefär 115.9 miles (186.6km) eller 100.8 sjömil mellan Ile Rousse och Savona.

Kan jag resa med bil mellan Ile Rousse och Savona?

Ja, med Corsica Ferries kan du resa med bil på sträckan mellan Ile Rousse och Savona. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Ile Rousse och Savona.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Ile Rousse och Savona?

Ja, fotpassagerare kan resa med Corsica Ferries mellan Ile Rousse och Savona.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Ile Rousse - Savona Sammanfattning av rutt
Avgångsland Frankrike
Destination Land Italien
Antal operatörer 1
Operatörer Corsica Ferries
Genomsnittligt pris 2267 kr.*
Genomsnittliga avgångar per vecka 1
Genomsnittlig seglingstid 7h 51m
Snabbaste seglingens längd 6h 15m
Första färjan 07:15
Sista färjan 23:30
Avstånd 100 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2024-07-02.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Ile Rousse till Savona?

Färjeresan från Ile Rousse till Savona tar ungefär 6h 15m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vad kostar färjan från Ile Rousse till Savona?

Priserna för färjan mellan Ile Rousse - Savona varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 188 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Ile Rousse - Savona?

1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Ile Rousse och Savona, dessa är
  • Corsica Ferries

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Ile Rousse - Savona?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Ile Rousse - Savona, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Kan jag resa utan bil på färjan mellan Ile Rousse - Savona?

Ja, mellan Ile Rousse - Savona kan du resan utan bil med
  • Corsica Ferries

Kan jag ta med bilen på färjan mellan Ile Rousse - Savona?

Ja, du kan resa med bil mellan Ile Rousse - Savona med
  • Corsica Ferries

Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Ile Rousse - Savona?

Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Corsica Ferries

Vad är avståndet från Ile Rousse till Savona?

Det är uppskattningsvis 100 sjömil mellan Ile Rousse och Savona.

Guide till Ile Rousse

Ile Rousse är en stad i Haute-Corseregionen i Frankrike på ön Korsika. Staden, som grundades 1758 av Pasquale Paoli, hette ursprungligen Isola Rossa, den röda ön, efter ockra färgen på en stenig holme som fungerade som en naturlig hamn. Intressant är att trots att ön är fransk, är staden en av endast två städer på ön som har franska namn - de andra har behållit sina italienska namn.

Med en fin strand i söder vid Plage de Rindara och små klippiga öar i norr, har Ile-Rousse en fantastisk miljö, vilket inte överraskande lockar många besökare. Stadens arkitektur, vilket inkluderar några vackra byggnader, är till stor del från sent 1800 och tidigt 1900-tal. I centrum av staden, vid Place Paoli, finns barmen av Pasquale Paoli. Torget är öppet mot havet i väster och har en trevlig saluhall. Då det erbjuder skugga under träden, det är en bra plats för att ge sig in i både gamla och nya staden.

Från stadens hamn, avgår färjor till Nice, Toulon och Marseille.


Guide till Savona

Känd som en av norra Italiens stora havet hamnar, provinsstaden Savona i det natursköna regionen Ligurien ståtar med mer än tung industri. En titt bortom hamnen avslöjar en medeltida fästning, konstgallerier och katedraler tillsammans livfullt färgade havet hem. Savona är lättillgängligt via vägbanan, tåg och färja även om det lockar färre turister än många av sina grannar i Medelhavsområdet. Staden ligger vid Medelhavet kusten cirka 25 miles väster om Genua och 93 miles öster om Nice i Frankrike. Denna stadens kustnära läge hjälpte det utvecklas till en viktig hamnstad vars hamn fungerar som områden industriella huvud nav för bil export. Flera färjor och Medelhavsområdet kryssningsfartyg också ofta avvika från Savona hamn.

Inland från Savona hamn är en pittoresk stadskärna domineras av en medeltida fästning och katedraler. Den imponerande 1600-tals Fortezza Priamar utsikt över Medelhavet byggdes av Genua arbetare, främst för att visa sin dominans över Savonese, som de hade just besegrat i strid. Idag kan två museer och ett arkeologiskt museum display fynd från områdets förhistoria som finns inom fästnings "väggar. Inom gångavstånd är en annan av stadens sällsynta bevarade 1600 talsbyggnader, utsmyckade Cattedrale di Nostra Signora Assunta, byggd för att ersätta den sönderfallande 13-talet kyrkan St Francis. I Piazza Chabrol, innehåller Pinatoca Civica Savona museet en imponerande samling av 14 och 15-tals religiös konst, samt två Picasso målningar.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.