Ile Rousse
Toulon
Färjor till Frankrike
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Ile Rousse till Toulon

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 2 avångar i veckan mellan Ile Rousse och Toulon. Sträckan mellan Ile Rousse och Toulon trafikeras av Corsica Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Ile Rousse och Toulon.

Tidtabeller Ile Rousse till Toulon

Färjor mellan Ile Rousse och Toulon avgår vanligtvis från Ile Rousse, ca 06:30. Överfarten tar ungefär 8h 17m.

Färjepriser mellan Ile Rousse och Toulon

Priserna på en överfast från Ile Rousse till Toulon varierar oftast mellan 580kr och 4899kr*. Genomsnittspriset är 2540kr*. De billigaste priserna mellan Ile Rousse och Toulon är ca 318kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 1035kr*. Genomsnittspriset för en bil är 3381kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Toulon och Ile Rousse?

Det är ungefär 210.2 miles (338.3km) eller 182.7 sjömil mellan Ile Rousse och Toulon.

Kan jag resa med bil mellan Ile Rousse och Toulon?

Ja, med Corsica Ferries kan du resa med bil på sträckan mellan Ile Rousse och Toulon. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Ile Rousse och Toulon.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Ile Rousse och Toulon?

Ja, fotpassagerare kan resa med Corsica Ferries mellan Ile Rousse och Toulon.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Ile Rousse - Toulon Sammanfattning av rutt
Land för avresa Frankrike
Destination Land Frankrike
Antal operatörer 1
Operatörer Corsica Ferries
Genomsnittligt pris 2420 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 2
Genomsnittlig seglingstid 8h 8m
Snabbaste seglingstid 7h 0m
Första färjan 06:30
Sista färjan 23:30
Avstånd 182 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Ile Rousse till Toulon?

  Färjeresan från Ile Rousse till Toulon tar ungefär 7h 45m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Ile Rousse till Toulon?

  Priserna för färjan mellan Ile Rousse - Toulon varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 163 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Ile Rousse - Toulon?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Ile Rousse och Toulon, dessa är
  • Corsica Ferries
  • La Meridionale
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Ile Rousse - Toulon?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Ile Rousse - Toulon, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Vad är avståndet från Ile Rousse till Toulon?

  Det är uppskattningsvis 182 sjömil mellan Ile Rousse och Toulon.

Så tycker våra kunder om Färjor från Ile Rousse till Toulon

 • "Korsika"

  Bra resa båda vägarna. Det gick snabbt och bra. Bra pris också. Kommer att åka igen.

  'Mega Express Four' travelled on Mega Express Four

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Färjan punktlig i strejktid"

  Corsica ferries tuffade på när övriga strejkade. Tack för det!

  'Mega Express' travelled on Mega Express

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Beautiful but noisy trip"

  Our first impression of Corsica Sardinia Ferries was that it was a big ferry with all facilities needed. Several restaurants, an outdoor pool area, and lots of places to sit down. The staff is ok and the boat is Clean. A minus that we couldn't buy breakfast at the first café where we sat down - even though it had a breakfast menu. A plus for the tasty and priceworthy breakfast that was served in another restaurant. The reason why we don't give Corsica Sardinia Ferries the highest grade is because of the really loud music that was played all the time out in the pool area. It almost ached the ears and the loud speakers were of bad quality as well. Otherwise it was a nice trip.

  'Mega Express Four' travelled on Mega Express Four

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Färjeresa till Korsika"

  När man är fyra personer på var sin motorcykel, och alla vill dela hytt, är det inte helt självklart, hur man skall gå till väga. (Nu tror jag mig veta det.) Men Er service var i det fallet OK, även om det tog lite tid. Intressant var också, att vi avsiktligt inte bokade återresan från Korsika tidigt, då vi ville ha visst handlingsutrymme. Under resan till Korsika hittade vi en nattfärja till Nice, som vi inte sett i tidtabellerna ett par månader tidigare, och som passade oss perfekt. Den köptes i terminalen i Bastia, och kostade oss c:a 100 € mer än resan, som köptes av Er, trots att vi fick en trängre hytt! I övrigt skötte sig Corsica Ferries föredömligt - utom i ETT flagrant avseende. Inför återresan kl. 21 skulle man samlas på plattan kl 19 - 20, men färjan kom inte ens till kaj förrän bortåt 20.30. Det borde vara världens enklaste sak för rederiet att via högtalare ropa ut, att färjan beräknas inkomma kl XX, varpå ilastning beräknas börja kl. YY. Nu stod i stället hundratals resenärer på en varm asfaltsplatta i uppemot två timmar, innan det var dags att köra ombord. Det hade varit SÅ enkelt att förbättra resenärernas komfort med ett meddelande - och ändå gjordes inget. Varför?

  'Mega Express' travelled on Mega Express

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Ile Rousse

Ile Rousse är en stad i Haute-Corseregionen i Frankrike på ön Korsika. Staden, som grundades 1758 av Pasquale Paoli, hette ursprungligen Isola Rossa, den röda ön, efter ockra färgen på en stenig holme som fungerade som en naturlig hamn. Intressant är att trots att ön är fransk, är staden en av endast två städer på ön som har franska namn - de andra har behållit sina italienska namn.

Med en fin strand i söder vid Plage de Rindara och små klippiga öar i norr, har Ile-Rousse en fantastisk miljö, vilket inte överraskande lockar många besökare. Stadens arkitektur, vilket inkluderar några vackra byggnader, är till stor del från sent 1800 och tidigt 1900-tal. I centrum av staden, vid Place Paoli, finns barmen av Pasquale Paoli. Torget är öppet mot havet i väster och har en trevlig saluhall. Då det erbjuder skugga under träden, det är en bra plats för att ge sig in i både gamla och nya staden.

Från stadens hamn, avgår färjor till Nice, Toulon och Marseille.


Guide till Toulon

Den franska staden Toulon ligger på Medelhavets kust öster om Marseille i departementet av Provence . Det ligger runt en stenig vik, skyddad av kalkstensklippor i "Faron" krönt med gamla befästningar. Den skyddade ställning har gett upphov till en stor hamn och Toulon roll som hem till den franska flotta. Besökare till Toulon bör ta en promenad runt Gamla stan som är nu mycket återställd och är den mest intressanta sektorn med smala gator kantade av butiker som leder till små öppna torg och många kaféer. Den bästa tiden att besöka är på morgonen när den dagliga marknaden på Cours Lafayette ger lite färg till staden. De arsenal av Toulon, som kanske är det platsen mest besökta av turister, går tillbaka till tiden av Henrik IV; Det invigdes 1680. Det är in via ett 1738 portik och innehåller många målningar, till exempel den vackra bilden av Antoine Morel Fatio (19th century) kallas "Hamnen i Toulon 1854", där också målningar av Emil Mathon, med "Retour de l'amiral de Courbet aux Cendres salins d 'Hières'; Vincent Cordouan och "Combat de Vaisseau, Romulus, 13 fevrier 1814", och av J. Vernet är "Les vues des Ports de France" finns..


Ile Rousse till Toulon Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 08/04/2024 och 2024-04-14


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Corsica Ferries 13:00 21:30 8 timmar 30 minuter Sön
La Meridionale 20:00 08:00 12 timmar Tis, Tors, Lör

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.