Färja från Marseille till Skikda

Marseille Skikda-rutten går mellan Frankrike och Algeriet. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Algerie Ferries. Färjor avgår upp till 2 gånger vecka med en resetid på ca 21 timmar.

Färjetrafiken på Marseille Skikda-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Marseille och Skikda

  • Algerie Ferries
    • 2 avgångar per vecka 21 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Marseille Skikda

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Marseille Skikda-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Marseille

Marseille är Frankrikes näst största stad och ligger på medelhavskusten i södra delen av landet. Stadens hamn är också Frankrikes största handelshamn. Stadens huvudgata sträcker sig österut från den gamla hamnen (Vieux Port) till Réformés kvarteret. Två stora fort flankerar ingången till den gamla hamnen Fort Saint-Nicolas på södra sidan och Fort Saint-Jean i norr. Längre ut i Bay of Marseille ligger Frioul skärgården som omfattar fyra öar, varav en är platsen för Château d'If, som blev känd genom den Dumas roman Greven av Monte Cristo. Centrum i Marseille har flera gågator, speciellt rue St Ferréol, Cours Julien nära musikkonservatoriet, Cours Honoré-d'Estienne-d'Orves utanför den gamla hamnen och området kring Hôtel de Ville.

Fyra färjebolag kör linjer från Marseille och erbjuder linjetrafik till Korsika, Sardinien, Algeriet och Tunisien. Det finns fyra olika terminaler och är alla i "gares mari sud" (södra terminalen) distriktet. Nationella nerminalen ett och två tjänar passagerare till och från Korsika och Sardinien, medan internationella terminaler tre och fyra tar passagerare till och från Algeriet och Tunisien.