Färja från Marseille till Alger

Marseille Alger-rutten går mellan Frankrike och Algeriet och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Corsica Linea trafikerar den här sträckan upp till 5 gånger per vecka med en restid på runt 22 timmar när Algerie Ferries servicen kör upp till 4 gånger per vecka med en resetid från 20 tim.

Det finns totalt 9 linjer att välja på vecka om du vill åka Marseille Alger-rutten mellan Frankrike och Algeriet. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Marseille och Alger

  • Corsica Linea
    • 5 avgångar per vecka 22 tim
    • Få pris
  • Algerie Ferries
    • 4 avgångar per vecka 20 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Marseille Alger

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Marseille Alger-rutten är för en bil och 1 passagerare.

Guide till Marseille

Marseille är Frankrikes näst största stad och ligger på medelhavskusten i södra delen av landet. Stadens hamn är också Frankrikes största handelshamn. Stadens huvudgata sträcker sig österut från den gamla hamnen (Vieux Port) till Réformés kvarteret. Två stora fort flankerar ingången till den gamla hamnen Fort Saint-Nicolas på södra sidan och Fort Saint-Jean i norr. Längre ut i Bay of Marseille ligger Frioul skärgården som omfattar fyra öar, varav en är platsen för Château d'If, som blev känd genom den Dumas roman Greven av Monte Cristo. Centrum i Marseille har flera gågator, speciellt rue St Ferréol, Cours Julien nära musikkonservatoriet, Cours Honoré-d'Estienne-d'Orves utanför den gamla hamnen och området kring Hôtel de Ville.

Fyra färjebolag kör linjer från Marseille och erbjuder linjetrafik till Korsika, Sardinien, Algeriet och Tunisien. Det finns fyra olika terminaler och är alla i "gares mari sud" (södra terminalen) distriktet. Nationella nerminalen ett och två tjänar passagerare till och från Korsika och Sardinien, medan internationella terminaler tre och fyra tar passagerare till och från Algeriet och Tunisien.