Italien

Såhär bokar du färjor från Italien till Tunisien

Det finns 3 färjelinjer mellan Italien och Tunisien, vilket ger dig 10 överfarter per vecka att välja bland. Grandi Navi Veloci trafikerar 2 rutter, Genua till Tunis går 3 gånger per vecka & Civitavecchia till Tunis ca 1 gång i veckan. Grimaldi Lines trafikerar 2 rutter, Civitavecchia till Tunis går 1 gång per vecka & Salerno till Tunis ca 2 gånger i veckan. Tirrenia (CTN) trafikerar 1 rutt, Genua till Tunis går 3 gånger i veckan.

Eftersom restiden och antalet avgångar kan variera rekommenderar vi att du använder vårt bokningssystem för att få den senaste informationen om resor från Italien till Tunisien.

Italien-Tunisien-färjekarta

Klicka här för karta

Om Italien:

Av alla europeiska länder är Italien kanske det svåraste att klassificera. Det är en modern, industrialiserad nation. Med känsla för mode och stil då många designer ligger i täten med varje säsongs mode. Italien är också ett Medelhavsland med många fina kuster och stränder.

Italienarna är starkt familjeinriktade med betoning på de traditioner och ritualer i den katolska kyrkan som trots en växande skepsis bland landets ungdom dominerar fortfarande människornas liv i landet.

Italien blev bara en enad stat år 1861 och med ett resultat då italienarna ofta känner mer lojalitet till sin region än nationen som helhet - något som framtyder i köket, dialekter, landskapen och ofta varierande levnadsstandard. Det finns också naturligtvis landets enorma kulturarv - provinsenToscana har ensamt mer klassificerade historiska monument än något annat land i världen. Det finns stora rester av det romerska riket över hela landet och särskilt i huvudstaden Rom. Varje region behåller sin egen heliga konstnärlig tradition.

När ni åker till Italien måste ni prova de riktiga italienska matträtterna så som pizza och pasta!

Om Tunisien:

Tunisien är ett land som ligger på Medelhavskusten i norra Afrika. Det är den östligaste och minsta av de nationer som ligger längst Atlas bergskedjan. Landet gränsar Algeriet i väster och Libyen i söder och öster. Fyrtio procent av landet består av Saharaöknen och resten består av bördig jord med lättåtkomliga kuster. I den bördiga kust odlas det vete, oliver och apelsiner.
Denna arabisk-berbiska nation är en av de mest liberala i den islamiska världen, text alkohol är fritt tillgänglig.
Huvudstaden Tunis speglar landets mångfald. Sin franska koloniala förflutna har en långtgående inflytande (landet blev självständigt 1956), tydligast i köket som blandar sofistikerade franska stilar med arabisk krydda.
Tunisiens klimat är det mycket torrt i de södra och längst kusten är det ett medelhavsklimat.