Palermo
Tunis
Färjor till Tunisien
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Palermo - Tunis är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Palermo till Tunis

Palermo Tunis-rutten går mellan Sicilien och Tunisien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Grimaldi Lines trafikerar den här sträckan upp till 2 gånger per vecka med en restid på runt 10 timmar 30 minuter när Grandi Navi Veloci servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 10 timmar.

Det finns totalt 3 linjer att välja på vecka om du vill åka Palermo Tunis-rutten mellan Sicilien och Tunisien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Sicilien till Tunisien
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Palermo till Tunis?

  Färjeresan från Palermo till Tunis tar ungefär 10h 15m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Palermo till Tunis?

  Priserna för färjan mellan Palermo - Tunis varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 127 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Palermo - Tunis?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Palermo och Tunis, dessa är
  • Grimaldi Lines
  • Grandi Navi Veloci
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Palermo - Tunis?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Palermo - Tunis, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Palermo - Tunis?

  Ja, mellan Palermo - Tunis kan du resan utan bil med
  • Grimaldi Lines
  • Grandi Navi Veloci
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Palermo - Tunis?

  Ja, du kan resa med bil mellan Palermo - Tunis med
  • Grimaldi Lines
  • Grandi Navi Veloci
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Palermo - Tunis?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Grimaldi Lines
  • Grandi Navi Veloci
 • Vad är avståndet från Palermo till Tunis?

  Det är uppskattningsvis 199 sjömil mellan Palermo och Tunis.

Så tycker våra kunder om Färjor från Palermo till Tunis

 • "dåligt mat"

  De servera dåligt ,kallt mat & dyrt.

  'Excelsior' travelled on Excelsior

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trevlig resa"

  Vi uppskattade färjan och faliciteterna. Vi tyckte dock att shoppen och maten var lite väl hög priset.

  'Fantastic' travelled on Fantastic

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Genua Palermo"

  Rent o snyggt. Information om var o när man äter saknas. Frukost delvis slut när vi skulle äta. Ingen middag flr oss trots att vi betalt tre måltider. Visste inte om att middagen serverades efter vi kört ombord på kvällen. Vi kommer aldrig att köpa mat i förväg. Mycket trevlig personal. Dåligt med sittplatser på soldäck

  'Excelsior' travelled on Excelsior

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa"

  Det var en bra resa. 9 hrs flög förbi!

  'Zeus Palace' travelled on Zeus Palace

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Palermo

Palermo är en italiensk stad på Sicilien, som har ett internationellt rykte för sin historia, kultur, gastronomi och arkitektur. Staden, som kan spåra sitt ursprung tillbaka mer än 2700 år, ligger på nordvästra Sicilien, vid Gulf of Palermo i Tyrrenska havet. Palermo är Siciliens kultur, ekonomi och turistnav, och turister dras till staden för att uppleva dess kultur och njuta av dess utmärkta medelhavsväder. Den ofta bleknade storheten i många av Palermos underbara palats och kyrkor i centrum ger vika för populära områden vars livsstil inte helt tillhör 2000-talet. Detta gäller särskilt marknaden, vars arabiska ursprung fortfarande är tydliga i dag tack vare bullret, dofterna, färgerna, de smala labyrintiska gatorna, det fantastiska utbudet av mat och andra varor på display och den allmänna "souk" atmosfären.

Från stadens hamn avgår färjor till många destinationer, inklusive Genoa (21 timmars restid), Civitavecchia (14 timmars restid), Neapel (10 timmar och 30 minuter) och Tunisien (10 timmars restid). Fotpassagerare måste checka in 1 timme före avgång och fordon 2 timmar före avgång. Samtliga avgångar till Tunisien bör checka i 4 timmar före avgång.


Guide till Tunis

Tunis, huvudstaden i Tunisien, är belägen på den norra sidan av landet, nära Kartago och Sidi Bou Said. Med sin salig blandning av arkitektoniska stilar, breda boulevarder och smala gränder genomkorsas, delvis av spårvägar Tunis förkroppsligar den anda och arv av den södra och norra Medelhavsområdet. Stadens nionde århundrande och Medina inte längre har sina gamla, stenmurar men avsmalnande gator, förblir souks, moskéer och historiska strukturer som världsarv av UNESCO. I skarp kontrast till den gamla kvartalets förvirrande twist av tunna passager, Ville Nouvelle (Nya staden) Tunis har ett snyggt, välordnat grid-stil layout och kolonial elegans byggdes av fransmännen. I centrum av huvudstaden, har mer-senaste vitalisering förde färsk glamour och renovering till sin fina jugend teatrar, fransk-arabiska marknads byggnader och koloniala katedraler byggda i romersk bysantinsk stil. För att undkomma eftermiddags värmen i staden, bör besökarna ta en plats på den skuggiga terrassen i Belvedere Park café terrass eller söka upp en av Tunis välskötta museer som Dar Ben Abdallah, Musée National du Bardo.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.