Färja från Genua till Tunis

Genua Tunis-rutten går mellan Italien och Tunisien och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Grandi Navi Veloci trafikerar den här sträckan upp till 3 gånger per vecka med en restid på runt 22 timmar 15 minuter när Tirrenia (CTN) servicen kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid från 20 tim.

Det finns totalt 6 linjer att välja på vecka om du vill åka Genua Tunis-rutten mellan Italien och Tunisien. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Genua och Tunis

 • Grandi Navi Veloci
  • 3 avgångar per vecka 22 tim 15 min
  • Få pris
 • Tirrenia (CTN)
  • 3 avgångar per vecka 20 tim
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Genua Tunis

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Genua Tunis-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Genua till Tunis

 • "Behaglig resa "

  Allmänt trevligt, ganska bra service.

  'Salah' reste Genua Tunis med Grandi Navi Veloci på La Superba

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Skön resa"

  Tack till er alla som har jobbat den dagen 20/7 då reste jag med min lilla familje från Genoa till Tunis med färjan Carthage .det har varit fin och skön resa .tack till er också directferries för bra service.

  'Mongi' reste Genua Tunis med CTN Ferries

  Lӓs mer Läs mindre
 • "resa till tunisien"

  mycket bra resa ;-)

  'Mohamed Safouane' reste Genua Tunis med Grandi Navi Veloci på La Superba

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Resa"

  Fartyget var tillräckliga för ferrying mig över Mediterannean. Det börjar bli lite gammal, men jag skulle verkligen inte säga utsliten. Exempel: en TV från 1990-talet i kabinen, kanter och hörn lite kantstött här och där. Men allt var ren och besättningen var vänliga och hjälpsamma. Mat var bra.

  'Dennis' reste Genua Tunis med Grandi Navi Veloci på Fantastic

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Genua

Genua är en hamnstad i Italien och huvudstad i regionen Ligurien, som ligger vid Medelhavet. Den gamla staden i staden förklarades som världsarv av UNESCO år 2006 och staden i allmänhet har en rik historia av konst, musik, arkitektur och gastronomi. Staden förklarades därför till Europas kulturhuvudstad 2004. Genua är också födelseplatsen för Christopher Columbus och Niccolo Paganini.

Genuas historiska centrum är en labyrint av torg och smala caruggi (typiska Genuesiska gränder), med medeltida egenskaper från 1600-talet och barocken (San Matteo torget och gamla via Aurea, nu via Garibaldi). Rester av de gamla 1700-talsmurarna är fortfarande synliga i närheten San Lorenzo katedralen, som är den mest besökta platsen för tillbedjan i Genua.

Genuas hamn är den största italienska kommersiella och industriella hamnen och en av Europas mest aktiva hamnar i Medelhavet. Färjeterminalen ligger i Calata Chiappella, mellan Ponte Assereto och Ponte Colombo. Från hamnen avgår färjorna främst till Sardinien, Sicilien, Korsika, Spanien, Tunisien och Marocko. Färjeterminalen har många våningar och är tillgänglig med rullstol. På den översta våningen finns väntrum och ett stort shoppingcenter.

Guide till Tunis

Tunis, huvudstaden i Tunisien, är belägen på den norra sidan av landet, nära Kartago och Sidi Bou Said. Med sin salig blandning av arkitektoniska stilar, breda boulevarder och smala gränder genomkorsas, delvis av spårvägar Tunis förkroppsligar den anda och arv av den södra och norra Medelhavsområdet. Stadens nionde århundrande och Medina inte längre har sina gamla, stenmurar men avsmalnande gator, förblir souks, moskéer och historiska strukturer som världsarv av UNESCO. I skarp kontrast till den gamla kvartalets förvirrande twist av tunna passager, Ville Nouvelle (Nya staden) Tunis har ett snyggt, välordnat grid-stil layout och kolonial elegans byggdes av fransmännen. I centrum av huvudstaden, har mer-senaste vitalisering förde färsk glamour och renovering till sin fina jugend teatrar, fransk-arabiska marknads byggnader och koloniala katedraler byggda i romersk bysantinsk stil. För att undkomma eftermiddags värmen i staden, bör besökarna ta en plats på den skuggiga terrassen i Belvedere Park café terrass eller söka upp en av Tunis välskötta museer som Dar Ben Abdallah, Musée National du Bardo.