Civitavecchia till Tunis färja

Civitavecchia Tunis rutten ansluter Rom med Tunisien och körs för tillfället av 2 rederier. Grandi Navi Veloci service kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid på runt 25 timmar när Grimaldi Lines servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 20 tim 5 min.

Så det är kombinerat 2 överfarter som erbjuds vecka på Civitavecchia Tunis rutten mellan Rom och Tunisien. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Civitavecchia - Tunis färjerederier

  • Grandi Navi Veloci
    • 1 Avgång per vecka 25 tim
    • Få pris
  • Grimaldi Lines
    • 1 Avgång per vecka 20 tim 5 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Civitavecchia Tunis

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Civitavecchia Tunis är en bil och 1 passagerare.

Civitavecchia guide

Civitavecchia ("gamla staden") är en stad belägen i provinsen Rom i regionen Lazio i centrala Italien. Staden har en hamn som ligger vid Tyrrenska havet och ligger cirka 80 km nordväst om Rom. Det arkeologiska museet i Civitavecchia är inrymt i en sjuttonhundratals byggnad som tillhörde Clemente XIII, och byggdes för att hysa högkvarter åt den påvliga garnisonen. I museet finns arkeologiska fynd från staden Centumcellae (gamla namnet på Civitavecchia) och från den närmaste omgivningen. En annan intressant attraktion i staden, på stora torget i Civitavecchia, är katedralen tillägnad San Franciskus av Assisi som byggdes över en kyrka som redan fanns där och som Franciscan fäderna byggde på koncession av påven Paul V 1610.

Hamnen består av två bryggor och en vågbrytare, på vilken det finns en fyr. Ta en färja från Civitavecchia med GNV till några av Medelhavets vackraste resmål. Destinationer tillgängliga från hamnen är bl.a. Sicilien, Sardinien och Tunisien.

Tunis guide

Tunis, huvudstaden i Tunisien, är belägen på den norra sidan av landet, nära Kartago och Sidi Bou Said. Med sin salig blandning av arkitektoniska stilar, breda boulevarder och smala gränder genomkorsas, delvis av spårvägar Tunis förkroppsligar den anda och arv av den södra och norra Medelhavsområdet. Stadens nionde århundrande och Medina inte längre har sina gamla, stenmurar men avsmalnande gator, förblir souks, moskéer och historiska strukturer som världsarv av UNESCO. I skarp kontrast till den gamla kvartalets förvirrande twist av tunna passager, Ville Nouvelle (Nya staden) Tunis har ett snyggt, välordnat grid-stil layout och kolonial elegans byggdes av fransmännen. I centrum av huvudstaden, har mer-senaste vitalisering förde färsk glamour och renovering till sin fina jugend teatrar, fransk-arabiska marknads byggnader och koloniala katedraler byggda i romersk bysantinsk stil. För att undkomma eftermiddags värmen i staden, bör besökarna ta en plats på den skuggiga terrassen i Belvedere Park café terrass eller söka upp en av Tunis välskötta museer som Dar Ben Abdallah, Musée National du Bardo.