LeShuttle (Eurotunnel)
Fӓrjeraderi
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

LeShuttle (Eurotunnel)

Eurotunnel Le Shuttle är bil- och tågtjänsten som förbinder Folkestone i England med Calais i Frankrike via kanaltunneln, den snabbaste metoden för att korsa den engelska kanalen med er bil. Eurotunnel kör mellan Storbritannien och Frankrike på bara 35 minuter och har upp till 3 avgångar i timmen under rusningstrafik.

Det är inte bara det snabbaste alternativet, det är också den mest problemfria vägen att resa utan bränsletillskott eller bagagebegränsningar och erbjuder flexibla tidtabeller. Dessutom har du möjlighet att göra Eurotunnelbokningar upp till 11 månader i förväg, vilket ger gott om tid för eventuella förändringar i sista minuten till din resa.

Det är värt att notera Eurotunnels incheckningstider är vanligtvis minst 45 minuter före avresan. Detta ger dig tid för säkerhetskontroller och att använda terminalanläggningarna med restauranger, bankomater, växlingskontor, toaletter och en 24-timmars informationsdisk, medan dina husdjur kan rastas i det angivna området.

Den brittiska Eurotunnelterminalen är baserad nära Folkestone i Kent med en dedikerad motorvägsavfart på M20 vid avfart 11A, så det är mycket lätt att nå från nästan var som helst i England. Den franska terminalen ligger strax utanför Calais, efter avfart 42 på motorväg A16. Eurotunnelresor från London till Paris tar vanligtvis cirka sex timmar med bil.

Planer om en tunnel som förbinder de två nationerna har funnits sedan 1802, följt av en rad misslyckade förslag fram till 1980-talet när privata företag blev inbjudna att lägga fram sina planer. Ett av de avslagna förslagen innehöll en 4,5 kilometer hängbro. Företaget Eurotunnel Le Shuttle bildades 1986 och började bygga 1988.

Hur byggdes Eurotunneln? Man använde sig av 11 tunnelborrmaskiner som grävde 250 meter om dagen och varje maskin väger enorma 1100 ton. Faktum är att den totala mängden avfall från tunneln ökade storleken på Storbritannien med 90 hektar och kunde fylla Wembley Stadium 13 gånger om. Tunnelsystemet består av skytteltåg som transporterar bilar och bussar.

Kanaltunneln är en av de största byggnadsprestationerna som någonsin genomförts i Storbritannien. Tunneln sträcker sig 50,5 kilometer med ett genomsnittligt djup på 50 meter. Det tog över 13 000 arbetstagare från både Frankrike och England fem år för att slutföra projektet till en kostnad på ungefär £ 9,5 miljarder. Tunneln slutfördes slutligen 1994 och öppnades av drottning Elizabeth II och president Francois Mitterrand den 6 maj.

Med directferries.se kan ni hitta LeShuttle (Eurotunnel) titabeller, resor och boka LeShuttle (Eurotunnel) biljetter. Vi jämnför också LeShuttle (Eurotunnel) med alternativa rederier.

Ombord LeShuttle (Eurotunnel)

[--Operator--] rutter och hamnar .Replace("[--Operator--]", Model.OperatorInformation.Operator.DisplayName)

Omdömen om LeShuttle (Eurotunnel)

 • "Fascinerade organisation"

  Fungerade fint Tänk på att vara ute i god tid

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Hello ! "

  Eurotunnel Referenser numer 37349651 Hey ! my name is Donard and I have booked the trip 3 January 2022 at 14:20 from Calais to Folkestone. When we reach the border we can not enter. pg Covid pandemin. But I have paid SEK 4,125 Swedish kronor return ticket.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Så smidig resa!"

  Så smidig resa, ingen oro att folk slårupp bildörrarna och man får skador på bilen!😁

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Resa till Crufts"

  Enkel och bekväm resväg mellan England och Frankrike. Snabbt sätt att resa och bekvämt med restaurang och faciliteter i Folkstone för fika och paus innan fortsatt resa

  Lӓs mer Läs mindre

Alternativa rutter med andra färjeoperatörer

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.