Färja från Dover till Dunkerque

Dover Dunkerque-rutten går mellan England och Frankrike. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, DFDS Seaways. Färjor avgår upp till 12 gånger dag med en resetid på ca 2 timmar.

Färjetrafiken på Dover Dunkerque-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Dover och Dunkerque

  • DFDS Seaways
    • Avgår 12 gånger per dag 2 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Dover Dunkerque

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Dover Dunkerque-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Dover

Staden Dover ligger vid Engelska kanalenkusten i grevskapet Kent i sydöstra England. Staden ligger vid Engelska kanalens smalaste punkt mellan Storbritannien och Frankrike som heter Dover Strait. Det finns många saker att göra och intressanta platser att se i och runt Dover. Bleriot minnesmärke, till minne av den plats där Bleriot landade efter första flygningen over kanalen 1909, är en skiss av flygplanet som satts i marken. Dover Castle är ett medeltida slott i staden som grundades på 1200-talet och har beskrivits som "Key to England" på grund av sin defensiva betydelse genom historien och är det största slottet i England.

Hamnen i Dover är världens mest trafikerade färjeterminal, med 16 miljoner resenärer, 2,1 miljoner lastbilar, 2,8 miljoner bilar och motorcyklar och 86.000 bussar som passerar varje år. Det är den viktigaste avgångshamnen för resenärer från Storbritannien till Frankrike och därefter till det europeiska fastlandet. Tjänsterna drivs av P & O Ferries, DFDS Seaways och MyFerryLink till Calais och Dunkerque.

Guide till Dunkerque

I staden Dunkirk, i norra Franrike så finner du en av de främsta hamnarna när det gäller
sin betydande hamnverksamhet.
Dunkirk har den tredje största hamnen i Franrike, efter Le havre och Marseille.

Staden är en gammal fiskeby, och en stor del av stadens arv är bundet till fiskenäringen och den imponerande hamnen.
Hamnmuseumet berättar historian om livet och tiden av Dunkirk's fiskehistoria i ett färgglad prakt. Som en historisk krigstidstad så har Dunkirk's ett stort urval av museum för att du ska kunna få kunskap om vad som hände, speciellt under Operation Dynamo. Eftersom staden behövdes byggas upp på nytt efter kriget, så byggde man imponerande monument som stadshuset, Lee Lac utomhusskulpturträdgård och museum. Dunkirk är en kuststad och här finner du sandiga stränder med brassier som har havsutsikt och aktiviteter.

Från stadens hamn så har du färjor som går till Dover, England med elva avgångar per dag.