Dover till Dunkerque färja

Dover Dunkerque rutten ansluter England med Frankrike. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, DFDS Seaways. Det finns överfarter upp till 12 gånger dag med en resetid från ca 2 timmar.

Dover Dunkerque seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Dover till Dunkerque färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från England till Frankrike sida.

Dover - Dunkerque färjerederier

 • DFDS Seaways
  • 12 Avgångar per dag 2 tim
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Dover Dunkerque

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Dover Dunkerque är en bil och 2 passagerare.

Dover Dunkerque färja recensioner

 • "Två enkla resor"

  Enkelt att boka, enkelt vid hamnen, bra nog färja, hade säten, mat ok - bra resa till ett bra pris.

  'Liam' reste Dover Dunkerque med DFDS Seaways på D Class

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Smidigt och bra"

  Mycket bättre än förväntat. I tid och anälnde i tid. Hjälpsam personal. Tack.

  'Anonym' reste Dover Dunkerque med DFDS Seaways på D Class

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa"

  Att hitta färjan i Dover var enkelt men att hitta den i Calais var lite svårt. Det var inte så bra skyltat och det var mörkt. Färjan i sig var bekväm och det var inte så mycket folk under natten. Maten var också god och det fanns olika alternativ. Lämna färjan gick också bra och det var stressfritt. Kommer att åka igen.

  'Colin' reste Dover Dunkerque med DFDS Seaways på D Class

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Nyligen gjord resa"

  Några förseningar men annars var allting annat bra. Kommer at åka igen. Många tack John.

  'William John mccartney' reste Dover Dunkerque med DFDS Seaways på D Class

  Lӓs mer Läs mindre

Dover guide

Staden Dover ligger vid Engelska kanalenkusten i grevskapet Kent i sydöstra England. Staden ligger vid Engelska kanalens smalaste punkt mellan Storbritannien och Frankrike som heter Dover Strait. Det finns många saker att göra och intressanta platser att se i och runt Dover. Bleriot minnesmärke, till minne av den plats där Bleriot landade efter första flygningen over kanalen 1909, är en skiss av flygplanet som satts i marken. Dover Castle är ett medeltida slott i staden som grundades på 1200-talet och har beskrivits som "Key to England" på grund av sin defensiva betydelse genom historien och är det största slottet i England.

Hamnen i Dover är världens mest trafikerade färjeterminal, med 16 miljoner resenärer, 2,1 miljoner lastbilar, 2,8 miljoner bilar och motorcyklar och 86.000 bussar som passerar varje år. Det är den viktigaste avgångshamnen för resenärer från Storbritannien till Frankrike och därefter till det europeiska fastlandet. Tjänsterna drivs av P & O Ferries, DFDS Seaways och MyFerryLink till Calais och Dunkerque.

Dunkerque guide

I staden Dunkirk, i norra Franrike så finner du en av de främsta hamnarna när det gäller
sin betydande hamnverksamhet.
Dunkirk har den tredje största hamnen i Franrike, efter Le havre och Marseille.

Staden är en gammal fiskeby, och en stor del av stadens arv är bundet till fiskenäringen och den imponerande hamnen.
Hamnmuseumet berättar historian om livet och tiden av Dunkirk's fiskehistoria i ett färgglad prakt. Som en historisk krigstidstad så har Dunkirk's ett stort urval av museum för att du ska kunna få kunskap om vad som hände, speciellt under Operation Dynamo. Eftersom staden behövdes byggas upp på nytt efter kriget, så byggde man imponerande monument som stadshuset, Lee Lac utomhusskulpturträdgård och museum. Dunkirk är en kuststad och här finner du sandiga stränder med brassier som har havsutsikt och aktiviteter.

Från stadens hamn så har du färjor som går till Dover, England med elva avgångar per dag.