Färja från Dover till Calais

Dover Calais-rutten går mellan England och Frankrike och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. DFDS Seaways trafikerar den här sträckan upp till 9 gånger per dag med en restid på runt 1 timme 30 minuter när P&O Ferries servicen kör upp till 14 gånger per dag med en resetid från 1 timme 30 min.

Det finns totalt 23 linjer att välja på dag om du vill åka Dover Calais-rutten mellan England och Frankrike. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Dover och Calais

 • DFDS Seaways
  • Avgår 9 gånger per dag 1 timme 30 min
  • Få pris
 • P&O Ferries
  • Avgår 14 gånger per dag 1 timme 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Dover Calais

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Dover Calais-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Dover till Calais

 • "Inga stolar eller bänkar!"

  Allt var som det skulle. Färjan gick i tid, vi kom fram i tid. Servicen var bra från personal som vi var i kontakt med. Saknade dock något att sitta på ute på däck.

  'Josefine' reste Dover Calais med MyFerryLink på Rodin

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Mycket bättre!"

  Vi åkte med ett annat bolag (DFDS) det motsatta hållet och kan jämföra rakt av. Kommer aldrig att välja det andra bolaget! Dubbelt så dyrt och hälften så bra... My ferries var mycket fräschare, trevligare personal och smidigare! Helnöjda!

  'Anonym' reste Dover Calais med MyFerryLink på Rodin

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Dover-Calais "

  Hej, helt ok färja och service.

  'Anonym' reste Dover Calais med MyFerryLink på Rodin

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trevligt"

  Vi är mycket nöjda med vår resa . Lätt att hitta rätt trots att vi kom från ett "högerland" och trevlig personal. Mycket trevligt med "mysfotöljerna" En resa jag rekommenderar!!!

  'Yvonne' reste Dover Calais med DFDS Seaways på Calais Seaways

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Dover

Staden Dover ligger vid Engelska kanalenkusten i grevskapet Kent i sydöstra England. Staden ligger vid Engelska kanalens smalaste punkt mellan Storbritannien och Frankrike som heter Dover Strait. Det finns många saker att göra och intressanta platser att se i och runt Dover. Bleriot minnesmärke, till minne av den plats där Bleriot landade efter första flygningen over kanalen 1909, är en skiss av flygplanet som satts i marken. Dover Castle är ett medeltida slott i staden som grundades på 1200-talet och har beskrivits som "Key to England" på grund av sin defensiva betydelse genom historien och är det största slottet i England.

Hamnen i Dover är världens mest trafikerade färjeterminal, med 16 miljoner resenärer, 2,1 miljoner lastbilar, 2,8 miljoner bilar och motorcyklar och 86.000 bussar som passerar varje år. Det är den viktigaste avgångshamnen för resenärer från Storbritannien till Frankrike och därefter till det europeiska fastlandet. Tjänsterna drivs av P & O Ferries, DFDS Seaways och MyFerryLink till Calais och Dunkerque.

Guide till Calais

Calais är en stad i det franska departementet Nord-Pas de Calais och är den närmaste hamnen i Frankrike till England och har under en lång tid varit bindningsfaktorn för handel och turism mellan de två europeiska länderna. Doverkanalen, som ligger vid Engelska kanalen på den brittiska fastlandet, ligger cirka 32 km från Calais. Calais var i själva verket ett brittiskt territorium i många århundraden innan det blev en del av norra Frankrike. En klar dag kan Dovers berömda vita klippor lätt ses från Calais och den franska kusten kan också ses från just dessa klippor också (om vädret tillåter förstås).

Staden är delad i två delar: den gamla staden och den moderna staden. Calais-Nord, den gamla staden ligger på en konstgjord ö kantad av kanaler och hamnar. Den andra delen, den moderna staden, känd som St-Pierre, ligger söderut. Dock är Calais inte bara känd för att vara en viktig hamn som förbinder Frankrike och England, men även som ett utvecklingsturistcentrum med sitt rika kulturarv, museer, franska gastronomiska läckerheter, pigg nattliv och dess klocktorn, (belägringstorn konstruerad för att skydda staden från invasioner), som är Unescos världsarv.

Färjor till England avgår Calais i genomsnitt var 30 minut, med en överfart till Dover på cirka 75 minuter.