Färja från Dover till Calais

Dover Calais-linjen går mellan England och Frankrike och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Irish Ferries kör upp till 14 gånger dag, DFDS Seaways 15 gånger per dag & P&O Ferries kör upp till 11 gånger dag.

Det är totalt 40 avgångar dag på sträckan Dover Calais mellan England och Frankrike ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Dover och Calais

 • Irish Ferries
  • Avgår 14 gånger per dag 1 timme 30 min
  • Få pris
 • DFDS Seaways
  • Avgår 15 gånger per dag 1 timme 30 min
  • Få pris
 • P&O Ferries
  • Avgår 11 gånger per dag 1 timme 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Dover Calais

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Dover Calais-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Dover

Staden Dover ligger vid Engelska kanalenkusten i grevskapet Kent i sydöstra England. Staden ligger vid Engelska kanalens smalaste punkt mellan Storbritannien och Frankrike som heter Dover Strait. Det finns många saker att göra och intressanta platser att se i och runt Dover. Bleriot minnesmärke, till minne av den plats där Bleriot landade efter första flygningen over kanalen 1909, är en skiss av flygplanet som satts i marken. Dover Castle är ett medeltida slott i staden som grundades på 1200-talet och har beskrivits som "Key to England" på grund av sin defensiva betydelse genom historien och är det största slottet i England.

Hamnen i Dover är världens mest trafikerade färjeterminal, med 16 miljoner resenärer, 2,1 miljoner lastbilar, 2,8 miljoner bilar och motorcyklar och 86.000 bussar som passerar varje år. Det är den viktigaste avgångshamnen för resenärer från Storbritannien till Frankrike och därefter till det europeiska fastlandet. Tjänsterna drivs av P & O Ferries, DFDS Seaways och MyFerryLink till Calais och Dunkerque.

Guide till Calais

Calais är en stad i det franska departementet Nord-Pas de Calais och är den närmaste hamnen i Frankrike till England och har under en lång tid varit bindningsfaktorn för handel och turism mellan de två europeiska länderna. Doverkanalen, som ligger vid Engelska kanalen på den brittiska fastlandet, ligger cirka 32 km från Calais. Calais var i själva verket ett brittiskt territorium i många århundraden innan det blev en del av norra Frankrike. En klar dag kan Dovers berömda vita klippor lätt ses från Calais och den franska kusten kan också ses från just dessa klippor också (om vädret tillåter förstås).

Staden är delad i två delar: den gamla staden och den moderna staden. Calais-Nord, den gamla staden ligger på en konstgjord ö kantad av kanaler och hamnar. Den andra delen, den moderna staden, känd som St-Pierre, ligger söderut. Dock är Calais inte bara känd för att vara en viktig hamn som förbinder Frankrike och England, men även som ett utvecklingsturistcentrum med sitt rika kulturarv, museer, franska gastronomiska läckerheter, pigg nattliv och dess klocktorn, (belägringstorn konstruerad för att skydda staden från invasioner), som är Unescos världsarv.

Färjor till England avgår Calais i genomsnitt var 30 minut, med en överfart till Dover på cirka 75 minuter.