Eurotunnel från Folkestone till Calais

Folkestone Calais-rutten går mellan England och Frankrike. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Eurotunnel. Eurotunnel avgår upp till 53 gånger dag med en resetid på ca 35 minuter.

Färjetrafiken på Folkestone Calais-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Folkestone och Calais

  • Eurotunnel
    • Avgår 53 gånger per dag 35 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Folkestone Calais

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Folkestone Calais-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Folkestone

Folkestone är en stad och kanalhamn i grevskapet Kent i sydöstra England. Staden ligger ca 113 km från sydöstra London och är lättillgängligt med bra väg- och järnvägsförbindelser. Stadens stora landmärke är Leas, som är klipporna ovanför stadens strand. A Martello Tower, ett litet defensivt fort byggt på 1900-talet, står på klippan ovanför Copt Point. Tornet byggdes som en del av försvaret mot Napoleon, men har sedan dess använts som kustbevakningens utkiksplats, ett familjehem, ett golfklubbhus och en gruvkontrollstation under andra världskriget. Tornet är nu ett besökscentrum. Beläget strax utanför staden är den södra änden av Kent Down Area of Outstanding Natural Beauty som är ett paradis för vandring, cykling, ridning och naturstudier.

Den lilla hamnen vid Folkestone används främst av fiske- och fritidsbåtar, då korskanalfärjor slutade använda hamnen år 2000. Den engelska änden av tunneln under Engelska kanalen ligger i närheten av Cheriton.

Guide till Calais

Calais är en stad i det franska departementet Nord-Pas de Calais och är den närmaste hamnen i Frankrike till England och har under en lång tid varit bindningsfaktorn för handel och turism mellan de två europeiska länderna. Doverkanalen, som ligger vid Engelska kanalen på den brittiska fastlandet, ligger cirka 32 km från Calais. Calais var i själva verket ett brittiskt territorium i många århundraden innan det blev en del av norra Frankrike. En klar dag kan Dovers berömda vita klippor lätt ses från Calais och den franska kusten kan också ses från just dessa klippor också (om vädret tillåter förstås).

Staden är delad i två delar: den gamla staden och den moderna staden. Calais-Nord, den gamla staden ligger på en konstgjord ö kantad av kanaler och hamnar. Den andra delen, den moderna staden, känd som St-Pierre, ligger söderut. Dock är Calais inte bara känd för att vara en viktig hamn som förbinder Frankrike och England, men även som ett utvecklingsturistcentrum med sitt rika kulturarv, museer, franska gastronomiska läckerheter, pigg nattliv och dess klocktorn, (belägringstorn konstruerad för att skydda staden från invasioner), som är Unescos världsarv.

Färjor till England avgår Calais i genomsnitt var 30 minut, med en överfart till Dover på cirka 75 minuter.