Folkestone
Calais
Färjor till Frankrike
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Folkestone - Calais är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Folkestone Calais-rutten går mellan England och Frankrike. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Eurotunnel. Eurotunnel avgår upp till 53 gånger dag med en resetid på ca 35 minuter.

Färjetrafiken på Folkestone Calais-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Folkestone till Calais färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från England till Frankrike
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Folkestone till Calais?

  Färjeresan från Folkestone till Calais tar ungefär 35m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Folkestone till Calais?

  Priserna för färjan mellan Folkestone - Calais varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 248 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Folkestone - Calais?

  1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Folkestone och Calais, dessa är
  • Eurotunnel
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Folkestone - Calais?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Folkestone - Calais, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Folkestone - Calais?

  Nej, du kan inte resa utan bil på denna sträcka.
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Folkestone - Calais?

  Ja, du kan resa med bil mellan Folkestone - Calais med
  • Eurotunnel
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Folkestone - Calais?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Eurotunnel
 • Vad är avståndet från Folkestone till Calais?

  Det är uppskattningsvis 44 sjömil mellan Folkestone och Calais.

Så tycker våra kunder om Eurotunnel från Folkestone till Calais

 • "Fascinerade organisation"

  Fungerade fint Tänk på att vara ute i god tid

  'Le Shuttle' travelled on Le Shuttle

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Hello ! "

  Eurotunnel Referenser numer 37349651 Hey ! my name is Donard and I have booked the trip 3 January 2022 at 14:20 from Calais to Folkestone. When we reach the border we can not enter. pg Covid pandemin. But I have paid SEK 4,125 Swedish kronor return ticket.

  'Le Shuttle' travelled on Le Shuttle

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Resa till Crufts"

  Enkel och bekväm resväg mellan England och Frankrike. Snabbt sätt att resa och bekvämt med restaurang och faciliteter i Folkstone för fika och paus innan fortsatt resa

  'Le Shuttle' travelled on Le Shuttle

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Så smidig resa!"

  Så smidig resa, ingen oro att folk slårupp bildörrarna och man får skador på bilen!😁

  'Le Shuttle' travelled on Le Shuttle

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Folkestone

Folkestone är en stad och kanalhamn i grevskapet Kent i sydöstra England. Staden ligger ca 113 km från sydöstra London och är lättillgängligt med bra väg- och järnvägsförbindelser. Stadens stora landmärke är Leas, som är klipporna ovanför stadens strand. A Martello Tower, ett litet defensivt fort byggt på 1900-talet, står på klippan ovanför Copt Point. Tornet byggdes som en del av försvaret mot Napoleon, men har sedan dess använts som kustbevakningens utkiksplats, ett familjehem, ett golfklubbhus och en gruvkontrollstation under andra världskriget. Tornet är nu ett besökscentrum. Beläget strax utanför staden är den södra änden av Kent Down Area of Outstanding Natural Beauty som är ett paradis för vandring, cykling, ridning och naturstudier.

Den lilla hamnen vid Folkestone används främst av fiske- och fritidsbåtar, då korskanalfärjor slutade använda hamnen år 2000. Den engelska änden av tunneln under Engelska kanalen ligger i närheten av Cheriton.


Guide till Calais

Calais är en stad i det franska departementet Nord-Pas de Calais och är den närmaste hamnen i Frankrike till England och har under en lång tid varit bindningsfaktorn för handel och turism mellan de två europeiska länderna. Doverkanalen, som ligger vid Engelska kanalen på den brittiska fastlandet, ligger cirka 32 km från Calais. Calais var i själva verket ett brittiskt territorium i många århundraden innan det blev en del av norra Frankrike. En klar dag kan Dovers berömda vita klippor lätt ses från Calais och den franska kusten kan också ses från just dessa klippor också (om vädret tillåter förstås).

Staden är delad i två delar: den gamla staden och den moderna staden. Calais-Nord, den gamla staden ligger på en konstgjord ö kantad av kanaler och hamnar. Den andra delen, den moderna staden, känd som St-Pierre, ligger söderut. Dock är Calais inte bara känd för att vara en viktig hamn som förbinder Frankrike och England, men även som ett utvecklingsturistcentrum med sitt rika kulturarv, museer, franska gastronomiska läckerheter, pigg nattliv och dess klocktorn, (belägringstorn konstruerad för att skydda staden från invasioner), som är Unescos världsarv.

Färjor till England avgår Calais i genomsnitt var 30 minut, med en överfart till Dover på cirka 75 minuter.


Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.