COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Folkestone - Calais är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Folkestone till Calais färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från England till Frankrike

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Folkestone och Calais

  • 22 Crossings Daily 35 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Eurotunnel från Folkestone till Calais

 • "Mina upplevelser"

  Vi bokade en färja kl 19.20 och vi hade gott om tid när vi kom fram till terminalen. Vi ställde oss i kön och sedan sa de att vi inte fick plats på tåget. Så vi fcik vänta 30 min för att kunna komma på nästa avgång. Det var inte så bra första intryck. Faliciteterna i Folkestone var i topp klass, många rena toaletter och det fanns olika sorters av mat och dryck, inte riktigt som det är i Calais.

  'Le Shuttle' travelled on Le Shuttle

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Resa till Crufts"

  Enkel och bekväm resväg mellan England och Frankrike. Snabbt sätt att resa och bekvämt med restaurang och faciliteter i Folkstone för fika och paus innan fortsatt resa

  'Le Shuttle' travelled on Le Shuttle

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Smidigt sätt att ta sig över (under) kanalen med Eurotunnel"

  Serviceminded personal vid incheckningen, som försökte boka in oss så snart som möjligt. Vi sparade en halvtimme, eftersom vi skulle till Hamburg (75 mil)med ett stort släp, var det värt mycket. - Ett tips: förboka biljett via nätet; tidigare en gång hade vi inte förbokat och det blev mycket, mycket dyrare.

  'Le Shuttle' travelled on Le Shuttle

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Folkestone till Calais med Eurotunnel "

  Smidig resa, helt stressfri. Behövde inte vänta länge heller. Hjälpsam och trevlig personanl. Kommer åka igen.

  'Le Shuttle' travelled on Le Shuttle

  Lӓs mer Läs mindre

Folkestone Calais-rutten går mellan England och Frankrike. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Eurotunnel. Eurotunnel avgår upp till 22 gånger dag med en resetid på ca 35 minuter.

Färjetrafiken på Folkestone Calais-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Folkestone

Folkestone är en stad och kanalhamn i grevskapet Kent i sydöstra England. Staden ligger ca 113 km från sydöstra London och är lättillgängligt med bra väg- och järnvägsförbindelser. Stadens stora landmärke är Leas, som är klipporna ovanför stadens strand. A Martello Tower, ett litet defensivt fort byggt på 1900-talet, står på klippan ovanför Copt Point. Tornet byggdes som en del av försvaret mot Napoleon, men har sedan dess använts som kustbevakningens utkiksplats, ett familjehem, ett golfklubbhus och en gruvkontrollstation under andra världskriget. Tornet är nu ett besökscentrum. Beläget strax utanför staden är den södra änden av Kent Down Area of Outstanding Natural Beauty som är ett paradis för vandring, cykling, ridning och naturstudier.

Den lilla hamnen vid Folkestone används främst av fiske- och fritidsbåtar, då korskanalfärjor slutade använda hamnen år 2000. Den engelska änden av tunneln under Engelska kanalen ligger i närheten av Cheriton.


Guide till Calais

Calais är en stad i det franska departementet Nord-Pas de Calais och är den närmaste hamnen i Frankrike till England och har under en lång tid varit bindningsfaktorn för handel och turism mellan de två europeiska länderna. Doverkanalen, som ligger vid Engelska kanalen på den brittiska fastlandet, ligger cirka 32 km från Calais. Calais var i själva verket ett brittiskt territorium i många århundraden innan det blev en del av norra Frankrike. En klar dag kan Dovers berömda vita klippor lätt ses från Calais och den franska kusten kan också ses från just dessa klippor också (om vädret tillåter förstås).

Staden är delad i två delar: den gamla staden och den moderna staden. Calais-Nord, den gamla staden ligger på en konstgjord ö kantad av kanaler och hamnar. Den andra delen, den moderna staden, känd som St-Pierre, ligger söderut. Dock är Calais inte bara känd för att vara en viktig hamn som förbinder Frankrike och England, men även som ett utvecklingsturistcentrum med sitt rika kulturarv, museer, franska gastronomiska läckerheter, pigg nattliv och dess klocktorn, (belägringstorn konstruerad för att skydda staden från invasioner), som är Unescos världsarv.

Färjor till England avgår Calais i genomsnitt var 30 minut, med en överfart till Dover på cirka 75 minuter.