Isle of Wight

Hur du bokar färjor från Isle of Wight till England

Det finns 4 färjerutter som traffikeras mellan Isle of Wight och England som totalt ger dig 94 överfarter per dag att välja mellan. Wightlink traffikerar 3 rutter, Fishbourne till Portsmouth går 19 gånger per dag, Yarmouth till Lymington ca 15 gånger dagligen & Ryde till Portsmouth Harbour ca 24 gånger dagligen. Hovertravel traffikerar 1 rutt, Ryde till Southsea går 36 gånger dagligen.

Eftersom frekvens och restid på överfarterna kan variera så rekomenderar vi att ni gör en sökning för att ta reda på aktuell information för överfarter från Isle of Wight till England.

Isle of Wight England färjekarta

Klicka här för karta

Om Isle of Wight:

Efter att ha bilvit ett eget län efter att flera år kopplats ihop med Hampshire, har Isle of Wight fortfarande svårt att skaka av sig sin image som en ren komplement av landsbygden i södra England. Ön är mindre än 37 m på bredaste stället men rymmer en överraskande variation av landskap och kustlandskap inom sina gränser.
Terrängen på ön har låglänta skogar, betesmark, djupt slingrande floder och söderut finns det kalkhaltig höga klippor. Längst Heritage Coast finns den bästa strandlinjen med flera historiska byggnader och en fantastisk samling av välbevarade viktorianska byggnader som ger ett extra intresse.
Isle of Wight är den perfekta platsen för att njuta av en avkopplande semester när som helst på året. För den energiska finns det gott om idrottsanläggningar, inklusive vindsurfing, segling och skärmflygning. Och för dem som föredrar att koppla av och utforska, det finns mycket spännande att upptäcka.

Om England:

England är den största och mest bosatta av de fyra 'hem nationerna' som gör upp Stor britannien.

Geografiskt sett definieras England som regionen i de centrala och södra delarna av Stor britannien med Skottland i norr, Wales i väst och norra Irland i väst över Irländska sjön.

England kan delas in i Norra England och Södra England med London i söder som huvudstad och center för finans och kultur.

Att resa med färja är ett väldigt populärt och väl utvecklat sätt att nå England, speciellt med besökare från Irland och norra Europa. Det är ändå en ö.

Med en nummer av färje portar som erbjuder förbindelser från Irland över irländska sjön, Frankrike över kanalen och Holland över nordsjön, är det inget under att korsningar till England och dess många världs klass portar drivs av några av de största, lyxigaste och mest väl kända rederier det finns.