Fishbourne till Portsmouth färja

Fishbourne Portsmouth rutten ansluter Isle of Wight med England. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Wightlink. Det finns överfarter upp till 19 gånger dag med en resetid från ca 45 minuter.

Fishbourne Portsmouth seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Fishbourne till Portsmouth färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Isle of Wight till England sida.

Fishbourne - Portsmouth färjerederier

  • Wightlink
    • 19 Avgångar per dag 45 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Fishbourne Portsmouth

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Fishbourne Portsmouth är en bil och 2 passagerare.

Fishbourne guide

Fishbourne är en by och liten hamn som ligger på Isle of Wight i södra Storbritannien. Fishbourne ligger mellan byn Wootton och staden Ryde och ligger på den östra stranden av Wootton Creek.

Isle of Wight, känd av de gamla romarna som Vectis, är ett län och Englands största ö, och ligger i Engelska kanalen, vilket är ungefär 5 till 8 km utanför kusten i Hampshire och är skild från fastlandet i Storbritannien med ett sund kallat The Solent. Ön har flera orter som har blivit semestermål sedan den viktorianska tiden.

Hamnen har en terminal för färjor, som drivs av Wightlink, till Portsmouth som ligger tvärs över Solent på det brittiska fastlandet. Passagerare med fordon måste anlända till färjeterminalen minst 30 minuter, men inte mer än en timme innan segling. Fotpassagerare måste anlända till färjeterminalen minst 15 minuter före avgång. Beräkna med att vara där lite tidigare om ni ska hämta upp biljetter.

Portsmouth guide

Staden Portsmouth ligger på Englands kust i grevskapet Hampshire. Staden har en lång och stark koppling till Royal Navy som spänner över århundraden och var en gång en del av världens varvsindustri, bygga den allra första torrdockan i det sena 1500 århundradet, som fortfarande används idag. Portsmouth är fortfarande en betydande bas för Royal Navy och är hem för många framstående fartyg, med dess förnämsta prydnad är flaggskeppet för Lord Nelson, HMS Victory. På grund av dess strategiska betydelse, Portsmouth bombades ganska utför under andra världskriget och så är nu mycket en blandning av nytt och gammalt, med några av de mest historiska områden inklusive Hard och Point. Förorten Southsea är en favorit för familjer på semester i Portsmouth och har en lång strand, två bryggor och en bra turistinformation. Southsea är en särskilt livlig del av Portsmouth och har många barer, kaféer och en rolig nöjespark på Clarence Pier.

Färjetrafik från stadens hamn avgår till Le Havre, Bilbao, Cherbourg, Caen, St Malo, St Helier, St Peter Port och Ryde.