Ryde till Portsmouth Harbour färja

Ryde Portsmouth Harbour rutten ansluter Isle of Wight med England. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Wightlink. Det finns överfarter upp till 24 gånger dag med en resetid från ca 22 minuter.

Ryde Portsmouth Harbour seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Ryde till Portsmouth Harbour färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Isle of Wight till England sida.

Ryde - Portsmouth Harbour färjerederier

  • Wightlink
    • 24 Avgångar per dag 22 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Ryde Portsmouth Harbour

Priserna som visas är det genomsnittliga priset för enkel resa som våra kunder har betalat för den här överfarten. Priserna som visas är per person.

Ryde guide

Ryde är en kuststad och hamn på nordöstra kusten av Isle of Wight, som ligger utanför den södra kusten av det engelska fastlandet. Under 1900-talet så slogs städerna Övre Ryde och Nedre Ryde ihop eftersom de växte. Stadens historia kan lätt ses i stadens central- och strandarkitektur. Staden är känd för sina stora sandstränder som avslöjas vid lågvatten, vilket gör stadens pir nödvändig för att tillgodose färjetrafiken från Ryde. Piren är den fjärde längsta i Storbritannien och är en börsnoterat struktur. De två kyrkspiror som är väl synliga från havet tillhör All Saints (det högre) och Holy Trinity kyrkor. All Saints 'Church ritades av George Gilbert Scott och stog färdigt 1872. Spiran är 177 meter hög. Holy Trinity Church ritades av Thomas Hellyer och stog färdig 1845. Ryde har få stora öppna platser förutom esplanaden, men områden för allmänhetens rekreation inkluderar Appley Park, Puckpool Park, Vernon Square, Simeon Street Recreation Ground, St Johns Park, St Thomas kyrkogård, Salter Road recreation ground och Oakfield Football Club.

Från Rydes hamn finns en svävarservice till Southsea och en katamaran till Portsmouth Harbour, som sedan ansluter till både Island Lines tåg och fastlandståg till London Waterloo.

Portsmouth Harbour guide

Staden Portsmouth ligger på couth Englands kust i grevskapet Hampshire. Staden har en lång och stark koppling till Royal Navy som spänner över århundraden och var en gång en del av världens varvsindustri, bygga den allra första torrdockan i det sena 1500 århundradet, som fortfarande används idag. Portsmouth är fortfarande en betydande bas för Royal Navy och är hem för många framstående fartyg, med dess förnämsta prydnad är flaggskeppet för Lord Nelson, HMS Victory. På grund av dess strategiska betydelse, Portsmouth bombades ganska utför under andra världskriget och så är nu mycket en blandning av nytt och gammalt, med några av de mest historiska områden inklusive Hard och Point. Förorten Southsea är en favorit för familjer på semester i Portsmouth och har en lång strand, två bryggor och en bra turistinformation. Southsea är en särskilt livlig del av Portsmouth och har många barer, kaféer och en rolig nöjespark på Clarence Pier.

Färjetrafik från stadens hamn avgår till Le Havre, Bilbao, Cherbourg, Caen, St Malo, St Helier, St Peter Port och Ryde