COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Ryde - Southsea är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Isle of Wight till England

Rederier som åker mellan Ryde och Southsea

    • 27 Sailings Daily 10 min
    • Get price

Färja från Ryde till Southsea

Ryde Southsea-rutten går mellan Isle of Wight och England. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Hovertravel. Färjor avgår upp till 27 gånger dag med en resetid på ca 10 minuter.

Färjetrafiken på Ryde Southsea-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Ryde

Ryde är en kuststad och hamn på nordöstra kusten av Isle of Wight, som ligger utanför den södra kusten av det engelska fastlandet. Under 1900-talet så slogs städerna Övre Ryde och Nedre Ryde ihop eftersom de växte. Stadens historia kan lätt ses i stadens central- och strandarkitektur. Staden är känd för sina stora sandstränder som avslöjas vid lågvatten, vilket gör stadens pir nödvändig för att tillgodose färjetrafiken från Ryde. Piren är den fjärde längsta i Storbritannien och är en börsnoterat struktur. De två kyrkspiror som är väl synliga från havet tillhör All Saints (det högre) och Holy Trinity kyrkor. All Saints 'Church ritades av George Gilbert Scott och stog färdigt 1872. Spiran är 177 meter hög. Holy Trinity Church ritades av Thomas Hellyer och stog färdig 1845. Ryde har få stora öppna platser förutom esplanaden, men områden för allmänhetens rekreation inkluderar Appley Park, Puckpool Park, Vernon Square, Simeon Street Recreation Ground, St Johns Park, St Thomas kyrkogård, Salter Road recreation ground och Oakfield Football Club.

Från Rydes hamn finns en svävarservice till Southsea och en katamaran till Portsmouth Harbour, som sedan ansluter till både Island Lines tåg och fastlandståg till London Waterloo.


Guide till Southsea

Portsmouths förort Southsea, på Englands sydkust i grevskapet Hampshire, är en favorit för familjesemester i Portsmouth och har en lång strand, två bryggor och en bra turistinformation. Southsea är en särskilt livlig del av Portsmouth, fylld med barer, kaféer, ändlös underhållning och en rolig nöjespark på Clarence Pier. En stor attraktion som ligger strax utanför kusten är var de fyra stora forten byggdes på 1860-talet som en del av ett försök att uppvigla staden från hotet om utländsk invasion. De var en del av ett bredare spektrum av försvar som även inkluderade forten på fastlandet runt staden trots att de aldrig användes.

Det finns en regelbunden svävartjänst till Ryde på Isle of Wight som går från Southsea. Resetiden är ca 10 minuter.