Guernsey till Portsmouth färja

Guernsey Portsmouth rutten ansluter Guernsey med England. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Condor Ferries. Det finns överfarter upp till 7 gånger vecka med en resetid från ca 7 timmar 55 minuter.

Guernsey Portsmouth seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Guernsey till Portsmouth färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Guernsey till England sida.

Guernsey - Portsmouth färjerederier

  • Condor Ferries
    • 7 Avgångar per vecka 7 tim 55 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Guernsey Portsmouth

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Guernsey Portsmouth är en bil och 2 passagerare.

Guernsey guide

Guernsey är under besittning av den brittiska kronan och utgör en del av Kanalöarna som ligger i Engelska kanalen. Ön ligger ca 50 km väster om den franska Normandiekusten och 120 km söder om Weymouth i England. Med sitt mildare klimat, gör öborna det bästa av naturen och med sina vackra stränder och klippiga stigar, och ö-luffar till sina angränsande öar och äter "al fresco" under sommarmånaderna. St Peter Port är Guernseys huvudstad och kännetecknas av vackra kullerstensgator och en vacker småbåtshamn.

Med en spektakulär kustlinje och landsbygd, erbjuder öarna ett stort urval av saker att göra i Guernsey. Ön har en rad utomhusaktiviteter precis utanför dörren, inklusive coasteering, klättring och cykling, dykning och kajakpaddling, surfing, vindsurfing och segling för de mer äventyrliga.

På den östra sidan av Guernsey i huvudstaden St Peter Port, ligger Guernseys hamn bara en 10 minuters promenad från stadens centrum. Färjeterminalen tillhandahåller tjänster till de andra Kanalöarna, Frankrike och Storbritanniens fastland. Terminalbyggnaden har många butiker och restauranger.

Portsmouth guide

Staden Portsmouth ligger på Englands kust i grevskapet Hampshire. Staden har en lång och stark koppling till Royal Navy som spänner över århundraden och var en gång en del av världens varvsindustri, bygga den allra första torrdockan i det sena 1500 århundradet, som fortfarande används idag. Portsmouth är fortfarande en betydande bas för Royal Navy och är hem för många framstående fartyg, med dess förnämsta prydnad är flaggskeppet för Lord Nelson, HMS Victory. På grund av dess strategiska betydelse, Portsmouth bombades ganska utför under andra världskriget och så är nu mycket en blandning av nytt och gammalt, med några av de mest historiska områden inklusive Hard och Point. Förorten Southsea är en favorit för familjer på semester i Portsmouth och har en lång strand, två bryggor och en bra turistinformation. Southsea är en särskilt livlig del av Portsmouth och har många barer, kaféer och en rolig nöjespark på Clarence Pier.

Färjetrafik från stadens hamn avgår till Le Havre, Bilbao, Cherbourg, Caen, St Malo, St Helier, St Peter Port och Ryde.