Le Havre
Portsmouth
Färjor till England
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Le Havre - Portsmouth är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Le Havre till Portsmouth

Le Havre Portsmouth-rutten går mellan Frankrike och England. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Brittany Ferries. Färjor avgår upp till 5 gånger vecka med en resetid på ca 5 timmar 29 minuter.

Färjetrafiken på Le Havre Portsmouth-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Le Havre till Portsmouth?

  Färjeresan från Le Havre till Portsmouth tar ungefär 5h 29m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Le Havre till Portsmouth?

  Priserna för färjan mellan Le Havre - Portsmouth varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 0 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Le Havre - Portsmouth?

  1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Le Havre och Portsmouth, dessa är
  • Brittany Ferries
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Le Havre - Portsmouth?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Le Havre - Portsmouth, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Le Havre - Portsmouth?

  Ja, mellan Le Havre - Portsmouth kan du resan utan bil med
  • Brittany Ferries
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Le Havre - Portsmouth?

  Ja, du kan resa med bil mellan Le Havre - Portsmouth med
  • Brittany Ferries
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Le Havre - Portsmouth?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Brittany Ferries
 • Vad är avståndet från Le Havre till Portsmouth?

  Det är uppskattningsvis 0 sjömil mellan Le Havre och Portsmouth.

Så tycker våra kunder om Färjor från Le Havre till Portsmouth

 • "Mycket tid"

  Nyligen, efter att ha arbetat i Frankrike kunde jag ordna en mycket bra restid för min återkomst till Storbritannien. Jag hade aldrig varit i Le Havre förut och hade lite svårt att hitta- Det finns en skylt som är bra om du närmar dig från rätt riktning och Brittany Ferries webbplats ger inte bara ut ett felaktigt telefonnummer, det ger inte några anvisningar till själva terminalen, så jag faick ringa Storbritanniens kontor i ett försök att få hjälp, vilket jag kommer att erkänna var förestående genom att ges rätt kontakt telefonnummer.

  'Normandie Express' travelled on Normandie Express

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Le Havre-Portsmouth-Le Havre - Juli 2013"

  Bokningen gick väldigt smidigt - problemfritt. Min retur resa (Portmouth till le Havre) var väldigt bekväm för vi hade bokat en hytt under natten och var nöjd med faliciteterna. Kommer absolut åka igen. Färjan var ren och personalen var hjälpsamma och uppmärksamma.

  'Norman Voyager' travelled on Norman Voyager

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Väldigt bra"

  Väldigt bekväm resa, smidig resa, väldigt ren färja, bra service också. I tid.

  'Normandie Express' travelled on Normandie Express

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Norman Voyager"

  Vi hade en bra resa från Le Havre till Portsmouth med start klockan 17:00 . De kände igen vår reg skylt vid incheckningen som innebär att du inte behöver skriva ut ett boardingkort om du bokar on- line. De visste exakt vilka vi var när vi kom . Vi bokade en insida hytt som var rymlig , mycket ren och bekväm . Vårt enda klagomål är att den var 30 minuter tidig med dockningen i Plymouth. De trog nästan ut oss ur hytten och sedan fick vi stå runt i enorma köer och vänta oändligt för att få åter gå till vår bil. Varför ändrar de inte deras schema och lämnar 30 minuter senare för att absorbera detta missförhållande ? Väldigt dåligt.

  'Norman Voyager' travelled on Norman Voyager

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Le Havre

Le Havre är en stad och hamn i Haute-Normandie i nordvästra Frankrike och ligger vid mynningen av floden Seine. Efter hamnen i Marseille, är Le Havre Frankrikes näst största hamn för den totala trafiken och den största containerhamnen i Frankrike. Le Havre blev mer eller mindre under andra världskriget, och mycket av den moderna staden är designad av arkitekten Auguste Perret i efterkrigstiden. Den modernistiska arkitekturen i Le Havre är olike någon annan stad i Frankrike - och kan framstå som ganska "brutal" för dem som inte är entusiaster av efterkrigstidens arkitektur. Men det finns några intressanta och anmärkningsvärda byggnader att beundra och ett besök rekommenderas. Observera att saneringen av staden är så anmärkningsvärt att staden nu har utsetts till en plats på UNESCO:s världsarvslista .

Det finns två färjeterminaler i hamnen. The Terminal de Grand Bretagne (British Terminal) är i drift för färjeöverfarter. The Terminal Irelande (Irish Terminal) har nu avslutat sina tjänster till Irland. Hamnfaciliteter inkluderar en turistinformation på Boulevard Clémenceau och ett kafé, närbutik och växlingskontor. LD Lines seglar dagligen till och från Portsmouth, avgång från Le Havre 17:00 och tar ca 6 timmar. Passagerare bör anlända till terminalen minst 60 minuter före avgångstid (90 minuter för dem med husdjur eller ett funktionshinder).


Guide till Portsmouth

Staden Portsmouth ligger på Englands kust i grevskapet Hampshire. Staden har en lång och stark koppling till Royal Navy som spänner över århundraden och var en gång en del av världens varvsindustri, bygga den allra första torrdockan i det sena 1500 århundradet, som fortfarande används idag. Portsmouth är fortfarande en betydande bas för Royal Navy och är hem för många framstående fartyg, med dess förnämsta prydnad är flaggskeppet för Lord Nelson, HMS Victory. På grund av dess strategiska betydelse, Portsmouth bombades ganska utför under andra världskriget och så är nu mycket en blandning av nytt och gammalt, med några av de mest historiska områden inklusive Hard och Point. Förorten Southsea är en favorit för familjer på semester i Portsmouth och har en lång strand, två bryggor och en bra turistinformation. Southsea är en särskilt livlig del av Portsmouth och har många barer, kaféer och en rolig nöjespark på Clarence Pier.

Färjetrafik från stadens hamn avgår till Le Havre, Bilbao, Cherbourg, Caen, St Malo, St Helier, St Peter Port och Ryde.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.