Färja från Dieppe till Newhaven

Dieppe Newhaven-rutten går mellan Frankrike och England. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, DFDS Seaways. Färjor avgår upp till 28 gånger vecka med en resetid på ca 4 timmar.

Färjetrafiken på Dieppe Newhaven-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Dieppe och Newhaven

 • DFDS Seaways
  • Avgår 4 gånger per dag 4 tim
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Dieppe Newhaven

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Dieppe Newhaven-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Dieppe till Newhaven

 • "Underbar resa"

  Hade en bra service och en bra färja! Personalen var väldigt hjälpsamma och de hjälte till med allting. Rekommenderar den högt. Kommer att åka igen.

  'Eva' reste Dieppe Newhaven med Transmanche Ferries på Côte d'Albâtre

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Helt ok nöjd"

  Det hade kunnat avra bättre mat dock. Annars var det bra service. I tid. Barnen ombord var stökiga. De borde respektera oss andra.

  'Jean' reste Dieppe Newhaven med Transmanche Ferries på Côte d'Albâtre

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Överlag en bra resa"

  Korsningen till Newhaven var bra men lossning tog lite tid, även om vi hade förväntat oss detta från recensionerna. Avkastningen försenade resan med 30 minuter utan förklaring men vi lyckades gå iland snabbare så igen inte en stor fråga. Besviken över att det inte finns någon möjlighet att få helt fällbara säten på denna båt och de var ganska obekväma och svårt att sova. Vissa mer erfarna resenärer hade tagit täcken till golvet! Hade en mycket trevlig kopp varm choklad. Skulle använda tjänsten igen som det skärs ner på körningen och den högre kostnaden för färjan balanseras av minskade kostnader för körning.

  'Lynne' reste Dieppe Newhaven med Transmanche Ferries på Côte d'Albâtre

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Inte så säker om vi kommer åka med denna servicen igen. "

  Vi var mycket besviken över vår resa till Newhaven på kvällen den 21 juni Vi båda hade en måltid i restaurangen som var av mycket dålig kvalitet Min make hade fish and chips - . . Smeten var mycket hård och oaptitliga jag hade Boeuf . Bourginonne som var mer som en skola middag. Efter en lång resa från där vi bor , var det en stor besvikelse . och med några mycket syntetiska puddingar , en liten flaska vin och en fruktsaft , kvittot var över 30 € !Sedan när vi kom fram till Newhaven , kallades vi till våra bilar . Vi satt i halvmörker ochi rök på bildäck , för ungefär en halvtimme . Det fanns ingen information alls om den försening . Människor med barn och djur måste ha haft en hemsk tid . Varför passagerarna få kallas ner så tidigt när du är uppenbarligen inte redo för bilförare att gå i land ? Även om det finns ett problem ( som kan hända med lastbilarna ) då är säkert någon form av en ursäkt kunde ges , även när vi lämnar fartyget .Vi tvivlar på att vi kommer att använda Transmanche Ferries igen vilket är synd eftersom Dieppe - Newhaven är det mest bekväma vägen för oss.

  'Douglas' reste Dieppe Newhaven med Transmanche Ferries på Seven Sisters

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Dieppe

Dieppe är en hamnstad som ligger i Seine-Maritime området i Haute-Normandie i norra Frankrike. Staden ligger på den Engelska kanalenkusten vid mynningen av Arques floden som är känd för sina pilgrimsmusslor. Sevärdheter i staden inkluderar dess slott, Château de Dieppe, som nu är ett museum och utställningslokal som har starka kopplingar till stadens maritima anslutning. Museets samling inkluderar 17- och 1800-talssniderier och inredning och papper av Camille Saint-Saens. Nära slottet ligger Square du Canada där det finns ett nyligen uppfört monument till minne av en lång relation mellan staden och Kanada.

Det finns en härlig strandpromenad som sträcker sig längs hamnen vid Dieppe för att se båtarna. Dieppe är också ett bra ställe att prova lokala skaldjur. Specialiteter är marmite dieppoise (en fisk och skaldjursgryta tillagad i grädde, cider och lök, lätt smaksatt med kryddor) och moules marinières (musslor i vin, schalottenlök och gräddsås).

Dieppe har en färjehamn, direkt kopplad till hamnen i Newhaven på den engelska sydkusten, som ligger vid mynningen av floden Ouse i East Sussex. Den två gånger dagliga avgången till hamnen i Newhaven drivs av LD Lines.

Guide till Newhaven

Ligger på Englands sydkust i grevskapet East Sussex, Newhaven ligger vid mynningen av floden Ouse, i dalgången har minskat igenom South Downs. Newhaven Fort, ett av Palmerston Forts, byggdes på Castle Hill efter rekommendation från på 1859 kungliga kommissionen för att försvara den växande hamnen. Det var den största försvarsarbetet som någonsin byggts i Sussex och är nu öppen som museum. Den intilliggande byn Tide Mills var platsen för en experimentell sjöflygplan bas i spetsen för stranden. Den första bildningen av No. 242 Squadron RAF var den 15 aug, 1918 från nummer 408, 409 och 514 flighter på sjöflygplan stationen i Newhaven. Rörelsedärifrån och den närliggande flygfältet vid Telscombe Cliffs, var den utrustad med Short 184 sjöflygplan och utförde antiubåtspatruller över Engelska kanalen till slutet av första världskriget.

Hamnen i Newhaven är en mindre men livliga hamnen. Hamnen är porten till Dieppe på den sydöstra kusten av Frankrike. Det finns några bekvämligheter i hamnen, bland annat en närbutik och café. Faciliteter för funktionshindrade passagerare finns också. Det finns speciellt utformade vilrum och rullstolsvänliga områden i terminalen.