Färja från Dieppe till Newhaven

Dieppe Newhaven-rutten går mellan Frankrike och England. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, DFDS Seaways. Färjor avgår upp till 21 gånger vecka med en resetid på ca 4 timmar.

Färjetrafiken på Dieppe Newhaven-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Dieppe och Newhaven

  • DFDS Seaways
    • Avgår 3 gånger per dag 4 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Dieppe Newhaven

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Dieppe Newhaven-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Dieppe

Dieppe är en hamnstad som ligger i Seine-Maritime området i Haute-Normandie i norra Frankrike. Staden ligger på den Engelska kanalenkusten vid mynningen av Arques floden som är känd för sina pilgrimsmusslor. Sevärdheter i staden inkluderar dess slott, Château de Dieppe, som nu är ett museum och utställningslokal som har starka kopplingar till stadens maritima anslutning. Museets samling inkluderar 17- och 1800-talssniderier och inredning och papper av Camille Saint-Saens. Nära slottet ligger Square du Canada där det finns ett nyligen uppfört monument till minne av en lång relation mellan staden och Kanada.

Det finns en härlig strandpromenad som sträcker sig längs hamnen vid Dieppe för att se båtarna. Dieppe är också ett bra ställe att prova lokala skaldjur. Specialiteter är marmite dieppoise (en fisk och skaldjursgryta tillagad i grädde, cider och lök, lätt smaksatt med kryddor) och moules marinières (musslor i vin, schalottenlök och gräddsås).

Dieppe har en färjehamn, direkt kopplad till hamnen i Newhaven på den engelska sydkusten, som ligger vid mynningen av floden Ouse i East Sussex. Den två gånger dagliga avgången till hamnen i Newhaven drivs av LD Lines.

Guide till Newhaven

Ligger på Englands sydkust i grevskapet East Sussex, Newhaven ligger vid mynningen av floden Ouse, i dalgången har minskat igenom South Downs. Newhaven Fort, ett av Palmerston Forts, byggdes på Castle Hill efter rekommendation från på 1859 kungliga kommissionen för att försvara den växande hamnen. Det var den största försvarsarbetet som någonsin byggts i Sussex och är nu öppen som museum. Den intilliggande byn Tide Mills var platsen för en experimentell sjöflygplan bas i spetsen för stranden. Den första bildningen av No. 242 Squadron RAF var den 15 aug, 1918 från nummer 408, 409 och 514 flighter på sjöflygplan stationen i Newhaven. Rörelsedärifrån och den närliggande flygfältet vid Telscombe Cliffs, var den utrustad med Short 184 sjöflygplan och utförde antiubåtspatruller över Engelska kanalen till slutet av första världskriget.

Hamnen i Newhaven är en mindre men livliga hamnen. Hamnen är porten till Dieppe på den sydöstra kusten av Frankrike. Det finns några bekvämligheter i hamnen, bland annat en närbutik och café. Faciliteter för funktionshindrade passagerare finns också. Det finns speciellt utformade vilrum och rullstolsvänliga områden i terminalen.