Färja från Cherbourg till Poole

Cherbourg Poole-rutten går mellan Frankrike och England och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Brittany Ferries trafikerar den här sträckan upp till 10 gånger per vecka med en restid på runt 2 timmar 30 minuter när Condor Ferries servicen kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid från 5 tim 55 min.

Det finns totalt 12 linjer att välja på vecka om du vill åka Cherbourg Poole-rutten mellan Frankrike och England. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Cherbourg och Poole

  • Brittany Ferries
    • 10 avgångar per vecka 2 tim 30 min
    • Få pris
  • Condor Ferries
    • 2 avgångar per vecka 5 tim 55 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Cherbourg Poole

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Cherbourg Poole-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Cherbourg

Cherbourg är en stad belägen på Cotentin halvön i nordvästra Frankrike. Staden har en lång historia då den invaderats av vikingarna på 900-talet som först utvecklade Cherbourg till en hamn. Under Napoleoneran, var hamnen befäst att förhindra brittiska sjö-räder. Undervattenshinder sänktes i intervaller över hamnentrén, och ersättes successivt med högar av murverkspillror. Arbetet påbörjades 1784 och var inte avslutat förrän 1850, långt efter Napoleons nederlag vid slaget vid Waterloo.

Besöksattraktioner i staden är bl.a. Cite de la Mer ("stad av havet"), som är ett museum tillägnat maritim historia. Museet ligger i kryssningsterminalen vid Cherbourg och invigdes 2002. Besökare till staden kan också välja att ta en skön promenad i Jardin de la Roche Fauconniere som är en privat botanisk trädgård som ligger i Parc de la Fauconniere. Trädgården grundades på 1870-talet och innehåller cirka 3.400 arter, varav många kommer från södra halvklotet.

Cherbourg hamn, som ligger på den Engelska kanalen kusten, har regelbunden passagerar- och lastfärjetrafik till Poole och Portsmouth i Storbritannien och Rosslare på Irland.

Guide till Poole

Den medeltida hamnstaden Poole ligger i Englands sydkust län Dorset. Det och är beläget intill havet och är full av turistattraktioner och aktiviteter såsom dess berömda keramik och Poole Park. Dessa populära sevärdheter inkluderar även Poole Harbour och sandbankar halvön med utmärkta faciliteter för segling och vattensporter - inklusive både vindsurfing och vattenskoter ett antal högt hyllade restauranger och caféer många historiska byggnader 18-tals och några utmärkta waterfront hotell . Dorset stränder är bland några av de finaste i England och kallas ofta som "Florida Keys av brittiska stränder". Det finns mer än 5 km av gyllene stränder i Poole och dessa är populär bland både turister och lokalbefolkningen i området. Poole Quay är en av de livligaste stadsdelar i staden och har en spännande, vänlig vibe. Festivaler och händelser i staden inkluderar Poole Summer Breeze det största beach party hålls varje torsdag kväll under sommaren med levande musik en rolig zon för familjer grillplatser och en spektakulära fyrverkerier.