COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Caen - Portsmouth är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Frankrike till England

Rederier som åker mellan Caen och Portsmouth

  • 3 Sailings Daily 5 hr 45 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Caen till Portsmouth

 • "Bra väg att åka"

  Väldigt enkel resa hem och det hade inte kunnat vara med avslappnande. Tack till all personal.

  'Mont St Michel' travelled on Mont St Michel

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Tur fr Normandie"

  Enkel och bra route.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa men inget wifi"

  Jag hade väldrig positiva upplevelse on både färjorna jag åkte på. De var städade och rena och personalen var hjälpsamma också. Faliciteterna var också bra. Sängen var utmärkt och det var värt de extra pengarna. Jag blev dock irriterad pga jag var på en affärs resa och ville använda mig av internetet. Utresan fungerade inte det alls och på hemvägen var det väldigt söligt. Om man åkte på affärs resa vill man ha wifi men om man åker som vanligt behöver man inte det.

  'Normandie' travelled on Normandie

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Super resa"

  Bra färja mellan Caen till Portsmouth. En super bra service. Bra utrymme och bra mat ombord.

  'Normandie' travelled on Normandie

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Caen till Portsmouth

Caen Portsmouth-rutten går mellan Frankrike och England. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Brittany Ferries. Färjor avgår upp till 21 gånger vecka med en resetid på ca 5 timmar 45 minuter.

Färjetrafiken på Caen Portsmouth-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Caen

Caen är en stad i nordvästra Frankrike och är den största staden i lägre Normandie. Staden ligger ca 15 km från den engelska kanalen och två timmarns bilresa från nordvästra Paris. Besökare kan njuta av stadens slott som byggdes runt år 1060 av Wilhelm erövraren, som erövrade England år 1066. Slottet är en av de största medeltidsslotten i västra Europa och gavs till den franska kronan år 1204.

Om du söker efter lugn och ro så ska du besöka Jardin Botanique de Caen som är en botanisk trädgård och arboretum som har mer än 8000 växtarter.

Caen har en liten hamn, Quiestreham, som ligger vid mynningen av Caenkanalen där den möter engelska kanalen. Färjor går mellan Portsmouth England och Caen/Ouistreham, både vanliga färjor och supercat fast ferries, den senare endast mellan mars och november. Färjeterminalen är ca 15km från Caen och det går en buss dagtid för fotpassagerare.


Guide till Portsmouth

Staden Portsmouth ligger på Englands kust i grevskapet Hampshire. Staden har en lång och stark koppling till Royal Navy som spänner över århundraden och var en gång en del av världens varvsindustri, bygga den allra första torrdockan i det sena 1500 århundradet, som fortfarande används idag. Portsmouth är fortfarande en betydande bas för Royal Navy och är hem för många framstående fartyg, med dess förnämsta prydnad är flaggskeppet för Lord Nelson, HMS Victory. På grund av dess strategiska betydelse, Portsmouth bombades ganska utför under andra världskriget och så är nu mycket en blandning av nytt och gammalt, med några av de mest historiska områden inklusive Hard och Point. Förorten Southsea är en favorit för familjer på semester i Portsmouth och har en lång strand, två bryggor och en bra turistinformation. Southsea är en särskilt livlig del av Portsmouth och har många barer, kaféer och en rolig nöjespark på Clarence Pier.

Färjetrafik från stadens hamn avgår till Le Havre, Bilbao, Cherbourg, Caen, St Malo, St Helier, St Peter Port och Ryde.