Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Så här hittar du till Rotterdam hamn

 • Rotterdam hamn med bil

  Hamnen i Europoort ligger ca 37 km från Rotterdam centrum, eller ca en timmes bilresa. När ni kommer nära Rotterdam, följ skyltar till 'Europoort'. I Europoort område, följ skyltarna 'Engeland' och 'P & O Ferries'.

 • Rotterdam hamn med tåg

  Centraal Station fungerar som en knutpunkt för spårvagnar och tunnelbanatjänster.

 • Rotterdam hamn med buss

  Från Rotterdam Central järnvägsstation till Europoort finns det en avgång kl 17:00 på Eurolines bussar som stannar vid Kruisplein. Från Amsterdam centralstation, finns det avgång kl 17:00 vid busshållplats H3.

 • Rotterdam hamnadress

  Luxembourg Weg No. 2, 3198 LG Europoort, Holland

 • Rotterdam övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Rotterdam färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Rotterdam övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!

Rotterdam färjetjänster

Guide till Rotterdam

Vad kan man göra i Rotterdam?

Det är Amsterdam drar världens blickar till sig med sina cyklar, kanaler och avslappnade attityd, men allt fler börjar ana att Rotterdam är den verkliga juvelen i den holländska kronan. Till Hollands näst största stad flockar allt fler unga och trendkänsliga som inte längre har råd att bo i det överbefolkade och turistifierade Amsterdam, och vill ha en plats att kunna kalla sitt hem. Här finns trendiga barer, häftig arkitektur och ett brett kulturutbud. Det är de oväntade kombinationerna som särskiljer Rotterdam från andra europiska städer; som arkaden Markthal, där man finner en enorm inomhus-matmarknad tillsammans med Hollands största, och kanske färggladaste, konstverk som täcker det stora innertaket. Här kan man tillbringa många timmar i bland matstånden och folkvimlet, men det finns å andra sidan mycket mer att upptäcka: Den ”flytande paviljongen” är ett pilotprojekt i en större satsning på att skapa hela flytande stadsdelar för att kunna möta de förändrande vattennivåer som följer i spåren av global uppvärmning. De tre stora bubblorna som utgör paviljongen är ca 12 meter höga och har utställningar på temat klimat och vatten. Vill man ha mer skruvad arkitektur är Rotterdam även hem till de surrealistiska ”kubhusen” som byggdes redan på 70-talet, och ser ut som ambitiösa konstinstallationer men som inuti är helt vanliga lägenheter. Och i den spektakulära byggnaden ”De Rotterdam”, som består av tre på höjden separata men sammanlänkade torn, finns kontorslokaler, hotell och lägenheter. Sist men inte minst är Rotterdams många museum väl värda ett besök. Naturhistoriska muséet berättar om stadens spännande förflutna och det ambitiösa konstmuséet Boijmans Van Beuningen har konstutställningar i världsklass med många verk av landets mest berömda konstnär, Vincent Van Gogh. Vill man ta sig en drink medan man diskuterar dagens upplevelser ska man bege sig till Witte de Withstraat där många av stadens barer ligger.

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.