Boka en färja från/till Rotterdam

Rotterdam färjehamn i Holland förbinder Hull i England med möjlighet att välja mellan upp till 6 överfarter per vecka. Restiden för Rotterdam till Hull överfarten är 11 timmar 30 minuter och trafikkeras av P&O Ferries.

Rotterdam hamnkarta

Klicka här för karta

Rotterdam färjealternativ

Rotterdam färjetjänster

 • P&O Ferries
  • 6 avgångar per vecka 11 tim 30 min
  • Få pris

Guide till Rotterdam

Hollands näst största stad Rotterdam ligger på den holländska västkusten i provinsen Zuid-Holland, vid Nordsjöns kust. Från hamnen går färjor till Hull på den engelska östkusten.

Vad kan man göra i Rotterdam?

Det är Amsterdam drar världens blickar till sig med sina cyklar, kanaler och avslappnade attityd, men allt fler börjar ana att Rotterdam är den verkliga juvelen i den holländska kronan. Till Hollands näst största stad flockar allt fler unga och trendkänsliga som inte längre har råd att bo i det överbefolkade och turistifierade Amsterdam, och vill ha en plats att kunna kalla sitt hem. Här finns trendiga barer, häftig arkitektur och ett brett kulturutbud. Det är de oväntade kombinationerna som särskiljer Rotterdam från andra europiska städer; som arkaden Markthal, där man finner en enorm inomhus-matmarknad tillsammans med Hollands största, och kanske färggladaste, konstverk som täcker det stora innertaket.

Här kan man tillbringa många timmar i bland matstånden och folkvimlet, men det finns å andra sidan mycket mer att upptäcka: Den ”flytande paviljongen” är ett pilotprojekt i en större satsning på att skapa hela flytande stadsdelar för att kunna möta de förändrande vattennivåer som följer i spåren av global uppvärmning. De tre stora bubblorna som utgör paviljongen är ca 12 meter höga och har utställningar på temat klimat och vatten. Vill man ha mer skruvad arkitektur är Rotterdam även hem till de surrealistiska ”kubhusen” som byggdes redan på 70-talet, och ser ut som ambitiösa konstinstallationer men som inuti är helt vanliga lägenheter. Och i den spektakulära byggnaden ”De Rotterdam”, som består av tre på höjden separata men sammanlänkade torn, finns kontorslokaler, hotell och lägenheter.

Sist men inte minst är Rotterdams många museum väl värda ett besök. Naturhistoriska muséet berättar om stadens spännande förflutna och det ambitiösa konstmuséet Boijmans Van Beuningen har konstutställningar i världsklass med många verk av landets mest berömda konstnär, Vincent Van Gogh. Vill man ta sig en drink medan man diskuterar dagens upplevelser ska man bege sig till Witte de Withstraat där många av stadens barer ligger.

Så här hittar du till Rotterdam hamn

 • Rotterdam hamn med bil

  Dock 5805, Luxembourg Weg 2, 3198 LG Europoort Rotterdam, Netherlands

 • Rotterdam hamn med tåg

  Dock 5805, Luxembourg Weg 2, 3198 LG Europoort Rotterdam, Netherlands

 • Rotterdam hamn med buss

  Dock 5805, Luxembourg Weg 2, 3198 LG Europoort Rotterdam, Netherlands

 • Rotterdam hamnadress

  Dock 5805, Luxembourg Weg 2, 3198 LG Europoort Rotterdam, Netherlands

 • Rotterdam övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Rotterdam färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Rotterdam övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!