COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Douglas - Heysham är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Douglas till Heysham färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Isle of Man till England

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Douglas och Heysham

    • 12 Sailings Weekly 3 hr 45 min
    • Get price

Färja från Douglas till Heysham

Douglas Heysham-rutten går mellan Isle of Man och England. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Steam Packet. Färjor avgår upp till 12 gånger vecka med en resetid på ca 3 timmar 45 minuter.

Färjetrafiken på Douglas Heysham-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Douglas

Douglas på Isle of Man är öns största stad och huvudstad. Staden ligger vid mynningen av floden Douglas som ingår i stadens hamn och handelshamn. Staden ligger också i en vik, Douglas Bay, och den är ungefär 3km lång. Staden är det viktigaste handelsnavet på ön för företag, finansiering, juridik, transport, shopping, nöjen och sjöfart.

Staden har ett antal attraktioner, inklusive Tower Refuge som är ett litet slott byggt på Conister Rock i Douglas Bay som en fristad för skeppsbrutna. Det finns också en hästdragen spårvagn som går längs strandpromenaden vid strandenterminalen till Manx Electric Railway och de ångtåg som tar dig de 24 kilometerna från Douglas järnvägsstationen till Port Erin på södra delen av ön. För motorracing fans, så finns det årliga Isle of Man TT motorcykelloppet som startar och slutar i staden.

Douglas Port är den primära och enda hamnen på Isle of Man, med tjänster som förbinder ön med de brittiska öarna och det irländska fastlandet. Färjeterminalen ligger vid vattnet, på Central Promenade, mitt i hjärtat av staden.


Guide till Heysham

Den charmiga kustbyn Heysham i Lancaster distriktet ligger i utkanten av Morecambe Bay bara några miles från både Lancaster och Morecambe. Den är full av attraktiva 1700-tals stugor och dess färgstarka blommor två gånger vunnit det Britain in Bloom Gold Small Village! Den brittisk landskapsmålare JMW Turner målade Heysham med en spektakulär Lakeland kuliss när han turnerade Lancashire tillbaka på 1790-talet. Det har förekommit någon form av uppgörelse i Heysham sedan stenåldern och därmed hela området är beströdd med fornlämningar, bland annat en av de finaste anglo-Viking platser i nordvästra England. Besökare till byn kan njuta av en promenad runt The Barrows, ett område med klippor där många verktyg och keramik föremål har hittats, vilket tyder på att det var en gång en gammal begravningsplats.

Isle of Man Steam Packet Company kör färjetrafik från Heysham till Douglas på Isle of Man. Det finns också en färjelinje till Irland.