Douglas till Liverpool Birkenhead färja

Douglas Liverpool Birkenhead rutten ansluter Isle of Man med England. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Steam Packet. Det finns överfarter upp till 2 gånger vecka med en resetid från ca 4 timmar 15 minuter.

Douglas Liverpool Birkenhead seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Douglas till Liverpool Birkenhead färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Isle of Man till England sida.

Douglas - Liverpool Birkenhead färjerederier

  • Steam Packet
    • 2 Avgångar per vecka 4 tim 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Douglas Liverpool Birkenhead

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Douglas Liverpool Birkenhead är en bil och 2 passagerare.

Douglas guide

Douglas på Isle of Man är öns största stad och huvudstad. Staden ligger vid mynningen av floden Douglas som ingår i stadens hamn och handelshamn. Staden ligger också i en vik, Douglas Bay, och den är ungefär 3km lång. Staden är det viktigaste handelsnavet på ön för företag, finansiering, juridik, transport, shopping, nöjen och sjöfart.

Staden har ett antal attraktioner, inklusive Tower Refuge som är ett litet slott byggt på Conister Rock i Douglas Bay som en fristad för skeppsbrutna. Det finns också en hästdragen spårvagn som går längs strandpromenaden vid strandenterminalen till Manx Electric Railway och de ångtåg som tar dig de 24 kilometerna från Douglas järnvägsstationen till Port Erin på södra delen av ön. För motorracing fans, så finns det årliga Isle of Man TT motorcykelloppet som startar och slutar i staden.

Douglas Port är den primära och enda hamnen på Isle of Man, med tjänster som förbinder ön med de brittiska öarna och det irländska fastlandet. Färjeterminalen ligger vid vattnet, på Central Promenade, mitt i hjärtat av staden.

Liverpool Birkenhead guide

Liverpool är en stad som ligger på den östra sidan av Mersey mynning, i Merseyside i nordvästra England. Flera områden i Liverpools centrum beviljades världsarv status av UNESCO 2004. Liverpool Maritime Mercantile city inkluderar Pier Head, Albert Dock och William Brown Street. Liverpool är också hem för två Premier League fotbollsklubbar, Liverpool och Everton. Matcher mellan de två är kända som Merseyside derby. Den världsberömda Grand National tar även plats årligen på Aintree i utkanten av staden. Järnvägar, transatlantiska ångbåtar, kommunala spårvagnar och eltåg alla har banat väg för i Liverpool som typer av kollektivtrafik. År 1829 och 1836 de första järnvägstunnlar i världen byggdes i Liverpool. Från 1950 till 1951, körde världens första reguljära helikoptertjänst mellan Liverpool och Cardiff.

Hamnen i Liverpool är en av Storbritanniens största hamnar, som tillhandahåller passagerarfärjetrafiken över Irländska sjön till Belfast, Dublin och Isle of Man. Tjänsterna tillhandahålls av flera företag, bland annat Isle of Man Steam Packet Company, P & O Ferries och Stena Line. Under 2007 har en ny kryssningsterminal öppnades i Liverpool, som ligger vid sidan av Pier Head i stadens centrum.