Boka en färja från/till Harwich

Harwich färjehamn i England förbinder Hoek van Holland i Holland med möjlighet att välja mellan upp till 16 överfarter per vecka. Restiden för Harwich till Hoek van Holland överfarten är 6 timmar 45 minuter och trafikkeras av Stena Line.

Harwich hamnkarta

Klicka här för karta

Harwich färjealternativ

Harwich färjetjänster

 • Stena Line
  • 16 avgångar per vecka 6 tim 45 min
  • Få pris

Guide till Harwich

Harwich är en stad i Tendring, Essex i England i Storbritannien. Det är en betydande färje- och hamnstad. Orten hade 17 684 invånare vid folkräkningen 2011.

Hur tar man sig runt I Harwich?

Järnvägstjänsten från Harwich Cruise & Ferry Terminals vid International Port går i stort sett timme och gör den korta resan till Harwich, stoppar vid Dovercourt och terminalen vid Harwich Old Town.

Detta kompletteras med en lokal busservice med ett par sträckor som ansluter till Harwich, Dovercourt och International Port. Dessa bussar kör varje 30 minuter men kör inte på söndagar och börja inte förrän efter 9:00 och sluta springa tidigt på kvällen.

Den regelbundna färjan gör två rutter över floden och fritidsbåtar lämnar från bryggan i Gamla stan.

Vad kan man göra I Harwich?

Hamnen i Harwich är ett måste för historia-älskare. Det är platsen där pilgrimfäderna byggde Mayflower och där kaptenen, Christopher Jones, hyllades från. Besök gården där Mayflower-projektet pågår med byggandet av en kopia av det kända fartyget som seglade till Amerika och se arbetet pågår. Planen är att segla till Amerika år 2020 för 400-årsdagen. Andra attraktioner inkluderar Electric Palace, en av Storbritanniens första biografer (som har lokal skådespelare Clive Owen som dess beskyddare) och det atmosfäriska Redoubt Fort, som går tillbaka till Napoleonkrigen. Ha en vandring runt Harwich och föreställ dig dig själv i dagarna av den berömda diaristen Samuel Pepys, som egentligen var MP för staden.

Så här hittar du till Harwich hamn

 • Harwich hamn med bil

  Harwich International Port, Parkeston Quay, Parkeston, Harwich CO12 4SX

 • Harwich hamn med tåg

  Harwich International Port, Parkeston Quay, Parkeston, Harwich CO12 4SX

 • Parkering i Harwich hamn

  Harwich International Port, Parkeston Quay, Parkeston, Harwich CO12 4SX

 • Harwich hamnadress

  Harwich International Port, Parkeston Quay, Parkeston, Harwich CO12 4SX

 • Harwich övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Harwich färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Harwich övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!