Boka en färja från/till Newcastle

Newcastle färjehamn i England förbinder Amsterdam (Ijmuiden) i Holland med möjlighet att välja mellan upp till 7 överfarter per vecka. Restiden för Newcastle till Amsterdam överfarten är 15 timmar 45 minuter och trafikkeras av DFDS Seaways.

Newcastle hamnkarta

Klicka här för karta

Newcastle färjealternativ

Newcastle färjetjänster

 • DFDS Seaways
  • 7 avgångar per vecka 15 tim 45 min
  • Få pris

Guide till Newcastle

Newcastle upon Tyne, ofta förkortat Newcastle, är en stad i Newcastle upon Tyne storstadsdistrikt i storstadsområdet Tyne and Wear i nordöstra England, Storbritannien. Orten har 189 863 invånare (2001), den administrativa enheten omfattar 280 177 invånare (2011) medan hela storstadsbebyggelsen, som även omfattar North Tyneside, South Tyneside och Gateshead har drygt 750 000 invånare. Staden har fått sitt namn efter normanderna som byggde träslottet New Castle (nya slottet) 1080. En person som kommer från Newcastle kallas för Geordie, vilket också är namnet på den lokala dialekten. Traditionellt har skeppsnäringen och kolexportenvarit betydande för stadens ekonomi.

Hur tar man sig runt I Newcastle?

Att ta sig runt NewcastleGateshead är lätt, tack vare stadens omfattande Metrosystem och en rad busslinjer.
Du kan köpa en Day Rover-biljett (endagsbiljett) för vuxna och för barn. Den är giltig på Metro, färje- och järnvägstrafik samt på nästan alla lokala bussar. Biljetter kan köpas från Metro-biljettautomater, från alla förare på "de stora bussbolagen" och ombord på Shields färja. Det finns även flera taxiföretag i Newcastle

Vad kan man göra I Newcastle?

Newcastle är den perfekta destinationen för att åka bort över en weekend. Här finner du vacker historisk arkitektur i en modern mix av nutidskonst och museum som berättar stadens spännande historia.

Newcastles rika historia och NewcastleGatesheads nyfunna storhet som en av de mest pulserande städerna i Storbritannien är uppenbara vart du än går. Med sina lite drygt 480.000 invånare, är det inte konstigt att NewcastleGateshead har några av de bästa shoppingupplevelserna i Storbritannien, liksom ett överflöd av trendiga barer, nattklubbar, museer och kulturella evenemang.

Sevärdheter sträcker sig från det normandiska slottet, romerska ruiner, imponerande viktorianska byggnader och världsberömda Tyne Bridge, till den prisbelönta Gateshead Millennium Bridge och de nyutvecklade områdena vid Gateshead Quays och Newcastle Quayside med sina eleganta hotell, designade barer och läckra restauranger.

Så här hittar du till Newcastle hamn

 • Newcastle hamnadress

  Royal Quays, North Shields, Tyne and Wear NE29 6EE

 • Newcastle övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Newcastle färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Newcastle övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!