Scandlines

Scandlines driver tre korta rutter med höghastighetsfärjor som åker med täta avgångar mellan Danmark, Tyskland och Sverige.

Scandlines logotype har olika färger i en triangel som betecknar de länder som bildar Scandlines linjenät i södra Östersjön. Gult står för Tyskland, rött för Danmark och blått för Sverige.

Scandlines, som började som en oansenlig färjerutt mellan Funen och Jutland på 1800-talet, driver nu 12 fartyg som avgår 90 000 gånger och transporterar 15 miljoner passagerare, 3,3 miljoner bilar och 900 000 fraktenheter på ett år.

Ombord alla fartyg hittar ni lockande matställen med något för alla smaker och till ett bra pris. Scandlines butiker erbjuder ett brett utbud av sprit, vin, tobak och sötsaker och en särskild avdelning för parfym och kosmetiska produkter.

Under 2012 sålde Scandlines sina svenska rutter i Östersjön till Stena Line.

Visa Scandlines tidtabeller, priser och boka Scandlines biljetter på directferries.se. Hitta en resa eller ett rederi som skulle passa era planer? Vi jämnför Scandlines med alternativa rederier i er sökning för att hjälpa er att hitta ert perfekta val.

Lӓs mer Läs mindre

Alla rutter med Scandlines

Omdömen om Scandlines

 • "Smidigt sätt att färja till östra Tyskland "

  Snabb boarding och snabbt ut från färjan till auotobahn. Lagom lång tripp för att få lite mat i magen.

  Per' reste med Scandlines

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Fantastiskt fräsch färja!"

  Åkte med färjan Berlin och vilken upplevelse det var. Smakfull inredning ,sköna sittmöbler och fantastiskt välskötta toalettrum. Ett minus var det dyra kaffet! Inte försvarbart att debitera nästan 60 kr för en kopp kaffe!!!

  Anonym' reste med Scandlines

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Ranka Scandlines"

  Båten känns stabil och robust i böljorna, bra säkerhetstänkande med bra skyltning av räddningsplan mm, luftiga utrymmen med frisk luft i lokalerna, välskött, rent och städat även toaletterna mycket fräscha, välorganiserad personal, formellt och korrekt stil. Bra klassisk mat, helt ok utbud av taxfree varor, bra information i högtalarna.

  Anonym' reste med Scandlines

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Utmärkt"

  God service. Exakt avgång- respektive ankomsttid.

  Birger' reste med Scandlines

  Lӓs mer Läs mindre