Scandlines

Scandlines driver tre korta rutter med höghastighetsfärjor som åker med täta avgångar mellan Danmark, Tyskland och Sverige.

Scandlines logotype har olika färger i en triangel som betecknar de länder som bildar Scandlines linjenät i södra Östersjön. Gult står för Tyskland, rött för Danmark och blått för Sverige.

Scandlines, som började som en oansenlig färjerutt mellan Funen och Jutland på 1800-talet, driver nu 12 fartyg som avgår 90 000 gånger och transporterar 15 miljoner passagerare, 3,3 miljoner bilar och 900 000 fraktenheter på ett år.

Ombord alla fartyg hittar ni lockande matställen med något för alla smaker och till ett bra pris. Scandlines butiker erbjuder ett brett utbud av sprit, vin, tobak och sötsaker och en särskild avdelning för parfym och kosmetiska produkter.

Under 2012 sålde Scandlines sina svenska rutter i Östersjön till Stena Line.

Visa Scandlines tidtabeller, priser och boka Scandlines biljetter på directferries.se. Hitta en resa eller ett rederi som skulle passa era planer? Vi jämnför Scandlines med alternativa rederier i er sökning för att hjälpa er att hitta ert perfekta val.

Lӓs mer Läs mindre

Alla rutter med Scandlines

Omdömen om Scandlines

 • "Semester resa"

  Rent och snyggt på båten. Upplever mat/kaffe väldigt dyrt. Bra sorter whiskey o rom i taxfree

  Lennart' reste med Scandlines

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Hemresa"

  Vi åkte Trelleborg-Sassnitz och firade svärmor 80-år på Rugen. Resan åter gick via Rostock och nu kändes båtresan som delmål av resan, snabbt onboard, snabbt av och vi verkligen njöt av all-inclusive buffen, denna resa gör vi gärna om. Prisvärd, effektiv, rena toaletter och vänlig besättning, vi kan inte begära mer och ger högsta betyget på allt - keep up the good work!

  Carl' reste med Scandlines

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Smidigt"

  Ett smidigt sätt att ta sig till Europa. Vi bokade flexbiljet, kom snabbt på och av färjan och var inte bundna av speciell avgångstid

  Lena' reste med Scandlines

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Snabbt och effektivt"

  Såväl bokning som incheckning fungerade smidigt och själva överresan går snabbt. Oavsett om den tillbringas i någon restaurang eller i någon av loungerna. En behaglig resa på det hela taget.

  Rune' reste med Scandlines

  Lӓs mer Läs mindre