Boka en färja från/till Rödby

Rödby färjehamn i Danmark förbinder Puttgarden i Tyskland med möjlighet att välja mellan upp till 45 överfarter per dag. Restiden för Rödby till Puttgarden överfarten är 45 minuter och trafikkeras av Scandlines.

Rödby hamnkarta

Klicka här för karta

Rödby färjetjänster

 • Scandlines
  • Avgår 45 gånger per dag 45 min
  • Få pris

Guide till Rödby

Rødby är en liten ort på ön Lolland i södra Danmark. Den enda färjan härifrån går till Puttgarden på Tysklands nordkust och resan tar ca 45 minuter.

Vad kan man göra i Rødby?

Om du tröttnat på att vandra längs Bälthavet (som ligger mellan Östersjön och Stora Bält) kan du besöka en av Danmarks mest populära vatten- och nöjesparker, Lalandia, som har egen sandstrand samt massor av rutschbanor och spännande åkattraktioner.

Det finns även spa och motionscenter för både stora och små där man kan prova på alla sorters sporter. Om man tröttnat på vattenäventyr ligger Nordeuropas största safaripark med bland annat vargar och noshörningar 2 mil norrut. I närheten ligger även ”Middelaldercentret”, ett museum om medeltiden där man kan gå runt bland medeltidshus, riddare och bagare.

Rødby med omnejd är med andra ord ett perfekt utflyktsmål för barnfamiljer (eller vuxna med barnasinnet i behåll). I den lilla småstaden finns inte så mycket att göra – med sina knappa 2000 invånare är det ingen större turistort – förutom några lokala restauranger och kaféer, men den som söker lugn och frid har hittat rätt. På natursköna Lolland finns gott om grönområden och sandstränder, och i hamnen finns några butiker och matställen där man kan vänta medan man väntar på färjan.

Hur tar man sig runt i Rødby?

Det är en liten ort där man lättast tar sig runt till fots. Man kan även boka taxi eller hyrbil.

Så här hittar du till Rödby hamn

 • Rödby Färjans hamnadress

  Færgestationsvej 5, 4970 Rødby

 • Rödby övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Rödby färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Rödby övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!