COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Danmark

Danmark är ett av Europas finaste länder med ett rikt arv och ett fantastiskt landskap. Den skandinaviska nationen är hem till vikingarna och är känd för sin arkitektur samt dess historia med många byggnader som är byggda av ljust trä och metall.

Danmark är ett bra resemål i sig, men tack vare läget i södra Skandinavien innebär det att resenärer kan lätt passera in i grannlandet Tyskland på väg eller ta en färja till Sverige och Norge samt erbjuder det bra länk till sjöss för resor till Island och Färöarna.

Danmark består av ett antal öar och även om broar och tunnlar har byggts så ar det fortfarande bekvämt och njutbart att ta sig runt med färja.

Köpenhamn ligger på den östra kusten av Danmarks största ö, Själland. En stor bro och tunnel ansluter staden till Malmö i Sverige men man kan också korsa havet med färja. Helsingör ligger på ett kort avstånd upp längs kusten från Köpenhamn och har ett stort antal dagliga avgångar till Helsingborg.

Inhemska tjänster körs också varje dag som förbinder en med Als, Samsø, Bornholm och Langeland.

Medan huvudsakliga danska halvön Jylland delar en landgräns med Tyskland, är det mycket lättare att ta en färja om man reser från östra Tyskland till en av Danmarks öar. För tillfället går det färjor dagligen mellan Rostock i Mecklenburg-Vorpommern och Gedser på den södra spetsen av Själland samt Puttgarden och Rödby.

Färjor som förbinder England med Danmark upphörde i slutet av 2014 efter att de varit i drift i nästan 140 år.

Hur tar man sig runt Danmark?

Det går fjärrtåg en gång i halvtimmen från Köpenhamn till bland annat Odense och Aarhus, och en gång i timmen till Aalborg. Resan från Köpenhamn till Odense tar cirka 1½ timme, till Aarhus cirka 3 timmar och till Aalborg cirka 4 timmar. Om man föredrar att åka buss längre sträckor finns numera ett väl utbyggt och fungerande fjärrbussnät.

Vad finns det att göra i Danmark?

Köpenhamn är det viktigaste turistmålet i landet. Det mest besökta attraktionen är Tivoli trädgården, en stor nöjespark som har varit öppen sedan 1843 och är fullpackad med spännande åkturer samt en teater och fantastiska utställningshallar.

Köpenhamns Zoo är också mycket älskad attraktion och är hem för djur från alla sju kontinenter, inklusive afrikanska lejon, isbjörnar och elefanter.

Billund på Jylland är hem till det ursprungliga Legoland liksom den första fabriken av den berömda leksaksvarumärket. Parken har varit öppen sedan slutet av 1960-talet och lockar mer än 1,9 miljoner besökare varje år. Det har mer än 40 åkattraktioner, inklusive fyra berg-och dalbanor och ett populärt område som kallas Mini Land som har modeller av landskap, städer och byggnader som är gjorda helt av Lego tegelstenar.

Andra populära sevärdheter och landmärken inkluderar Lalandia Billund Aquadome och den lilla sjöjungfruns skulptur vid Langelinie strandpromenaden i Köpenhamn.

När är det best att boka färja till Danmark?

Biljetterna är dyrast mellan maj och september. Priserna kan stiga för resan när avgångstiden närmar sig. Vänta inte tills det är för sent! Boka nu för att säkra det bästa priset

Populära färjerederier

  • Avgår 12 gånger per dag 4 tim 25 min
  • Få pris
  • Avgår 56 gånger per dag 1 timme 22 min
  • Få pris
  • Avgår 6 gånger per dag 8 tim
  • Få pris
  • Avgår 3 gånger per dag 3 tim 30 min
  • Få pris
  • Avgår 2 gånger per dag 14 tim 30 min
  • Få pris

Danmark recension

 • "Varberg till Grenaa"

  Bra resa, kan inte hitta något fel. Maten var lite dyr men allting var fantastiskt.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra resa och färja"

  Vi åkte under natten från Oslo till Danmark på Stena saga. Den ko 30 min sent till DK. Hytten var perfekt och vi fick en bra sömn. Buffén i restaurangen var utmärkt och överlag var allting bra.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "En bra resa!"

  Vi är jättenöjda med resan Varberg-Grenå. Lagomt stor båt, bra aktiviteter för barnen som kom med jämna mellanrum gjorde att resan inte kändes så lång. Frukostbuffén där barn äter gratis känns toppen, vilket gjorde att vi inte behövde äta det första vi gjorde när vi kom till Danmark utan kunde fortsätta några timmar i bilen. Kan verkligen tänka mig att åka den sträckan/båten igen!

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Oslo till Fredrikshavn"

  Färjan från Oslo var vacker och färjan körde söligt i början så man kunde ta många bilder. Vädret var varmt och soligt. Det fanns mycket att göra ombord också. Allting var väldigt bra. Sängarna var bevkäma också.

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Danmark