Varför använda
Direct Ferries?

2635 färjerutter och 682 hamnar runt om i världen

Över 2.5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1.2 överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Färjor till Danmark

Danmark är ett av Europas finaste länder med ett rikt arv och ett fantastiskt landskap. Hem till vikingarna, den skandinaviska nationen är känd för sin arkitektur samt dess historia med många byggnader som är byggda från blondt trä och metall.

Danmark är ett bra mål i sig, men dess plats i södra Skandinavien innebär att resenärer kan lätt passera in i grannlandet Tyskland på väg eller ta en färja till Sverige och Norge samt erbjuder det bra länk till sjöss att åka till Island och Färöarna.

Danmark består av ett antal öar och även broar och tunnlar har byggts, att åka runt om i landet med färja är fortfarande bekvämt och njutbart.

Köpenhamn ligger på den östra kusten av Danmarks största ö, Zeeland. En stor bro och tunnel ansluter staden till Malmö i Sverige, men man kan också korsa havet med färja. Helsingör, endast upp längs kusten från Köpenhamn, har ett stort antal dagliga avgångar till Helsingborg.

Inhemska tjänster kör också varje dag som förbinder en med Als, Samsø, Bornholm och Langeland.

Medan huvudsakliga danska halvön Jylland delar en landgräns med Tyskland, är det mycket lättare att ta en färja om man reser från östra Tyskland till en av Danmarks öar. För tillfället, går det färjor dagligen mellan Rostock i Mecklenburg-Vorpommern och Gedser på den södra spetsen av Sjaelland samt Puttgarden och Rödby.

Färjor som förbinder England med Danmark upphörde i slutet av 2014 efter att de varit i drift i nästan 140 år.

Köpenhamn är det viktigaste turistmålet i landet. Det mest besökta attraktionen är Tivoli trädgården, en stor nöjespark som har varit öppen sedan 1843 och är fullpackad med spännande åkturer samt en teater och fantastiska utställningshallar.

Köpenhamns Zoo är också mycket älskad och är hem för djur från alla sju kontinenter, inklusive afrikanska lejon, isbjörnar och elefanter.

Billund på Jylland är hem till det ursprungliga Legoland liksom den första fabriken av den berömda leksaks varumärke. Parken har varit öppen sedan slutet av 1960-talet och lockar mer än 1,9 miljoner besökare varje år. Det har mer än 40 åkattraktioner, inklusive fyra berg-och dalbanor och ett populärt område som kallas Mini Land som har modeller av landskap, städer och byggnader som är gjorda helt av Lego tegelstenar.

Andra populära sevärdheter och landmärken inkluderar Lalandia Billund Aquadome och den lilla sjöjungfruns skulptur vid Langelinie strandpromenaden i Köpenhamn.

Lӓs mer Läs mindre

Populära färjerederier

 • Scandlines
  • Få pris
 • Color Line
  • Få pris
 • Fjord Line
  • Få pris
 • Stena Line
  • Få pris
Visa alla färjerederier

Danmark recension

 • "En avkopplande och trevlig resa"

  Snabb i o urlastning. Utmärkt buffé som vi kunde avnjuta i två timmar.

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Mycket bra upplevelse "

  Vi båda tycker att resan över till Sandefjord blev mycket bra, med trevligt personal och god mat 😊 vi kommer att åka med er igen. Hälsningar Elisabeth o Bosse

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Mycket trevlig färjeförbindelse"

  Trevlig båtresa

  Lӓs mer Läs mindre
 • "återkoppling resa"

  En mycket trevlig resa på båten mellan Strömstad-Sandefjord t.or fräsch båt o faktiskt mkt billigt i Taxfree, önskar information per denna gmail adress, om erbjudande resa med er färjan, hotell el annat som pågår el kommer inför höst o vinter Tack hälsning clary bengtsson

  Lӓs mer Läs mindre

Ombord på färjorna

Ta reda på hur det är ombord på färjorna innan du reser.

Färjeguide, videor och recensioner

Rutter och hamnar i Danmark