Hirtshals till Langesund färja

Hirtshals Langesund rutten ansluter Danmark med Norge. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Fjord Line. Det finns överfarter upp till 7 gånger vecka med en resetid från ca 4 timmar 30 minuter.

Hirtshals Langesund seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Hirtshals till Langesund färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Danmark till Norge sida.

Hirtshals - Langesund färjerederier

  • Fjord Line
    • 7 Avgångar per vecka 4 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Hirtshals Langesund

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Hirtshals Langesund är en bil och 2 passagerare.

Hirtshals guide

Hirtshals är en stad och hamn som ligger vid kusten i Skagerrak på ön Vendsyssel-Thy, som är högst upp på den jylländska halvön i norra Danmark. Staden är kanske mest känd för sitt fiske och färjehamn. Fisket spelar en stor roll för staden och dess invånare, liksom turism och uthyrning av sommarstugor. På grund av anslutningarna med färja till Norge, så går butikerna i Hirtshals mycket bra då de får ett stort antal besökare, särskilt norrmän, som handlar i den lilla staden året runt. Nordsoen Oceanarium är en av de största akvarierna i Europa och finns i staden. Akvariet har över 70 olika arter i sin samling.

Hamnen är full av aktiviteter och atmosfären är autentisk. När du besöker Hirtshals kan du njuta av naturen som är perfekta för många utomhusaktiviteter.

Från hamnen kan färjor tas till Bergen, Kristiansand, Stavanger, Langesund, Larvik, Seydisfjordur och Torshavn.

Langesund guide

Den norska staden och hamnen i Langesund är en gammal och charmig kuststad med anor från 1765, och är administrationen centrum i regionen. Staden har en stark tradition som en hamn för timmer, varvs- och is och ligger på fjorden med samma namn. I centrum av staden finns ett antal välbevarade och restaurerade byggnader med anor från sena 18e århundradet. Området kring Langesund är också känt för sina intressanta flora och geologi. Langesund kan skryta med fler soliga dagar än någon annan kuststad i Norge och livliga besökare från maj till augusti. Den kulturella scenen kommer vid liv varje sommar, då staden är värd för många konserter och festivaler, däribland Internationella Shanty Festival och skaldjur och fisk- festivalen.

Stadens hamn erbjuder färjetrafik hela året till Hirtshals i Danmark. Färjehamnen har 4 korta vistelse parkeringsplatser utanför terminalen. Inuti det finns automater som ger snacks och förfriskningar.