Sverige

Såhär bokar du färjor från Sverige till Danmark

Det finns 2 färjelinjer mellan Sverige och Danmark, vilket ger dig 63 överfarter per vecka att välja bland. Stena Line trafikerar 2 rutter, Göteborg till Fredrikshamn går 7 gånger per dag & Halmstadt till Grenå ca 14 gånger i veckan.

Eftersom restiden och antalet avgångar kan variera rekommenderar vi att du använder vårt bokningssystem för att få den senaste informationen om resor från Sverige till Danmark.

Sverige-Danmark-färjekarta

Klicka här för karta

Om Sverige:

Sverige har hög levnadsstandard tack vare en unik blandning av högteknologisk kapitalism och välfärdssamhälle - det som sen 1930-talet är känt som den "svenska modellen".

Sverige var en militär stormakt på 1600-talet, men har inte deltagit i något krig på nästan två århundraden och landet var neutralt under båda världskrigen.

Sverige är ett till ytan stort land med liten befolkning och varierande naturlandskap: Fjäll, sjöar och vidsträckta skogar. Befolkningstätheten är betydligt högre i södra Sverige.

På västkusten ligger de historiska hamnstäderna Göteborg, Helsingborg och Malmö, som är förbundet med Danmark via Öresundsbron.

Huvudstaden Stockholm består av ett antal öar som är förbundna med tunnelbana, broar, bussar och båtar. Här finns arkitektur i världsklass, otaliga muséer och lands största kultur-
och nattlivsutbud.

Norrland och mellansverige är känt för sin vilda och vackra natur. Här finns stora skogsområden, otaliga sjöar (runt 96 000) och utmärkta vandringsleder.

Uppe i norr kan man ta tåget längs Norra Stambanan eller den nybyggda Botniabanan, längs den vackra Norrlandskusten från Nyland till Umeå. Eller åk längs Malmbanan och upplev den oförglömligt vackra sträckan mellan Kiruna och Narvik.

Om Danmark:

Danmark är ett skandinaviskt land i Europa, direkt söder om Norge, och gränsar norra Tyskland.

Hem till renässansslott , en otrolig Viking historia och högt rankad levnadsstandard, erbjuder Danmark en mängd oförglömliga upplevelser. Det är också allmänt betraktad som en av de mest beboeliga och lyckligaste länderna i världen tack vare sina progressiva politik, trollbindande landskap och blandning av modern och traditionell arkitektur.

Innovativaq nordiska köket har blomstrat i huvudstaden Köpenhamn, med restaurangen "Noma" röstade bäst i världen 2014. Man kan också välja fritt mellan de 14 andra anläggningar med Michelin-strjärna utspridda över hela staden.

Det finns gott om färjelinjer till Danmark från de omgivande nordiska länderna och inom landet självt. Med många portar spridda över de danska halvöarna och öarna, är det bekvämt att nå denna nordiska nation med färja.