Färja från Göteborg till Fredrikshamn

Göteborg Fredrikshamn-rutten går mellan Sverige och Danmark. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Stena Line. Färjor avgår upp till 49 gånger vecka med en resetid på ca 3 timmar 15 minuter.

Färjetrafiken på Göteborg Fredrikshamn-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Göteborg och Fredrikshamn

 • Stena Line
  • Avgår 7 gånger per dag 3 tim 15 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Göteborg Fredrikshamn

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Göteborg Fredrikshamn-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Göteborg till Fredrikshamn

 • "Göteborg - Fredrikshamn"

  Utmärkt 3,5 sommarrea med bra miljö och mat i resten !

  'Anonym' reste Göteborg Fredrikshamn med Stena Line på Stena Jutlandica

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Enkelt snabbt och prisvärt"

  Första gången jag åkte denna rutt. Jag gör gärna om det när jag har "vägarna" förbi nästa gång.

  'Anonym' reste Göteborg Fredrikshamn med Stena Line på Stena Jutlandica

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Inhiberad Resa"

  Tyvärr blev vår resa med Jutlandica den 21.7 2015 inhiberad p.g.a. en kollision med ett annat fartyg. Tack och lov så skickade Stena Line ett text meddelande om detta till mig den 20.7 så vi kunde resa till Jylland från Sverige på ett annat sätt. Men vi fick själva, med hjälp av många telefonsamtal, försöka ta reda på vad som hade hänt med vår betalda resa. Men också det har nu ordnat upp sig - tror vi i alla fall.

  'Gerd' reste Göteborg Fredrikshamn med Stena Line på Stena Jutlandica

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra val."

  Allt var bra, bra service.Dock blev vi lite irriterade när vi satt och åt frukost, dom plockade bort tallriken innan vi var färdiga.

  'Eva' reste Göteborg Fredrikshamn med Stena Line på Stena Jutlandica

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Göteborg

Sveriges näst största stad Göteborg ligger på Västkusten, ungefär halvvägs mellan Köpenhamn och Oslo. Det strategiska läget vid Göta älvs mynning har hjälpt till att etablera 'lilla London' som en framstående handelsstad. Staden har ett rikt industri- och kulturarv och här anordnas några av Skandinaviens största kulturevenemang. Göteborgs filmfestival (tidigare Göteborgs internationalla filmfestival) har hållits i staden sedan 1979, och en av Sveriges största musikfestivaler, Way out West, arrangeras här sen 2007.
Biltillverkaren Volvo grundades i Göteborg 1927 och här ligger även några av Sveriges viktigaste lärosäten; Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola.

Göteborgs hamn är inte bara Sveriges utan Nordens största och härifrån avgår färjor till Fredrikshamn i Danmark och Kiel i Tyskland. Om man åker färja hit får man se det vackra hamnområdet när båten glider in i hamnen. Hamnen är även mycket centralt belägen.

Guide till Fredrikshamn

Frederikshavn, eller Fredrikshamn, är en hamnstad i norra Jylland i Danmark som har färjeförbindelser med både Sverige och Norge. Här finns det mycket att se och göra; som att besöka Palmestranden med dess 100 palmer, Bangsbomuséet, konstmuséet, skeppsvarvsmuséet, den historiska Tordenskjold-festivalen som hyllar stadens maritima historia samt ljusfestivalen som äger rum två gånger per år. Man tar sig lättast runt på cykel, som kan lånas gratis på turistbyrån under sommarmånaderna.

Färjeresan till Sverige tar ca 2-3 timmar härifrån och att åka till Norge tar mellan 9 och 12 timmar. Härifrån avgår även färjetrafik till Læsø i Kattegatt samt ögruppen Hirsholmarna som ligger ca 7 km nordost om Fredrikshamn.