COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Halmstad - Grenå är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Sverige till Danmark

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Halmstad och Grenå

  • 16 Sailings Weekly 4 hr 35 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Halmstad till Grenå

 • "Stabila Stena"

  För en barnfamilj på väg till Danmark är det ett mycket bra alternativ att ta färjan för att koppla av från bilkörning samtidigt som det finns gott om saker ombord att fördriva tiden med så att resan upplevs mycket snabbare. På återseende!

  'Stena Nautica' travelled on Stena Nautica

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Positivt överraskad"

  Jag reste nyligen med Stena Line Halmstad - Grenå tur och retur. Jag blev mycket positivt överraskad över flera saker: 1. Vilohytt med två bäddar, toa och dusch ingick i priset. Mycket upp skattat , särskilt efter en lång och svettig bilresa från Tyskland. 2. Allt var rent och snyggt. 3. Personalen trevlig. 4. Betydligt billigare alternativ till Tyskland än Scand Lines, som jag tidigare i somras blivit lurad av och är mycket besviken på. Stena Line rekommenderas!

  'Stena Nautica' travelled on Stena Nautica

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Halmstad till Grenå

Halmstad Grenå-rutten går mellan Sverige och Danmark. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Stena Line. Färjor avgår upp till 16 gånger vecka med en resetid på ca 4 timmar 35 minuter.

Färjetrafiken på Halmstad Grenå-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Grenå

Den danska hamnstaden Grenå ligger på Jyllands östkust och är regionens största stad. Mitt i staden finner man Grenåkyrkan som har en av landets vackraste orglar samt ett unikt klockspel med 42 bronsklockor och är väl värt ett besök. I staden hittar du också Kattegatcentret som är ett akvarium med stora hajar och fokus på nordisk saltvattensfisk, samt det kulturhistoriska muséet Museum Østjylland.
En annan populär attraktion är den 5 km vackra sandstranden som är kantad med pittoreska stugor som går att hyra.
Det finns färjeförbindelser från Grenå till Varberg i Sverige samt den danska ön Anholt. Färjeterminalen är centralt belägen och öppnar en timme före avgång. Biljetter köper man på andra våningen, och det är även där man går ombord på färjan om man reser utan bil.