Boka en färja från/till Grenå

Grenå färjehamnen i Danmark har ett antal rutter till Varberg & Halmstadt. Med ett urval av upp till 27 avgångar per vecka, färjehamnen Grenå ansluter Danmark med Sverige.

Resetid från 4 timmar 15 minuter på Varberg tjänsten till 4 timmar 35 minuter på Halmstadt service.

Det är en kort sammanfattning på den här sidan, men eftersom överfarterna kan skilja sig beroende på vilken årstid det är. Råda vi dig att kolla upp tiderna på vår hemsida också, så tider och priser hittar ni på vår Grenå prissökning.

Grenå hamnkarta

Klicka här för karta

Grenå färjealternativ

Grenå färjetjänster

 • Stena Line
  • 14 avgångar per vecka 4 tim 15 min
  • Få pris
 • Stena Line
  • 13 avgångar per vecka 4 tim 35 min
  • Få pris

Guide till Grenå

Grenå (på danska även stavat Grenaa, med samma uttal) är en stad på östra Jylland, Danmark, belägen i Norddjurs kommun, Region Mittjylland (till och med 2006 i Grenå kommun, Århus amt).
2017 var antalet invånare i tätorten 14 856. Stadsrättigheter utfärdades 1445, men redan i slutet av 1200-talet fanns här en viktig handelsplats.
Grenå har färjeförbindelser med Anholt och sedan 1960 med Varberg på den svenska västkusten. Staden har också en betydande fiskehamn. Grenå ligger ca 60 km från Århus. Järnvägen mellan Århus och Grenå kallas Grenåbanen.

Hur tar man sig runt Grenå?

Lokala bussar 1 och 2 täcker rutterna mellan centrum, hamnen och stranden.

Vad kan man göra I Grena?

Grenå lockar bland annat med en av Nordens största nöjesparker, Djurs Sommerland.. Bara en kort bilresa bort finns idylliska byar med korsvirkeshus och gemytlig stämning, välbevarade slott och herrgårdar, fina golfbanor och sommarland. Bland annat finns det härliga stränder även i Grenå, men det ligger även flera mycket idylliska och charmiga småbyar runt staden, som kan vara intressanta att besöka för den som vill se lite mer av Danmark på ett smidigt sätt. I närheten ligger även ett sommarland, flera fina herrgårdar och andra historiskt intressanta byggnader, en golfbana och Kattegattcentret, där man kan lära sig mer om havet och de olika djur som lever där, för den som intresserar sig för det.

Så här hittar du till Grenå hamn

 • Grenå Färjans hamnadress

  Færgevej 1, 8500 Grenå

 • Grenå övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Grenå färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Grenå övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!