Puttgarden till Rödby färja

Puttgarden Rödby rutten ansluter Tyskland med Danmark. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Scandlines. Det finns överfarter upp till 44 gånger dag med en resetid från ca 45 minuter.

Puttgarden Rödby seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Puttgarden - Rödby färjerederier

  • Scandlines
    • 44 Avgångar per dag 45 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Puttgarden Rödby

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Puttgarden Rödby är en bil och 2 passagerare.

Puttgarden guide

Puttgarden är en by och hamnen beläget på den tyska ön Fehmarn och ligger på en viktig väg mellan Tyskland och Danmark. Båda länderna är åtskilda av en 18 km bred Fehmarn Bält i den västra delen av Östersjön. Från medeltiden fram till 1864 utgjorde ön Fehmarn en del av det danska Schleswig. När hertigdömet delades 1544, blev det en del av hertigdömet Johannes den äldre. Vid hans död utan arvingar i 1580, blev Fehmarn en del av Schleswig-Holstein-Gottorp. Efter det stora nordiska kriget enades Fehmarn tillsammans med resten av Schleswig med den danska kronan. År 1864 gavs Schleswig till Preussen som en följd av det andra Schleswig kriget.

En tågfärjeterminalen byggdes i Puttgarden 1961-1963, och samtidigt var Fehmarn var ansluten till fastlandet med bro. Mellan 1945 och 1963 hade färjeleden från Västtyskland till Danmark gått mellan Großenbrode och Gedser. Sedan slutförandet av Stora Bältbron i Danmark, används vägen via Puttgarden mindre av tåg, men hamnen används fortfarande av Scandlines färjor.

En färjetjänst går över sundet mellan Puttgarden och Rödby i Danmark med en överfart på cirka 45 minuter.

Rödby guide

Den danska staden och hamnen i Rödby ligger på ön Lolland. Staden är känd för sin populära äventyrsbad och semestercentrum, Lalandia Holiday Centre, som är stadens största attraktion. Parken har en Aquadome där besökare kan njuta av ett tropiskt klimat och njuta av vattenrutschbanor tillsammans med många andra vattenbaserade aktiviteter. Parken har också många restauranger, affärer och massor av aktiviteter inklusive Monky Tonky Land, minigolf, en skidbacke, en ishall och bowlinghall.

Lolland är även känd som "pannkakan ön" på grund av sin planhet: den högsta toppen av hela ön är 25 meter över havet, som ligger strax utanför byn Horslunde. Ön har varit en viktig kommunikations motorväg, bland annat för tyskarna under andra världskriget. Historiskt har sockerbetor odlats i Lolland och är fortfarande en stor industri, synlig från stora antalet sockerbetsfält.

Staden är också känd för färjorna till Puttgarden i Tyskland, en av de mest trafikerade använda färjelinjer i Europa, med stora färjor avgår var 30 minuter nästan dygnet runt. Stadens hamn ligger ca 5 km söderut väster om staden.