Färja från Puttgarden till Rödby

Puttgarden Rödby-rutten går mellan Tyskland och Danmark. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Scandlines. Färjor avgår upp till 47 gånger dag med en resetid på ca 45 minuter.

Färjetrafiken på Puttgarden Rödby-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Puttgarden och Rödby

 • Scandlines
  • Avgår 47 gånger per dag 45 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Puttgarden Rödby

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Puttgarden Rödby-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Så tycker våra kunder om Färjor från Puttgarden till Rödby

 • "Utmärkt"

  God service. Exakt avgång- respektive ankomsttid.

  'Birger' reste Puttgarden Rödby med Scandlines

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Snabbt och effektivt"

  Såväl bokning som incheckning fungerade smidigt och själva överresan går snabbt. Oavsett om den tillbringas i någon restaurang eller i någon av loungerna. En behaglig resa på det hela taget.

  'Rune' reste Puttgarden Rödby med Scandlines

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Bra flyt"

  Vi hade bokat en senare tid men blev färdiga snabbare . Enkelt att bara ställa sig i bilkö och ta en tidigare som dessutom gick omgående , smidigt å lätt 👍🏻. Inget å klaga på .

  'Eva-tina' reste Puttgarden Rödby med Scandlines

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Smidigt"

  Det var mycket smidigt och snabbt att åka Puttgarten-Rödby med Scandlines.

  'Sören' reste Puttgarden Rödby med Scandlines

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Puttgarden

Puttgarden är en by och hamnen beläget på den tyska ön Fehmarn och ligger på en viktig väg mellan Tyskland och Danmark. Båda länderna är åtskilda av en 18 km bred Fehmarn Bält i den västra delen av Östersjön. Från medeltiden fram till 1864 utgjorde ön Fehmarn en del av det danska Schleswig. När hertigdömet delades 1544, blev det en del av hertigdömet Johannes den äldre. Vid hans död utan arvingar i 1580, blev Fehmarn en del av Schleswig-Holstein-Gottorp. Efter det stora nordiska kriget enades Fehmarn tillsammans med resten av Schleswig med den danska kronan. År 1864 gavs Schleswig till Preussen som en följd av det andra Schleswig kriget.

En tågfärjeterminalen byggdes i Puttgarden 1961-1963, och samtidigt var Fehmarn var ansluten till fastlandet med bro. Mellan 1945 och 1963 hade färjeleden från Västtyskland till Danmark gått mellan Großenbrode och Gedser. Sedan slutförandet av Stora Bältbron i Danmark, används vägen via Puttgarden mindre av tåg, men hamnen används fortfarande av Scandlines färjor.

En färjetjänst går över sundet mellan Puttgarden och Rödby i Danmark med en överfart på cirka 45 minuter.

Guide till Rödby

Den danska staden och hamnen i Rödby ligger på ön Lolland. Staden är känd för sin populära äventyrsbad och semestercentrum, Lalandia Holiday Centre, som är stadens största attraktion. Parken har en Aquadome där besökare kan njuta av ett tropiskt klimat och njuta av vattenrutschbanor tillsammans med många andra vattenbaserade aktiviteter. Parken har också många restauranger, affärer och massor av aktiviteter inklusive Monky Tonky Land, minigolf, en skidbacke, en ishall och bowlinghall.

Lolland är även känd som "pannkakan ön" på grund av sin planhet: den högsta toppen av hela ön är 25 meter över havet, som ligger strax utanför byn Horslunde. Ön har varit en viktig kommunikations motorväg, bland annat för tyskarna under andra världskriget. Historiskt har sockerbetor odlats i Lolland och är fortfarande en stor industri, synlig från stora antalet sockerbetsfält.

Staden är också känd för färjorna till Puttgarden i Tyskland, en av de mest trafikerade använda färjelinjer i Europa, med stora färjor avgår var 30 minuter nästan dygnet runt. Stadens hamn ligger ca 5 km söderut väster om staden.