COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Gedser - Rostock är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Danmark till Tyskland

Rederier som åker mellan Gedser och Rostock

  • 8 Sailings Daily 1 hour 45 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Gedser till Rostock

 • "Semester resa"

  Rent och snyggt på båten. Upplever mat/kaffe väldigt dyrt. Bra sorter whiskey o rom i taxfree

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Prischock"

  Hutlösa priser, 2st Magnum glass för 77 SEK !!!!! Jättedyrt för mat o dryck, känns inte befogat.Biljettpriserna skyhöga!!!

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Semester "

  Enl nedan

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Smidigt sätt att färja till östra Tyskland "

  Snabb boarding och snabbt ut från färjan till auotobahn. Lagom lång tripp för att få lite mat i magen.

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Gedser till Rostock

Gedser Rostock-rutten går mellan Danmark och Tyskland. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Scandlines. Färjor avgår upp till 56 gånger vecka med en resetid på ca 1 timme 45 minuter.

Färjetrafiken på Gedser Rostock-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Gedser

Den lilla orten Gedser, med 717 invånare, ligger på sydspetsen av den danska ön Falster som tillhör Själland och Guldborgsunds kommun.
Det är både Danmarks och Nordens sydligaste ort och Gedser Odde strax söder om hamnen är den allra sydligaste punkten. Gedser är tack vare sitt strategiska läge en viktig hamn för vägfarande till och från Skandinavien via Östersjön.

Det var här den första gränsöverträdelsen skedde när Danmark ockuperades av Nazi-Tyskland den 9 april 1940, då tyska soldater och pansarvagnar anlände med färjan från Rostock.

Scandlines har drivit en bilfärjelinje mellan Gedser och Rostock sen 1995. Resan tar ca 1 timme och 45 minuter.


Guide till Rostock

Den tyska staden Rostock är den största staden i den nordtyska delstaten Mecklenburg-Vorpommern, belägen ca 12 km från Warnowflodens mynning i Östersjön. Staden är hem till ett av världens äldsta universitet, Universität Rostock, som grundades 1419. Det är det tredje äldsta universitetet i Tyskland som är i kontinuerlig drift. Universitetet har även en botanisk trädgård som är öppen för besökare. Staden är också hem för den årliga Hanse Sail-festivalen, då många stora segelfartyg och museifartyg sjösätts. Festivalen lockar över 1,5 miljoner besökare varje år. Här anordnas även en jazzfestival i juni varje år som heter Ostsee-Jazz ("Östersjöjazz").

Hamnen i Rostock är den största i Tyskland och en av de viktigaste i Europa. Härifrån avgår färjor till Gedser i Danmark (2 timmar), Trelleborg i Sverige (5 timmar och 45 minuter), och en snabbfärja som åker hela vägen till Hangö i Finland på 22 timmar.