Färja från Fredrikshamn till Oslo

Fredrikshamn Oslo-rutten går mellan Danmark och Norge. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Stena Line. Färjor avgår upp till 7 gånger vecka med en resetid på ca 9 timmar 15 minuter.

Färjetrafiken på Fredrikshamn Oslo-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Fredrikshamn och Oslo

  • Stena Line
    • 7 avgångar per vecka 9 tim 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Fredrikshamn Oslo

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Fredrikshamn Oslo-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Fredrikshamn

Frederikshavn, eller Fredrikshamn, är en hamnstad i norra Jylland i Danmark.
Hamnen är viktig både för sjöfart och fiske och har förbindelser med både Sverige och Norge. Staden var i äldre tider ett fiskeläge och fick inte stadsrättigheter förrän 1818. Det finns en hel del sevärdheter i staden, till exempel den vita "palmestranden" som kantas av 100 planterade palmträd, och flertalet muséer att besöka.

Färjeresan till Sverige tar ca 2-3 timmar härifrån och att åka till Norge tar mellan 9 och 12 timmar. Härifrån avgår även färjetrafik till Læsø i Kattegatt samt ögruppen Hirsholmarna som ligger ca 7 km nordost om Fredrikshamn.

Guide till Oslo

Den norska huvudstaden Oslo är ganska annorlunda till många städer runt om i Europa. Oslo innehåller inte oändliga arkitektoniska skatter, även om inom de historiska distrikten St Hanshaugen och Frogner, finns ett antal imponerande gamla byggnader erbjuder en obestridlig elegans och charm. Oslo är en mycket populär stad med älskare av det fria och den stora utomhus, eftersom den ligger bredvid Skagerack och direkt söder om det gröna bältet. Känd som Nordmarka, vandring och även säsongs skidåkning är mycket populär här. Besökare bör göra det mesta av den norska sommaren genom att besöka en av stadens många stränder på halvön Bygdoy området, eller ta en promenad runt den hyllade Vigeland Sculpture Park. Men om du kommer på vintern, där besökarna som vill prova på längdskidåkning runt Nordmarka skogsmarker, eller gå ner till Holmenkollen och titta på en av de regelbundna mästerskap. Ett nytt tillägg till Oslo är Nobels fredscenter, tillade eftersom det är staden där Nobels fredspris presenteras varje december.