COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Fredrikshamn - Oslo är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Danmark till Norge

Rederier som åker mellan Fredrikshamn och Oslo

  • 6 Sailings Weekly 10 hr 5 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Fredrikshamn till Oslo

 • "Snabbt"

  Vi gillade verkligen resan men det var ett fel som uppstod. Det hade varit skönt ifall någon hade sagt till oss att vi var tvugna att lämna hytten 3 timmar innan vi kom fram till destinationen. Annars gillade vi vår resa från Fredrikshamn till Oslo.

  'Stena Saga' travelled on Stena Saga

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Översikt"

  Utmärk färja, allting var i tid, tack.

  'Stena Saga' travelled on Stena Saga

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Dag 4 av 4"

  Detta var den sista dagen av vår resa från Wales till Oslo men bil. Faliciteterma var ok men underhållningen var inte så roligt. Kan inte kommentera om matem för vi hade med oss egen. Det enda jag kan säga var att det var värt sitt pris och vi bokade 2 månader innan avgången.

  'Stena Saga' travelled on Stena Saga

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Fredrikshamn till Oslo

Fredrikshamn Oslo-rutten går mellan Danmark och Norge. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, DFDS Seaways. Färjor avgår upp till 6 gånger vecka med en resetid på ca 10 timmar 5 minuter.

Färjetrafiken på Fredrikshamn Oslo-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Fredrikshamn

Frederikshavn, eller Fredrikshamn, är en hamnstad i norra Jylland i Danmark.
Hamnen är viktig både för sjöfart och fiske och har förbindelser med både Sverige och Norge. Staden var i äldre tider ett fiskeläge och fick inte stadsrättigheter förrän 1818. Det finns en hel del sevärdheter i staden, till exempel den vita "palmestranden" som kantas av 100 planterade palmträd, och flertalet muséer att besöka.

Färjeresan till Sverige tar ca 2-3 timmar härifrån och att åka till Norge tar mellan 9 och 12 timmar. Härifrån avgår även färjetrafik till Læsø i Kattegatt samt ögruppen Hirsholmarna som ligger ca 7 km nordost om Fredrikshamn.


Guide till Oslo

Den norska huvudstaden Oslo är ganska annorlunda till många städer runt om i Europa. Oslo innehåller inte oändliga arkitektoniska skatter, även om inom de historiska distrikten St Hanshaugen och Frogner, finns ett antal imponerande gamla byggnader erbjuder en obestridlig elegans och charm. Oslo är en mycket populär stad med älskare av det fria och den stora utomhus, eftersom den ligger bredvid Skagerack och direkt söder om det gröna bältet. Känd som Nordmarka, vandring och även säsongs skidåkning är mycket populär här. Besökare bör göra det mesta av den norska sommaren genom att besöka en av stadens många stränder på halvön Bygdoy området, eller ta en promenad runt den hyllade Vigeland Sculpture Park. Men om du kommer på vintern, där besökarna som vill prova på längdskidåkning runt Nordmarka skogsmarker, eller gå ner till Holmenkollen och titta på en av de regelbundna mästerskap. Ett nytt tillägg till Oslo är Nobels fredscenter, tillade eftersom det är staden där Nobels fredspris presenteras varje december.