Boka en färja från/till Oslo

Oslo färjehamnen i Norge har ett antal rutter till Fredrikshamn, Köpenhamn & Kiel. Med ett urval av upp till 15 avgångar per vecka, färjehamnen Oslo ansluter Norge med Danmark & Tyskland.

Resetid från 10 timmar på Fredrikshamn tjänsten till 20 timmar på Kiel service.

Det är en kort sammanfattning på den här sidan, men eftersom överfarterna kan skilja sig beroende på vilken årstid det är. Råda vi dig att kolla upp tiderna på vår hemsida också, så tider och priser hittar ni på vår Oslo prissökning.

Oslo hamnkarta

Klicka här för karta

Oslo färjealternativ

Oslo färjetjänster

 • DFDS Seaways
  • 7 avgångar per vecka 10 tim
  • Få pris
 • DFDS Seaways
  • 7 avgångar per vecka 19 tim
  • Få pris
 • Color Line
  • 1 avgång(ar) per vecka 20 tim
  • Få pris

Guide till Oslo

Norges huvudstad Oslo ligger längst in i Oslofjorden, omgiven av skogstäckta åsar. Genom hamnen passerar nästan sju miljoner passagerare varje år till och från Danmark och Tyskland.

Vad kan man göra i Oslo?

Oslo är en snabbt växande stad med god ekonomi, låg arbetslöshet och vackra byggnader – inte undra på att så många unga svenskar söker lyckan här.

I grönområdena som omger staden ägnar sig många stadsbor åt friluftsaktiviteter som skidåkning och att ’gå på tur’ som de friluftsälskande norrmännen kallar det. Men man behöver inte åka långt för att ta sig ut i det gröna – Oslo kryllar av parker av alla storlekar och sorter där man kan strosa runt eller slå sig ner på en bänk och bara koppla av. I Frognerparken kan man beundra fler än 200 verk av den den berömde norske skulptören Vigeland, som föreställer människor i alla åldrar. (Och får man inte nog av Vigeland kan man besöka Vigelandsmuséet, som ligger direkt söder om parken).

Förutom den vackra stadsbilden är kanske det bästa med Oslo att det är en så kompakt och lättillgänglig stad. Man kan lätt vandra genom stadskärnan till fots eller göra som Osloborna själva och cykla, men se till att stanna till vid operahuset nära centralstationen – den imponerande vita marmorbyggnaden går inte att missa.

Här kan du, förutom att lyssna på opera, gå runt i byggnaden eller till och med promenera uppe på taket med fantastisk utsikt över staden. Andra viktiga landmärken inkluderar rådhuset, slottet och Nobels fredssenter som är ett museum om just Alfred Nobel.

Hur tar man sig runt i Oslo?

Lokaltrafiken består av bussar, spårvagnar, tåg och tunnelbana, så det är inte svårt att ta sig runt. Vill man vara hurtig kan man förstås gå till fots. Från centralstationen går bussar och tåg överallt i Oslo och härifrån kan man även ta tåget vidare in i Norge.

Så här hittar du till Oslo hamn

 • Oslo hamn med bil

  Akershusstranda 31,N-0150 Oslo

  Filipstadveien 25 0250 Oslo

  Akershusstranda 31,0150 Oslo

 • Oslo hamn med buss

  Akershusstranda 31,N-0150 Oslo

  Filipstadveien 25 0250 Oslo

  Akershusstranda 31,0150 Oslo

 • Oslo hamnadress

  Akershusstranda 31,N-0150 Oslo

  Filipstadveien 25 0250 Oslo

  Akershusstranda 31,0150 Oslo

 • Oslo övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Oslo färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Oslo övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!