Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Så här hittar du till Oslo hamn

  • Oslo hamn med bil

    För DFDS Seaways och Stena Line: körande från E6/E18 från Mosseveien eller norr skall följa E6 mot 'Oslo/Oslo Sentrum' tills ni ser en vägskylt med en färjesymbol och namnen 'København' och 'Frederikshavn'. Fortsätt i denna riktning tills ni kommer till en stor rondell över E6. Håll vänster i rondellen och fortsätt att följa skyltarna till färjorna. För Color Line: om ni kommer från söder på E18, följ denna väg förbi Sjølyst och den lilla båthamnen på höger sida. Följ skyltarna mot Hjortneskaien, Kiel/Hirtshals. Om ni kommer från norr på E6, följ denna väg genom stadens centrum till Festningstunnelen och därifrån följ skyltarna mot Drammen på E18. När du kommer till Oslotunnelen, följ skyltarna mot Hjortnes/Ferry till hamnen.

  • Oslo hamnadress

    Buss linje 60 tar dig från hamnen till centralstationen/Oslo S. Bussen avgår cirka varje 20 minuter och resan tar omkring 5 minuter.

  • Oslo övernattning

    Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Oslo färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Oslo övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!

Oslo färjetjänster

Guide till Oslo

Vad kan man göra i Oslo?

Oslo är en snabbt växande stad med god ekonomi, låg arbetslöshet och vackra byggnader – inte undra på att så många unga svenskar söker lyckan här. I grönområdena som omger staden ägnar sig många stadsbor åt friluftsaktiviteter som skidåkning och att ’gå på tur’ som de friluftsälskande norrmännen kallar det. Men man behöver inte åka långt för att ta sig ut i det gröna – Oslo kryllar av parker av alla storlekar och sorter där man kan strosa runt eller slå sig ner på en bänk och bara koppla av. I Frognerparken kan man beundra fler än 200 verk av den den berömde norske skulptören Vigeland, som föreställer människor i alla åldrar. (Och får man inte nog av Vigeland kan man besöka Vigelandsmuséet, som ligger direkt söder om parken). Förutom den vackra stadsbilden är kanske det bästa med Oslo att det är en så kompakt och lättillgänglig stad. Man kan lätt vandra genom stadskärnan till fots eller göra som Osloborna själva och cykla, men se till att stanna till vid operahuset nära centralstationen – den imponerande vita marmorbyggnaden går inte att missa. Här kan du, förutom att lyssna på opera, gå runt i byggnaden eller till och med promenera uppe på taket med fantastisk utsikt över staden. Andra viktiga landmärken inkluderar rådhuset, slottet och Nobels fredssenter som är ett museum om just Alfred Nobel.

Hur tar man sig runt i Oslo?

Lokaltrafiken består av bussar, spårvagnar, tåg och tunnelbana, så det är inte svårt att ta sig runt. Vill man vara hurtig kan man förstås gå till fots. Från centralstationen går bussar och tåg överallt i Oslo och härifrån kan man även ta tåget vidare in i Norge.

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.