Boka en färja från/till Köge

Köge färjehamn i Danmark förbinder Rønne i Bornholm med möjlighet att välja mellan upp till 7 överfarter per vecka. Restiden för Köge till Rønne överfarten är 5 timmar 30 minuter och trafikkeras av BornholmerFærgen.

Köge hamnkarta

Klicka här för karta

Köge färjetjänster

 • BornholmerFærgen
  • 7 avgångar per vecka 5 tim 30 min
  • Få pris

Guide till Köge

Køge är en stad i Roskilde län på den östra kusten av ön Själland i östra Danmark. Køge är en av de bäst bevarade medeltida städerna i Danmark. Den grundades av kungliga order, nära kusten och med ett vanligt gat-system runt de stora centrala torget.
Omkring år 1400 blev Køge ett företagsamt kommersiellt centrum och under de följande 250 åren utvecklats staden till en av de ledande på marknaden bland städerna på Själland. Ingen annan stad har fått behålla så många välbevarade korsvirkeshus och medeltidahus som Køge, och på Kirkestræde hittar man Danmarks äldsta hus med ett datum från år 1527. Idag är Køge återigen en aktiv kommersiellt centrum med en hamn och med ett utomordentligt väl bevarad stadskärnan som är skapad av visionära människor för mer än 700 år sedan.

Så här hittar du till Köge hamn

 • Köge Färjans hamnadress

  Baltic Kaj 1, DK-4600 Køge

 • Köge övernattning

  Om du är ute efter att tillbringa en natt i eller i närheten av Köge färjehamn innan eller efter din resa eller om du letar efter boende för din hela vistelse, besök vår Köge övernattning sida för bästa boendepriser och ett av de största urvalen online!