COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Oslo - Köpenhamn är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Norge till Danmark

Ombord på färjorna

Rederier som åker mellan Oslo och Köpenhamn

  • 6 Sailings Weekly 19 hr
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Oslo till Köpenhamn

 • "Höga vågor"

  Trevlig överfart trots rejäla vågor. Önskas; Gratis wifi Tydligare information angående förbokning av restaurang.

  'Pearl Seaways' travelled on Pearl Seaways

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Oslo till Köpenhamn

Oslo Köpenhamn-rutten går mellan Norge och Danmark. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, DFDS Seaways. Färjor avgår upp till 6 gånger vecka med en resetid på ca 19 timmar.

Färjetrafiken på Oslo Köpenhamn-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Guide till Oslo

Norges huvudstad Oslo ligger precis norr om Oslofjorden, mittemot halvön Nesodden.
Den av kullar och berg omringade staden har runt 40 öar i Oslofjorden, stora parker och skogsområden. Det är lätt att ta sig runt den rätt så kompakta staden med kollektivtrafik eller på cykel (cyklar finns att hyra på många platser i staden).
Det finns mycket att se och göra i Oslo. Målningar av Norges kanske mest framstående konstnär Edward Munch finns att se både på Munchmuséet i stadsdelen Toyen och det nästan 200 år gamla Nasjonalgalleriet (där Munch mästerverk Skriet stals, och återbördades, under spektakulära omständigheter 1994).
Oslo satsar stort på kultur: just nu byggs både ett nytt, storskaligt statligt konstmuseum och ett mer än dubbelt så stort Munch-museum. Ett nytt operahus står redan färdigt i stadsdelen Bjørvika.

Från hamnen kan man åka vidare till Danmark eller Tyskland. Färjor avgår sex gånger dagligen till Köpenhamn med en restid på 16 timmar. Härifrån tar det 10 timmar att åka till Hirtshals, 8 timmar och 30 min att åka till Frederikshavn, och 20 timmar att åka till Kiel i Tyskland. Färjeterminalen är rätt enkel, men det finns ett café och en liten avgångshall.


Guide till Köpenhamn

Ligger på den östra kusten av Själland. Köpenhamn är Danmarks huvudstad och ligger cirka 42 km norr väster om Malmö i Sverige och cirka 165 km till nordost om Odense. Staden sträcker sig över delar av ön Amager och innehåller även enklaven Frederiksberg, en kommun i sin egen rätt. Sedan millennieskiftet har Köpenhamn haft en stark urban och kulturell utveckling, vilket underlättats av investeringar i dess institutioner och infrastruktur. Staden är den kulturella, ekonomiska och statliga centrum i Danmark och är en av de största finansiella centra i norra Europa med Köpenhamnsbörsen. Under 2012 Köpenhamn blev trea i rangordningen av de rikaste städerna i världen i termer av bruttolönen, dock tappade sin första plats 2009. Sedan färdigställandet av Öresundsbron, ett väg, järnväg och tunnelprojekt, har storstadsområdet i Köpenhamn blivit allt mer integrerat med den svenska provinsen Scania och dess största stad, Malmö, känd som Öresundsregionen.

Färjetrafik från stadens hamn avgår till destinationer i Sverige, Norge och Polen.