Oslo till Köpenhamn färja

Oslo Köpenhamn rutten ansluter Norge med Danmark. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, DFDS Seaways. Det finns överfarter upp till 7 gånger vecka med en resetid från ca 17 timmar 15 minuter.

Oslo Köpenhamn seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

För mer information besök vår Färjor från Norge till Danmark sida.

Oslo - Köpenhamn färjerederier

  • DFDS Seaways
    • 7 Avgångar per vecka 17 tim 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Oslo Köpenhamn

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Oslo Köpenhamn är en bil och 1 passagerare.

Oslo guide

Oslo är huvudstad i Norge och upptar en båge av mark vid den nordligaste änden av Oslofjorden, som nästan halveras av Nesoddenhalvön mittemot staden i söder. Resten av staden är omgiven av kullar och berg med ett 40-tal öar som ligger inom stadsgränsen. Oslo är en kompakt stad och det är lätt att förflytta sig med hjälp av kollektivtrafiken. Det är också möjligt att hyra cyklar över hela centrum. Oslo har ett stort och varierat antal kulturella sevärdheter, som omfattar flera byggnader som innehåller konstverk från Edvard Munch och flera andra internationella artister men också flera norska konstnärer. Den norska regeringen har nyligen investerat stora summor pengar i kulturinstallationer, anläggningar, byggnader och festivaler i staden Oslo.

Oslos stora hamn förbinder staden till destinationer i Danmark och Tyskland. Terminalanläggningarna är begränsade men inkluderar ett kafé och en liten avgångshall. Barer och restauranger finns i närheten av terminalbyggnaden. Det finns dagliga turer till Köpenhamn i Danmark, med en överfart på ca 16 timmar, Kiel i Tyskland, med en överfart på ca 19 timmar och 30 minuter, Hirtshals i Danmark (10 timmars restid) och Frederikshavn i Danmark (8 timmar och 30 minuter restid).

Köpenhamn guide

Ligger på den östra kusten av Själland. Köpenhamn är Danmarks huvudstad och ligger cirka 42 km norr väster om Malmö i Sverige och cirka 165 km till nordost om Odense. Staden sträcker sig över delar av ön Amager och innehåller även enklaven Frederiksberg, en kommun i sin egen rätt. Sedan millennieskiftet har Köpenhamn haft en stark urban och kulturell utveckling, vilket underlättats av investeringar i dess institutioner och infrastruktur. Staden är den kulturella, ekonomiska och statliga centrum i Danmark och är en av de största finansiella centra i norra Europa med Köpenhamnsbörsen. Under 2012 Köpenhamn blev trea i rangordningen av de rikaste städerna i världen i termer av bruttolönen, dock tappade sin första plats 2009. Sedan färdigställandet av Öresundsbron, ett väg, järnväg och tunnelprojekt, har storstadsområdet i Köpenhamn blivit allt mer integrerat med den svenska provinsen Scania och dess största stad, Malmö, känd som Öresundsregionen.

Färjetrafik från stadens hamn avgår till destinationer i Sverige, Norge och Polen.